Vallásosok! Mikor Istenről beszéltek akkor egy valakire vagy egy valamire gondoltok akkor?
én nem a sztereotip hívő vagyok.
én sohase olvastam bibliát meg ilyeneket és a szüleim se vallásosak. Hogyha én istenről beszélek akkor az egész létező világegyetemet hívom annak.
Én az én Mennyei Atyámban hiszek, aki egy valós személy és a lelkemnek a szülője. Ugyanúgy valóságos mint a testi szüleim. Mennyei Atyánk egy felmagasztosult isteni személy.
Hiszek továbbá Jézsu Krisztusban, aki az én szeretett testvérem, mesterem és megváltóm.
Hiszek továbbá a Szent Lélekben, aki egy fizikai test nélküli lélekszemély, akit közvetlenül érzékelni vagyok képes és általa tudok kommunikálni az Istenség többi tagjával.
A Szentlélek tehát valóban energiaszerűen, hatásként, erőként jelenik meg számomra, annak ellenére, hogy gondolatban személyként tekintek rá, hiszen az összes többi isteni személyt is "képviseli".
Istent elképzelni nem lehet, mert felülmúlja az emberi képzelőerőt. Egy mindentől független, végtelen, önmagában létező, intelligens Erő.
Senkihez, semmihez nem hasonlítható, és senki, semmi nem hasonlít Hozzá.
Nem nemzett és nem nemzették. Így Jézus sem a fia, hanem egy Próféta.
Magamra gondolok :)
Mert ugye mindannyiunkban benne van Isten országa.
Isten körülvesz, mindenhol ott van, nem kell keresned, nem is személy nem is erő, hanem minden.
Szia!
Én arra a személyre gondolok, aki teremtette ezt az egész világot, aki beszélt Ádámmal és Évával az Édenkertben, aki úgy szerette ezt a világot, hogy az Ő egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz benne el ne vesszen, hanem örök élete legyen.
Üdv. Péter
Isten egy olyan valóságos személy mint én vagy te. Isten mindenkit szeret(Ezt sokan azzal cáfolják,hogy akkor mért vannak háborúk,balesetek stb. Ezek azért vannak mert a világiak akik nincsenek Jézus védelme alatt ki vannak szolgálatva az ördögnek és az ördög végzi ezt a pusztítást.
Isten fiává akar mindegyikünket fogadni. Mindig segít,megőriz,meggyógyít ha arra van szükség. A legjobb döntés az életemben az volt amikor elfogadtam Jézus Krisztust személyes megváltómnak. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!