Mit gondoltok istenről?
én nem vagyok isten káromló vagy ilyesmi,de nem hiszek benne,hiszen ha létezne nem lenne gazdag szegény,boldog és boldogtalan,nem hagyná hogy kis gyerekek éhezzenek stb..
íme egy kis video az ördög ügyvédje című filmben,lehet sokan nem értenek egyet,de szerintem van benne valami amit Al Pacino mond :
http://www.youtube.com/watch?v=LQPWdEqB8V4
Kedves 16.14
Én sem értem, nem is próbáltam meg magyarázatot adni rá. Egyszerűen hiszek.
jobban mondva hiszek abban,hogy valaha létezett,és jóságos volt,de az jó régen lehetett.
És mi történt vele?
Tisztelt Krédező!
Ez csak egy film, bizonyára a készítők sem voltak tisztában Isten igazi jelleme felől. Először is, ha Isten nem foglalkozna a világgal akkor ez a világ már régen összeomlott volna. Mózes ezt írta le az i.e. XV. században Jób könyvében:
"Ha csak ő magára volna gondja, lelkét és lehellését magához vonná: Elhervadna együtt minden test és az ember visszatérne a porba." (Jób 34,14-15)
Körülbelül 1600 évvel később János apostol pedig látomásban a Jelenések könyve 7. fejezetében azt látta, hogy négy angyal a földnek négy szélén tartja vissza a pusztító szeleket "hogy szél ne fújjon a földre, se a tengerre, se semmi élőfára." (Jel 7,1)
Tehát nem mondhatjuk azt, hogy Isten nem foglalkozik a világgal. Lesz majd egyébként a földi történelem keretein belül majd egy olyan nap, Jézus közvetlen második visszajövetele előtt, amikor Isten már nem fogja visszatartani ezeket a szeleket, hanem szó szerint leveszi a kezét a világról. Akkor majd meg fogja mindenki látni hogy milyen az, amikor Isten már nem tartja fent ezt a világot, de! Még így is védelem alá fogja vonni az Ő követőit:
"Mivel megtartottad az én béketűrésre intő beszédemet, én is megtartalak téged a megpróbáltatás idején, a mely az egész világra eljő, hogy megpróbálja e föld lakosait." (Jel 3,10)
Másrészt ha olvasnád a Bibliát, akkor szembesülhetnél Isten nagy megváltási tervével, hogy az Úr hogyan munkálkodik, milyen tervei vannak arra nézve hogy végleg kiírtsa a gonoszt a világmindenségből. Ez azonban nem megy egyik napról a másikra, hiszen az embereket nem lehet erőszakkal kényszeríteni arra hogy térjenek meg, és ne ártsanak a másik embernek:
"Nem erővel, sem hatalommal, hanem az én lelkemmel!" (Zak 4,6)
Isten egyébként tudatosan is megenged az ember életébe megpróbáltatásokat, mert sajnos vannak olyan emberek, akik csak így tudnak Hozzá fordulni, illetve a nehézségekben szerzett tapasztalataink Istennel erősítik a hitünket. Egyébként meg pont a megpróbáltatás az, amelyik leleplezi, hogy ki az aki valóban szereti az Istent, akkor is, ha valami nehézséget enged meg az életében, és ki az, aki csak érdekből van az Istennel, az ajándékok, jólét miatt amiket tőle kap...
Másrészt az Isten soha nem enged meg az ember életében olyan kísértést, nehézséget amit ne tudna elviselni:
"de hű az Isten, a ki nem hágy titeket feljebb kísértetni, mint elszenvedhetitek; sőt a kísértéssel egyetemben a kimenekedést is megadja majd, hogy elszenvedhessétek." (1Kor 10,13)
Üdv
"Ez csak egy film, bizonyára a készítők sem voltak tisztában Isten igazi jelleme felől. Először is, ha Isten nem foglalkozna a világgal akkor ez a világ már régen összeomlott volna."
szerintem nem is olyan sokára eljön ez az idő,a háborúk miatt,erdőket irtanak ki,emberek hallnak meg minden másodpercben.
Tisztelt Kérdező!
A Biblia szerint sincs már messze az az idő, viszont ha elolvasod Dániel könyve 2. fejezetét, abban egy érdekes próféciát találsz.
Isten ott az i.e. VI. századtól fogva bemutatta az egész emberi történelem vázlatát egy szobor formájában, az egymás után következő világbirodalmakat is, meghogy általánosan mi jellemző a történelmünkre.
A 45. versben azt olvassuk, hogy "kéz érintése nélkül" tehát természetfeletti módon egy Kőszikla (Ami Krisztus jelképe) ráesik erre a szoborra, összetöri, aztán az a Kőszikla lesz nagy heggyé, és betölti az egész földet, amely már az Örök életet jelképezi.
Az emberek sokmindent mondanak arról, hogy hogyan lesz vége a világnak. Mondják természetesen a háborúkat is, vagy a kutatók például már most félnek attól hogy a nap majd magába szívja a földet kb 5 milliárd év múlva, és erre próbálnak megoldásokat találni stb...
Nos, én maradok a 2600 évvel ezelőtt élt Dániel próféta jövendölésénél, miszerint drámai, de ünnepélyes módon fog lezárulni ennek a világnak a történelme Isteni beavatkozás által.
^^
én csak azt szeretném tudni,hogy amikor történik egy baleset mondjuk,és ártatlan ember súlyos állapotba kerül,a családja imádkozik,hogy ne veszítsék el akit szeretnek,ennek ellenére meghal,olyankor hol van Isten?
Aki meg okozta a balesetet kap pár évet,és éli tovább az életét. én személy szerint ha találkozhatnék Istennel sok miért kérdést tennék fel neki. ha ezekre választ kapnék tőle,lehet más lenne az életem utána,és a véleményem az egész vallási dologról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!