Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mit gondoltok Jézusról?

Mit gondoltok Jézusról?

Figyelt kérdés
(Isten egyszülött fiáról.)
2011. szept. 27. 10:08
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
72%

A kereszténységnek kellett egy mártír, egy kiinduló pont és ez lett Jézus. Nyilván Júdással ezért beszélte meg, hogy árulja el és végezzék ki.

Ha isten egyszülött fiának nevezed, akkor vissza kell menni a 0. évbe, mert akkor az emberek még nem álltak olyan fejlettségi szinten mint ma. Az evangéliumok azt írták, hogy ami Máriában fogant az a Szent Lélektől van.

Gondolj bele: ha Isten a földi porból tudott embert teremteni, akkor Máriánál már alkalmazhatta a mesterséges megtermékenyítést vagy a klónozást is. Csak abban az időben nem így nevezték az eljárást.

Jézus zsidónak született, mire felnőtt fellázadt saját vallása ellen és tanításai alapján békésen, majd tűzzel-vassal kialakult egy új vallás. Természetesen a kínzásokról és az erőszakos térítésekről nem ő tehet, de a nevében követték el. Ha valóban isteni tulajdonságokkal lenne felruházva, akkor a mennyből mindezt nem nézte volna tétlenül és a sok ártatlan ember meggyilkolását nem engedte volna.

Mártír halált halt, amellyel megváltotta bűneinket. Ez nagyon jó mert sem neked, sem nekem immár nincs bűnünk. Tehát amit az egyház terjeszt - hogy még mindig bűnös vagyok - az hazugság, vagy akkor nem igaz a Jézusi megváltás. A kettő óriási ellentmondásban van.

Amit a túlvilági előkészítésről és megvalósulásról ír a Jelenések könyve, az igaz is lehet. Ezzel csak egy problémám van, hogy ebben a testben már semmit sem fogok belőle érzékelni. Ezt én nép-butításnak tartam és nyilván Jézus ilyet nem tesz, csak a papok az ő nevében.

2011. szept. 29. 21:46
 22/47 aulac ***** válasza:
47%

Valaki mondja meg, hogy Jézusnak minek kellett megkeresztelkednie?

Keresztelés= isten befogadása.

Kereszt= Jézus szenvedésének helyszíne.

Jézus minek választotta a keresztelést, ha ö maga terjesztette magáról, hogy isten fia és befogadta az általa kitalált dolgokat?

Ráadásul az elnevezés "kereszt(elés)" is sántít, mert akkor ö még nem tudhatta, hogy kereszten fog meghalni.

Tudom, tudom János a féltestvére (bátyja) volt és mivel idősebb mint ő csak János meríthette a Jordán folyóba.

Ezzel elfogadta János tanításait.

De hát ez az egész úgy néz ki mintha visszafelé kreálták volna. KERESZTénység-->KERESZThalál-->KERESZTrefeszítés-->

MegKERESZTelés-->stb..

2011. szept. 29. 22:09
 23/47 tasula válasza:
54%
Szerintem rendes tag, 8 évig ő hozta mindig a karácsonyi ajándékot.Aztán nem tudom mi lett vele, lehet megfogták valahol a vámosok.
2011. szept. 29. 22:46
 24/47 aulac ***** válasza:
80%

Ja. És mindig egy vicc jut eszembe róla:

Pistike írja a levelet jézuskának.

- Kedves jézuska. Szeretnék egy villanyvasutat, egy görkorcsolyát,és egy Sztárvarsos (sic)katonát...

Gondolkodik, hogy még mit kérjen. Egyszer csak meglátja a Mária képet a falon. Gyorsan összegyűri a levelet. Odaszalad a képhez. Leveszi és a fiókjába rakja, majd visszamegy az asztalához és új levelet fogalmaz:

- Na ide figyelj!

- Anyádat elraboltam.

- A követeléseim a következők...

2011. szept. 30. 15:14
 25/47 anonim ***** válasza:
32%

"Sztárvarsos" ?!

Nah fiam ezért a pokolban fogsz megégni! :DD

2011. szept. 30. 16:49
 26/47 anonim ***** válasza:
73%

"A válasz írója 54%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 21:46"

A gyakori megnézése a Da Vinci kódnak káros az elmére. Többet ne tedd!

2011. szept. 30. 17:11
 27/47 anonim ***** válasza:
63%

"A kereszténységnek kellett egy mártír, egy kiinduló pont és ez lett Jézus." Jézus volt előbb, nem a kereszténység. Tehát a kereszténység nem kreálhatta Jézust, márcsak időrendileg sem. Jézus volt előbb, és a tanításai nyomán alakult ki a kereszténység.

"Nyilván Júdással ezért beszélte meg, hogy árulja el és végezzék ki." Nyilván! :D Pontius Pilátussal meg azt, hogy ne mentsék fel a zsidók vádjai alól. Kajafást meg azzal bízta meg, hogy aljaskodjon, gyűlölködjön, és a törvény elé citálja őt. Téged meg megkért, hogy csinálj úgy, mint egy elmeháborodott, és írkálj jó sok baromságot, amit a Da Vinci kódban láttál (ami persze hiteles). Ja, és ennek a filmnek a készítőit is Jézus bízta meg, hogy leplezzék le az egyházat! :D

"Gondolj bele: ha Isten a földi porból tudott embert teremteni, akkor Máriánál már alkalmazhatta a mesterséges megtermékenyítést vagy a klónozást is. Csak abban az időben nem így nevezték az eljárást." Tutira! Isten itt járkál közöttünk, egy őszes hajú öreg professzor, aki igazából nem is az ISTEN, hanemcsak egy nagyon okos ember, aki feltalálta először az örök élet titkát, és a hosszú évezredek alatt mindent kikutatott, és mindennek tudja a módját! 2000 éve már klónozott is. :D Zseniális! :S

"Ha valóban isteni tulajdonságokkal lenne felruházva, akkor a mennyből mindezt nem nézte volna tétlenül és a sok ártatlan ember meggyilkolását nem engedte volna." Te már csak tudod! Meg nyilván amikor keresztre feszítették, és a tömeg provokálta, hogyha Isten fia vagy miért nem szállsz le a keresztről, akkor akkor lett volna igazán Istentől való, ha tényleg leszáll, és megöli az összes r0hadékot, hogycsak a hozzád hasonló "jóemberek" maradjanak meg. Aztán meg nem lett volna több szenvedés, mert csak a jók maradtak, így a világ is jó lenne. Arra meg semmi szükség, hogy az embereknek választási lehetőséget adjon, a gonoszokat agyon kell csapni, és mindjárt minden hűdejó lesz!

Csak megjegyezném, hogy a gondolkodásmódod kísérteties hasonlóságot mutat azokéval akik megölték Jézust, és közben cukkolták és megmondták neki, hogy mit tenne egy igazi Isten ha az ő helyében lenne, mert a tömegben lévő csőcselék az ám nagyon okos volt, és mindent húdejól tudtak, hogy mit is csinál egy igazi Isten.

"Mártír halált halt, amellyel megváltotta bűneinket. Ez nagyon jó mert sem neked, sem nekem immár nincs bűnünk. Tehát amit az egyház terjeszt - hogy még mindig bűnös vagyok - az hazugság, vagy akkor nem igaz a Jézusi megváltás. A kettő óriási ellentmondásban van."

Tudatlanságod, műveletlenséged nem ismer határokat! Semmi ellentmondás nincs! Mielőtt Jézus megérkezett, az embereknek két választásuk volt. Vagy abszolút büntelenül leélni az életüket, vagy akár egyetlen hibáért eltaszítottá válni Istentől. Isten nem ismer kis bűnt, nagy bűnt. Fehér lélek jó, a többi selejt! Mikor Jézus megérkezett, ő megadta a lehetőséget, hogy elszenvedi helyettünk a büntetést, amennyiben hiszünk benne. Ha nem bánod meg a bűneid, vagyha megbánod ugyan, de nem hiszel Jézusban, akkor úgy kerülsz Isten elé, hogy nincs aki pártfogoljon, és akkor esélyed sincs üdvözülni. Ha Jézushoz fohászkodsz bűn bocsánatért, azzal nem neki teszel jót, mert igazából csak rátukmálod bűneid súlyát, amit ő hezitálás nélkül át is vállal tőled, szóval csak magadnak teszel ezzel jót. Ha nem adod át neki bűneid súlyát, akkor viszont azt te cipeled, a te lelked viszont ezt Jézus lelkével ellentétben ezt nem éli túl!

"Amit a túlvilági előkészítésről és megvalósulásról ír a Jelenések könyve, az igaz is lehet. Ezzel csak egy problémám van, hogy ebben a testben már semmit sem fogok belőle érzékelni." Ebben meg is indokoltad, hogy miért beszélsz így. Az ok egyszerű, te a testben hiszel és nem a lélekben. Nem is fog téged csalódás érni. Pont addig élsz, ameddig a tested, amit annyira imádsz!

2011. szept. 30. 17:44
 28/47 anonim ***** válasza:
80%

"Valaki mondja meg, hogy Jézusnak minek kellett megkeresztelkednie?

Keresztelés= isten befogadása.

Kereszt= Jézus szenvedésének helyszíne."

Kereszt nem egyenlő keresztelés! De annyira nem, hogy a kettőnek semmi köze egymáshoz. Van akkor most egy csöppnyi logokai bukfenc a levezetésedben.

"Ráadásul az elnevezés "kereszt(elés)" is sántít, mert akkor ö még nem tudhatta, hogy kereszten fog meghalni." Pedig ő ezt tudhatta, merthogy ő Isten volt. De mint mondottam a keresztelésnek és a kereszthalálnak semmi köze egymáshoz.

"Tudom, tudom János a féltestvére (bátyja) volt és mivel idősebb mint ő csak János meríthette a Jordán folyóba." János proféta volt, ő már másokat is megkeresztelt. Ő úgymond előkészítette a terepet Jézusnak. Egyébiránt meg nem akarta először Jézust megkeresztelni, mert méltatlannak érezte magát erre.

[link]

"De hát ez az egész úgy néz ki mintha visszafelé kreálták volna. KERESZTénység-->KERESZThalál-->KERESZTrefeszítés-->

MegKERESZTelés-->stb.."

Először is nem kreálták, és az időrendi sorrend sem állja meg a helyét. A keresztrefeszítés és a kereszthalál az teljesen ugyanazt jelenti, hiába hivatkozol kétszeresen is rá. Ez egy bevett római halálnem volt. A keresztrefeszítés szokása előbb volt mint a keresztelés, de ennek nincs jelentősége, merthogy (harmadszor is leírom) a kettőnek nincs köze egymáshoz. Jézus keresztrefeszítése pedig később volt mint a megkeresztelése, ami fordítva nem is lehetett volna.

Az egész szösszeneted egy nagy állogikus, hamis ismereteken alapuló igénytelen humbug. Bocsi! :)

2011. szept. 30. 17:58
 29/47 aulac ***** válasza:
47%

ebcsontnak

"Kereszt nem egyenlő keresztelés"

Pedig a Kereszt, egyértelműen mindig is a kereszthalálra és egyúttal Istenre utal.

Jézust nem megkeresztelték, hanem Merítették.

Csak a kereszténység elterjedése után kb a III. század-tól hívták ezt a tevékenységet a mostani nevén.

Szláv eredetű szó: szerb-horvát, szlovén "krstit"

Kereszt= A szláv krszt (‘Krisztus, kereszt’) átvétele: bolgár kreszt, szerb-horvát krst, orosz kreszt.

A korai időkben magát Krisztust is jelentette.

Ezzel válaszoltam az első kettő válaszodra.

A harmadikról nincs véleményem. Elvégre ugyanazt mondod amit én.

Negyedikre: Hol írtam azt, hogy előbb volt a keresztelés???

Mint írtam, időrendben visszafele!

Mielőtt vélemény mondasz valamiről jobb lenne, ha olvasnád is amire reagálsz.

2011. szept. 30. 18:54
 30/47 aulac ***** válasza:
47%

"Negyedikre: Hol írtam azt, hogy előbb volt a keresztelés??? "

Bocsánat. Elírtam.

Helyesen: Hol írtam azt, hogy KÉSŐBB volt a keresztelés???

2011. szept. 30. 18:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!