Mit gondoltok istenről?
én nem vagyok isten káromló vagy ilyesmi,de nem hiszek benne,hiszen ha létezne nem lenne gazdag szegény,boldog és boldogtalan,nem hagyná hogy kis gyerekek éhezzenek stb..
íme egy kis video az ördög ügyvédje című filmben,lehet sokan nem értenek egyet,de szerintem van benne valami amit Al Pacino mond :
http://www.youtube.com/watch?v=LQPWdEqB8V4
Akkor mondd már meg, hogyan működik Isten?
Ha jót teszel, lehet hogy rossz dolog ér.
Ha rosszat teszel, lehet, hogy megúszod.
Az egyik ember bűnéért a másikat bünteti.
Nem értem én ezt az egészet.
Az általam támogatott családoknak én segítek, nem Isten. Vagy Isten küldött hozzájuk? Hát mit mondjak, jól meghálálta nekem a segítségemet!
Nálamnál sokkal okosabbak sem tudják megmagyarázni, hogy "működik" Isten. És ha te nem hiszel benne, mondd azt. Én még soha nem próbáltam senkit meggyőzni a létezéséről. Én csak annak a véleményemnek adtam hangot, hogy ha valami nem jól megy, tragédia, betegség, bánat ér bennünket, akkor ne egyből Istent hibáztassuk érte (főleg ne azok, akik amúgy sem hisznek benne), és ne azt kérdezzük, hogy miért nem tesz semmit ellene, hanem azt nézzük meg, hogy mi mit tudunk tenni. A világon rendelkezésre állnak azok a javak, amik lehetővé tennék a nyomor megszüntetését. Nem arra használjuk őket. Isten miért nem tesz ellene semmit? Adott értelmet, megadta a képességet arra, hogy boldog világban éljünk. Nem élünk vele? nem. Igazságtalanságokkal van tele a világ? Igen. De úgy gondolom, ez alapvetően az emberek hibája.
És azért mindnyájunk életében vannak szép és hálás pillanatok is. Olyankor eszünkbe jut Isten?
imádkozott,hogy segítsen rajta Isten,helyette viszont arra járók találtak rá
Szerinted arra várt, hogy Isten maga fog személyesen leszállni hozzá? Az, hogy megtalálták nem segítség?
Ha minden az emberek hibája, akkor mire való Isten? Mi a feladata? Csak ül ott fenn, és sakkozik velünk?
Neked elveszem a gyerekedet, hogy más okuljon belőle.
Neked meg adok néhány millió forintot, pedig nagy lókötő vagy.
Én tényleg csak ezt nem értem. Isten cselekedeteinek logikáját.
Andizsuzsi!
igen segítség,és gondolom isten küldte őket. :)
16.14 vagyok.
Kedves Kérdező!
Én is kérlek, hogy írd nagybetűvel Istent. Látod nem értek egyet a mélyen vallásos hozzászólóval, de ez nekem is bántja a szememet. Bocsi!
Kedves kérdező!
Igen, úgy gondolom.
A kérdésed az volt, mit gondolunk Istenről. Én elmondtam amit én gondolok. És igen, azt gondolom, hogy az emberek hibája. Kié lenne másé? Főleg, ha te nem hiszel Istenben, és szerinted nincs, akkor ki a hibás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!