Mit gondoltok Jézusról?
Én nagyon bírom, ő a legjobb fej! :P
Mindemellett nagyon jó indulatú, csak jókat tudok róla mondani! :)
LOL, pont azt akartam írni, amit az első. Hát most kénytelen leszek hosszabban.
Nos...
Akár Isten, akár Idegenek, akár akármi más, tök mindegy. A lényeg az, hogy valami, ami magát Teremtő Istennek nevezte, és hihetően csinálta, bevállalt egy átlagos, sőt átlag alatti emberi életutat a születéstől a kínhalálig. Ezzel nagyon komoly, de követhető erkölcsi példát adott az embereknek. És érdemes is ezt a példát követni, mert ha úgy bánunk másokkal, ahogy szeretnénk, hogy velünk bánjanak, jobb lesz a világ. Sokkal.
Nagy Bodhiszattva volt és Indiában halt meg elég idős korában, máig ott található a sírja nem messze kasmírtól.
Jézus Indiában , a könyv címe.
"(Isten egyszülött fiáról.)"
az Isten nem szülhet, mivel nemtelen,túl van azon, hogy velünk foglalkozzon gyarló emberkékkel.Isten a mindenség, a teljesség és ezért nincs szüksége semmire, ő teljes és egész, ebből kifolyólag mit is szeretne még magának, érthető, hogy semmit. Aki akar valamit az híján van valaminek ezért fennáll a szándék a teljesség elérésére.No az Isten nem ilyen, ő teljes.
Istennek nincs kiválasztott népe sem mivel nincs szüksége semmilyen népre. tanuljatok már meg gondolkodni.
" „Amit a csőcselék valaha okok nélkül megtanult hinni, vajon ki dönthetné meg azt neki okokkal?” (Zarathustra, i.e. kb. 580-520 között)"
Jézus nem azért Isten egyszülött Fia, mert Istennek neme van vagy ő szülte.
Azért, mert Jézus maga a logosz, Isten beszéde, és Isten saját magából bocsátotta ki és mindent általa teremtett (János evangélium első fejezete)míg a világban minden más teremtés útján jött létre.
Ez a logosz, ez a fény emberré lett a történelem egy pontján. És mint ember lenyűgöző volt. Igen, voltak nagy bodhiszattvák, szentek, mesterek itt-ott, de "senki úgy nem szólott, mint ez az ember".
Én szeretem Jézust (Isten egyszülött fiát).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!