Miért nem veszik észre az emberek, hogy a vallás ideje lejárt?
Szép és jó dolog volt a vallás régen, mert megmagyarázta azokat a dolgokat, amiket annak idején tudomány híján nem tudtak. Hasznos volt, mert közösséget teremtett, szabályokat, törvényeket hozott és tartatott be. Hasznos volt a sok nevelő célzatú mese és tanítás. Ezekkel nincs is semmi baj.
DE
Az, hogy valaki XXI. században még mindig azt higgye, hogy a világot hét nap alatt teremtették (nem jelképesen) és tagadja az evolúciót, az nem normális.
Nem kérek hosszú, idézetekkel dúsított válaszokat, aki olyat akar írni, keressen magának másik kérdést!
Ennyi erővel lehet hinni az ördögben is nem igaz? Átkokat szórni mindenkire, káromkodni, gonosznak lenni, embereknek betartani, stb. Ezekben nem-e lehet hinni? Lehet, de hogy mi a jó szerintem nem mi emberek döntjük el. Isten meghagyta nekünk mi a jó, csak mi elfelejtjük.
A másik, hogy a vitaminok sem mindenhatóak, egyik kollegám állandóan vitaminokkal tömi magát mégis egész télen beteg. Én alig eszek vitamint és alig vagyok beteg, ahogy Jézus is mondta az emberfia nemcsak kenyérrel él.
A böjtölés a kulcs, vitamin helyett érdemes kipróbálnod:
"Aki nem böjtöl, az egyben annak adja a tanújelét, hogy ő már valami mással töltekezett be, de nem Istennel; aki nem böjtöl, abban jóllakik és elalszik az Isten utáni éhség és vágy, aki nem vágyakozik az nem virraszt, és aki nem virraszt, azt alva fogja találni az érkező Vőlegény.”
(Anselm Grün)
Sztem te vagy egy rettentö géniusz ha a baromságról van szó.
Ha már Einstein betépett, és azt állitotta hogy ha két ürhajó a fénysebességel távolodik el egymástól ellentétes irányba, akkor lasabban távolodnak el egymástól mint valami fénysebesség, akkor ezt most rögtön el is kell hinni?
Sztem ezt nem hiszi el aki 1 nél tovább tud számolni.
Kedves Kérdező!
Még csak most fog igazán eljönni az ideje a vallásnak és egyházaknak.Egyre több embert elrémít,ami zajlik körülötte.Belemenekül egy tanrendszerbe,talál egy közösséget,ahol mindenkinek ugyan az az érdeklődési köre (engem ez emlékeztet a szakkörre).Van egy személy,aki okosabb,mint a többi és isszák a szavait.Idővel bármekkora baromságot képes lenne lenyeletni a csapattal.Általában adott az irodalom is az egészhez,amit régen élt okos emberek írtak.(Milyen vonzó is régi és még tiszta dolgokkal foglalkozni).
Minél nagyobb a társaság,annál erősebb az érzés a tagjaiban,hogy igen az az igazi,amit mi csinálnak.(A többi tévúton jár.)
Pszichológiai csapda nyitva és most már éves szinten 100 milliók sétálnak bele a világon.
Elég egy kis gazdasági válság,egy WTC elleni támadás,egy kis malac nátha és máris a karjaiba esnek az egyházaknak,a vallásnak az amúgy is labilis egyéniségek.
Mert érzik,valami nem stimmel a világgal,valami olyan dolog munkálkodik,amit nem látnak és tényleg igaza van a vallásnak,mert megmondta előre,hogy ez lesz (a fő okos erről tart több órás előadást is ha kell).
Csak azt nem veszik észre,hogy ezerszer nagyobb vérengzések voltak a történelem folyamán.Mindenki a saját korszaka dolgait veszi a legbrutálisabbnak (mert azt látja).Dzsingisz-kán anno az akkori Föld lakosságának 20%-át mészároltatta le.Melyik világháború volt képes erre???
Nem látjuk a múltat,csak a saját bajainkat.
A vallás pedig hódít és bódít.Altatja az emberiséget.
"Ennyi erővel lehet hinni az ördögben is nem igaz? Átkokat szórni mindenkire, káromkodni, gonosznak lenni, embereknek betartani, stb. Ezekben nem-e lehet hinni? Lehet, de hogy mi a jó szerintem nem mi emberek döntjük el. Isten meghagyta nekünk mi a jó, csak mi elfelejtjük."
Mindenki maga dönti el miben hisz, mindenki saját megítélése szerint tesz és szerintem több értelem van hinni 1 almában mint istenben.
"A másik, hogy a vitaminok sem mindenhatóak, egyik kollegám állandóan vitaminokkal tömi magát mégis egész télen beteg. Én alig eszek vitamint és alig vagyok beteg, ahogy Jézus is mondta az emberfia nemcsak kenyérrel él."
"A böjtölés a kulcs, vitamin helyett érdemes kipróbálnod"
Minden embernél máshogy van, nem vagyok vallásos de böjtölni én is szoktam, most mégis beteg vagyok biztos isten sújt le rám ...
Az almás cucc meg csak 1 példa volt, hüly*ség :)
Am rájöttem, hogy akárhogy vitázhatok hogy most van isten vagy NINCS. ez kb olyan mint a vallásosak közt az hogy a keresztény, iszlám, zsidó vagy mittomén milyen vallás az igaz.
Tudjátok mit lesz*rom az egészet és élem az életem tovább boldogan "hitetlenként", azt papolhatnak nekem hogy nem vagyok/leszek boldog az egészet nagyban lesz*rom én tudom mi jó nekem más meg pazarolhatja az idejét mindenféle vallásra. Az én szerény véleményem mindig is megmarad hogy a vallás több embert ölt mint mentett meg ekkor gondolok a keresztes hadjáratokra a második világháborús zsidó üldözésre (igen ez is a vallás hibája) stb...
"hinni 1 almában mint istenben. "
Az almáról tudod, hogy van, a hit a láthatatlan dolgokról való meggyőződés.
De miért olvasod a vallás témakört nem értem? Egy hitetlent nem érdekel az ilyesmi. Egy pogány megy bulizni, vedeli a sört, d*gja a muffokat, éli vidáman a világi dolgokat, nem gondolkodik ilyesmin.
"Ha már Einstein betépett, és azt állitotta hogy ha két ürhajó a fénysebességel távolodik el egymástól ellentétes irányba, akkor lasabban távolodnak el egymástól mint valami fénysebesség, akkor ezt most rögtön el is kell hinni? Sztem ezt nem hiszi el aki 1 nél tovább tud számolni."
A GPS technológia 1-nél tovább tud számolni, valószínűleg ezért működik az einsteini egyenletek (pontosabban: [link] alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!