Miért van még mindig vallás? Miért hisznek az emberek?
Az a baj,hogy a legtöbb nemvallásos teljesen félreértelmezi a dolgokat.
Ma már rengeteg helyen tartanak lelki napokat,novemberben pl Jánosházán volt egy nagyobb szabású.Tessék elmenni,nincs belépő,körül lehet nézni,meghallgatni,vallástól,kortól függetlenül.
Én pl akiket ismerek a felekezetből,senki sem a félelmei miatt hisz.Egyébként vannak fiatalok is jópáran,22 év alatti és fölöttiek is.
A vallás nem egyenlő a templomba mászkálással ez egy életforma,ami valljuk be,pozitív módon hat ránk és a gyermekeinkre,hiszen azt tanítja,hogy ne lopj,ne alkoholizálj,ne drogozz,ne bújj bele minden pasi ágyába,szeresd a társaidat,segíts másokon,szeresd,védd a gyermekeidet stb.Miért kellene ennek megszünnie?Ha belegondolsz egy valódi hívő gyermekének nem kell ide írkálnia,hogy anyám nem gondoskodik rólam,nem hallgat meg,meg nem szeret...
Az utolsó hozzászólónak: tanultad történelemből a keresztes hadjáratokat? A túlbuzgó szülők a SAJÁT GYEREKEIKET küldték háborúba ("gyermekek háborúja") Én próbálom objektíven nézni a vallások kialakulásától a jelenkorig a történelmet, és még így is rengeteg negatívumot tudok felmutatni a vallásokban.
* * *
A kérdésem is elméleti síkon mozog. Azt pl. egyszerűen képtelen vagyok elképzelni hogy valaki olyantól várok segítséget, akit nem is ismerek, sőt az sem bizonyított, hogy létezik.
"Saját magadtól kérd a segítséget, ne valami mesebeli alaktól." --- a számból vetted ki a szót! Ha mindenki a csodát várná az életben, nem találtunk volna fel semmit, nem értünk volna el semmit!
tegnapelőtt 22:40-es: köszi a védelmet :) amúgy szerintem kiírhatnád ezt a kérdésed külön, mert nagyon érdekes! Jó lenne olvasni a válaszokat róla!
Amúgy szerintem éppen elég betekintésem, volt a vallásokba már, külön is sokat foglalkoztam/foglalkozom velük, tehát, ha a fanatikus oldalát nem is, de azt hiszem nagy részét, alapelveit értem.
A tudomány fejlődésével a vallások háttérbe szorulnak.
Egyre kevesebb ember lesz vallásos, és nem csak azért mert ateisták lesznek, hanem leginkább azért mert nem érdekli őket semmilyen vallás, semmilyen isten. Csak élnek hit nélkül és kész.
12-03 22:40
Az első közösségek ilyenek voltak. Nem hittek semmiben.
És láss csodát: szépen lassan elkezdtek hinni. Most ez fordítva történik: az emberek szépen lassan elkezdenek hitetlenné válni.
Itt a 22:40-es
Nem értek egyet az előttem szólóval. A természeti népeknek amelyek ma is szinte kőkorszaki körülmények között élnek megvan a maguk által elképzelt szellemvilága. Ez ad számukra magyarázatot a "megmagyarázhatatlanra". A hit egy immateriális természet feletti dologban a vallás alapja.
A betegségek magyarázata a 'megszállta a rossz szellem' megtalálható minden nép hitvilágában valamilyen módon.
Szerintem a tudat és a kommunikáció megjelenésével párhuzamosan megjelentek a vallások is.
Másik téma :
Idézet :
"A vallás nem egyenlő a templomba mászkálással ez egy életforma,ami valljuk be,pozitív módon hat ránk és a gyermekeinkre,hiszen azt tanítja,hogy ne lopj,ne alkoholizálj,ne drogozz,ne bújj bele minden pasi ágyába,szeresd a társaidat,segíts másokon,szeresd,védd a gyermekeidet stb.Miért kellene ennek megszünnie?"
Szerintem a jó erkölcs ugyanezeket a szabályokat diktálja az embereknek hit nélkül is. Az meg hogy az erkölcs vagy a vallás volt előbb olyan mint a tyúk meg a tojás esete.
13.15:olvasgasd még a történelemkönyvet egy kicsit,nem a szülők küldték háborúba,hanem az árvák,pásztorgyermekek indultak el és az "értelmi szerzők"maguk is gyermekek voltak(Miklós német,István francia)
Egyébként az a csúnya keresztény II Frigyes sokukat vissza is tartotta.
Egyébként hogy legyen valami fogalmad,az akkori gyermekekről:nagy részük 10-12 éves munkát végzet,távol az otthonától,tehát nem rohant haza anyucihoz,hogy mehet-e.
Ráadásul,akik "elutaztatták "őket kereskedők voltak,nem katonák,vagy papok.(akiket később kivégeztek egyéb bűncselekményért)
1. Azért mert a vallásos emberek vallásosan nevelik a gyerekeiket.
2. Amit gyerekkorban beléd vertek attól nehéz szabadulni.
3. Mert a legtöbb ember annyira fél a haláltól, hogy inkább elhisz valami totál képtelenséget minthogy szembesítse magát a valósággal.
4. Az emberek jelentős része buta és hiszékeny.
Szerintem ezt olvasd el:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!