Miért van még mindig vallás? Miért hisznek az emberek?
Jó, lehet, hogy nem teljesen pontosan fogalmaztam...
Néhány ismerősömmel sokat foglalkoztunk a vallások kialakulásával, és mindegyik valamilyen teljesen emberi cél miatt jött létre /pl buddhizmus, hogy elfogadhatóbbá tegye az akkoriak keserű sorsát, szenvedését, és hogy elkerüljenek egy esetleges lázadást/ ez alapján a vallásoknak már egy ideje vége kellene hogy legyen, vagy legalább is egyre kevesebb hívőnek kéne lennie
ÉS erre vonatkozik a kérdés: ha tévedek, akkor hol? Mi a Ti véleményetek?
Valamennyire nár megválaszoltad a kérdésedet.Az emberek sorsa mindig és most is sanyarú,legfeljebb nem azonos mértékben.Van akinek anyagi gomdjai vannak,van aki beteg,vagy éppen a vagyona miatt nem talál barátokat stb.lehetne sorolni.Nem hiszem,hogy létezik sok ember,aki elmondhatja,hogy tökéletesen elégedett a sorsával.
Aki vallásos (ezalatt csak azokat értem,akik valóban hisznek Istenben,és nem divatból vagy megszokásból járnak templomba ),az Istenhez imádkozik,bízik abban,hogy megsegíti,de legalábbis segít átvészelni a nehéz időket.
Ezek az emberek,akármilyen bajban is vannak, nem mennek pszihológushoz,mert a hitükben találnak vígasztalást.
Ezért maradnak fenn a vallások.Az már más kérdés,hogy az egyházak hogyan működnek.
Miért kell leszólni a kérdezőt.
Szerintem is érdekes kérdés, és nekem sincs közöm a vallás valódi értelméhez. Ha valaki leírná az ő értelmezését, a többiek akik kíváncsiak, szívesen elolvasnák.
Mi lenne, ha lenne egy vallás nélküli közösség. Olyan közösség, melynek nem lenne semmi információja a vallásokról.
Több generáció után kialakulna-e közöttük valamilyen vallás szerűség ? Azaz kifejlődne-e a vallás ?
Miért teszel fel annyire idióta kérdéseket??
már miért ne hinnének az emebrek? valamiben feltételül hinni kell, én pl el sem tudom képzelni hogy CSAK ÚGY sétálgatok a világban miközben semmiben sem hiszek.. akkor mégis honnan várjon segítséget az ember? a szomszéd néni kutyusától vagy mi? 16/l
" vagy legalább is egyre kevesebb hívőnek kéne lennie " Egyre kevesebb hívő van. Itt a 22év alattiakat értem.
Vagy neked 10ismerősödből mennyi hívő van? Nem olyanok akiket nem foglalkoztat a téma, de "sokan aszongyák hogy van isten úgyhogy szerintem is".
Nekem kb 100ismerősből 5.
Saját magadtól kérd a segítséget, ne valami mesebeli alaktól. Ehhez még valami, azt nem vettétek észre,hogy a Biblia úgy kezdődik mint egy mesekönyv?
Egyszer volt hol nem volt, hopp jött a SEMMIBŐL Isten.
Aztán világosság lett majd az univerzum ( de leginkább csak a Földről szól). Meg ,hogy előre le van tudva,hogy a Gonosz el fog bukni ( mint egy mesekönyvben, ott is a gonosz elnyeri méltó büntetését) Ennyi erővel a százholdas pagonyban is játszódhatna,nem Izrael földjein.
Vallás= csordaösztön Erről egy cikk:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!