Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mit gondoltok Jézusról?

Mit gondoltok Jézusról?

Figyelt kérdés
(Isten egyszülött fiáról.)
2011. szept. 27. 10:08
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
70%

@aulac:

Az 1. bekezdésed vegytiszta marhaság, már ne is haragudj.

Persze, vannak a jövőre vonatkozó ígéretek, de sok olyan csoda volt, amit ott, a helyszínen, rögtön megtett. Ezekre pedig sok-sok szemtanú volt, már említettem Lukácsot, aki beszélt ezekkel az emberekkel.

Vagy ott van a feltámadás: Nincs más olyan magyarázat, ami logikailag helytálló lenne. Olvasd csak el azt a könyvet, amit az előbb belinkeltem. Ha esetleg nem megy olyan jól az angol, próbálj meg magyar változatot beszerezni.

János pedig csak az egyik követője volt a sok közül, ezt ne feledd. És ő volt az egyetlen, aki természetes halállal halt meg, a többieket mind kivégezték a hitük miatt. Szerinted ezt vállalták volna valami hamis dologért? Mindannyian? És a közvetlen tanítványokon kívül az a többezer ember, akiket szintén kivégeztek, vagy az oroszlánok elé dobtak? Énekelve, Istent dicsőítve mentek az arénába sokan, mert meg voltak győződve az igazságról.

A bemerítés ügyében igazad van: Mint írtam, János bemerítette az embereket, nem csak lelocsolta őket. Ő egyébként a bűnökből való megtérést hirdette, tehát a bűnök lemosásának, az embere tisztává válásának a kifejezése volt ez a cselekedet. Egyszer megkérdezték tőle, ő-e az, akit vártak, azaz a Messiás. Ő pedig megmondta, hogy nem, ő csak az utat készíti... Ő volt a kiáltó szó a pusztában, aki készítette az Úr útját.

Tudod, mit: olvasd el az ajánlott könyvet, aztán olvasd el újból az Újszövetséget, vagy legalább az evangéliumokat, és aztán majd még tárgyalhatunk. De ez így nem okés, hogy alapvető dolgokat kell helyretenni.

Ezt most ne szemrehányásnak vedd, csak ebben a kérdésben ez a 3. kommentem, nem sokáig fogom bírni ezt a tempót... :)

És tudom, hogy nem te kérted, hogy válaszoljak, de segíteni szeretnék. Üdv. :)

2011. okt. 1. 22:35
 42/47 anonim ***** válasza:
100%

Jézus idejében valóban bemerítkezés volt, ezt jelenti a görög baptidzó szó. Az hogy most ezt másképp csinálják több gyülekezetben, egy szokás kérdése. Én például bemerítkeztem.

"Majd feltámasztom"

"Majd a végítéletkor"

"Majd a halálod után"

Minden majd a távoli jövőben, amikor már senki sem kérheti rajta számon, ha nem következik be az ígérete."

A legnagyobb tisztelettel nem értek egyet. A Biblia szerint Jézus gyógyított, feltámasztotta Lázárt. Békességet hagyott a követőinek, elküldte a vigasztalót, a Szent Szellemet.

Azt mondta: a mennyek országa ti bennetek van. Tehát nem majd a halálod után, hanem itt és most!!!

Jézus nem igazán ígérgetett, eléggé aciton man volt.

"János, Jézus követője volt. Halála után elemi érdeke volt nimbuszt övezni köré. Különben megszűnt volna a szekta. "

Miért volt elemi érdeke? A korai keresztényeket üldözték a zsidók és a rómaiak is. Az apostolok közül egyedül János nem erőszakos halállal halt meg. Miért volt akkoriban elemi érdeke bárkinek is, hogy keresztény legyen?

bocsi, ezek csak kérdések....

Freya

2011. okt. 1. 22:38
 43/47 aulac ***** válasza:

"hogy ne próbálj meg megtéveszteni senkit sem hamis állításokkal."

Ezt én is mondhatnám Neked. :/

Csoda= Megmagyarázhatatlan dolog, történés.

Az, hogy mit nevezünk csodának csak az egyén értelmi szintje határozza meg. Nekem például az is csoda, hogy valakik ki tudják számolni egy bolygó röppályáját úgy, hogy egy űrhajó pontosan oda érkezzen.

Vagy az is, hogy a csontkovács helyre tudta tenni régóta fájó gerincemet.

Az akkori emberek - már ne is haragudj- zömével egyszerű, írástudatlanok (mai szóhasználattal élve buták) voltak.

Mindent elhittek amit egy náluk egy kicsivel is okosabb ember mondott.

Hallottatok már a csordaszellemről?

Minél több ember állít valamit, annál többen csatlakoznak hozzájuk mert nem akarnak csoporton kívüliek ( kitaszítottak) lenni.

"Lukács beszélt olyan emberekkel akik látták ( a csodát)"

Lásd előző mondatomat.

"...hogy ő isten fia..."

Jézus előtti embereknek is volt istenhite ( ilyen,olyan)

Akkor is sokan állították, hogy istentől származnak.

Mindenki elhitte nekik, még saját maguk is.

Velük mi lett. Isten kitagadta őket? Vagy az egy másik isten?

Akkor hány isten van?

Persze biztosan idecitáltok majd egy bibliai idézetet isten haragjáról, a sok gonoszság megbüntetéséről, Noéról, stb...

Na. Ezennel befejezem.

Maradjatok a Hitetekben.

Békesség.

u.i. A válaszokat el fogom olvasni, de reagálni nem fogok.

2011. okt. 2. 09:58
 44/47 A kérdező kommentje:
Elolvastam mindenki válaszát.Nagyon köszönöm !A végére már egy kissé konfliktussá is váltak.Remélem szívetekben nem : )
2011. okt. 2. 21:06
 45/47 anonim ***** válasza:
67%

Szeretem Jézus karakterét, de nem tartom semmilyen Isten fiának, inkább egy mitológiai háttérrel rendelkező egyénnek, aki körül egyszerűen már összekuszálták a szálakat az évszázadok.

Nem hiszek eredendő bűnben, megváltásban és úgy alapból a keresztényi dogmákban, tehát a szememben Jézus nem tett nagy dolgokat, semmi hihetetlent, azon kívül, hogy mondjuk igyekezett jobbá tenni a világot - ahogy ezt előtte és még utána sokan mások is megpróbálták.

Ennyi és semmi több :)

2011. okt. 6. 18:46
 46/47 anonim ***** válasza:
Ebcsont - Jehova tanúja vagy?
2011. okt. 6. 19:33
 47/47 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy vagyok Jehova tanúja! :D

Mindig elhajtom őket mikor jönnek. Engem nem kell megtéríteni, megvan a hitem. :)

Keresztény vagyok. Nem hibátlan, de próbálok sok szempontból jobbá válni.

Római katolikusnak kereszteltek, de ebből csak a keresztény az a fogalom ami igazán megmaradt bennem.

2011. okt. 6. 23:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!