Miért nem veszik észre az emberek, hogy a vallás ideje lejárt?
Szép és jó dolog volt a vallás régen, mert megmagyarázta azokat a dolgokat, amiket annak idején tudomány híján nem tudtak. Hasznos volt, mert közösséget teremtett, szabályokat, törvényeket hozott és tartatott be. Hasznos volt a sok nevelő célzatú mese és tanítás. Ezekkel nincs is semmi baj.
DE
Az, hogy valaki XXI. században még mindig azt higgye, hogy a világot hét nap alatt teremtették (nem jelképesen) és tagadja az evolúciót, az nem normális.
Nem kérek hosszú, idézetekkel dúsított válaszokat, aki olyat akar írni, keressen magának másik kérdést!
"Ki teremtett belőle bálványt? Nem tudok ilyenről."
- Olvasd el a kérdező kérdését. Számára a tudomány pont olyan dogmatikus, mint a reneszánsz előtti katolikus egyház hitvallása.
"Melyik szektába tartozol? Mondd meg te, kíváncsian várom"
- Tőled vártam, hogy megmondod, mert én nem tudtam arról, hogy szektatag vagyok. Igazából azt sem tudtam ,hogy valamilyen vallást képviselek.
"Szerintem inkább a tudomány ideje járt le."
Ezzel már színt is vallottál, nem kell a mellébeszélés.
"Ezzel már színt is vallottál, nem kell a mellébeszélés."
- Szerintem színt Te vallottál, aki azt hiszi, valakinek egyetlen mondata alapján mindent elmondhat róla, többek között, hogy szektás, vagy egyáltalán vallásos. Az ilyen előítélet amilyen gyakori, olyan káros.
Hihetsz rólam bármit, ha ettől számodra könnyebb a - felesleges - vita, én attól ugyanaz az ember vagyok. Csak azt nem értem, mire ez az indulatosság?
"Miért nem veszik észre az emberek, hogy a vallás ideje lejárt?"
Te abban hiszel, hogy a vallás ódivatú. Ez is egy vallás. Te abban hiszel, hogy az evolúció juttatott minket ide. Ez is egy vallás. Te abban hiszel, hogy nincs isten. Ez is egy vallás.
Tényleg lejárt a vallás ideje?
Véleményt nyilvánítani valamiről nem vallás. Elhinni olyan dolgot, amit van okod elhinni, nem vallás. Mítoszokból megismert lények létét kétségbe vonni nem vallás.
Vallás az, ha minden létező ok nélkül meg vagy győződve valamiben, és ezen meggyőződéseden semmi nem tud változtatni. Ez vallás.
"Márpedig a világ keletkezéséről és az evolúcióról terjengő elméleteket még soha senkinek nem sikerült bebizonyítania."
Márpedig te szemmel láthatóan nem tudod, mi a tudomány.
"Vagyis e kérdésekben a tudománynak gyakorlatilag nincs álláspontja - míg mondjuk a kereszténységnek van. És a semminél bármelyik mese hihetőbb."
Végtelen sok valótlan, vagy valószínűtlen forgatókönyvet ki lehet találni. A tudománynak van álláspontja. Legalább is több, mint mese.
"Te komolyan elhiszed azt, hogy volt a semmi, ami egyszer csak felrobbant ("ősrobbanás"), aztán lett a valami - majd ez a valami addig keringett, mint gólyafos a levegőben, meg ütközgetett a többi valamivel, míg kialakult a mai, a fraktálgeometria szabályainak teljesen megfelelő (tehát a véletlen kialakulás lehetősége itt ki van zárva, véletlenül nem lesz valami teljesen fraktális!) univerzum?"
1. Mi a gond azzal, hogy a semmiből jött létre?
2. Mi a gond azzal, hogy a folyamatok végül valamit kihoztak az egészből?
3. Miből gondolod, hogy ott van véletlen és ott nincs, ahol te hiszed?
"És ugyanígy az evolúció: te komolyan elhiszed, hogy a prokariótákból akármilyen hosszú idő múltán olyan élőlények alakulhatnak ki, mint az ember?"
Mert? Mi a gond ezzel?
"És azt is elhiszed, hogy ennek az embernek az evolúcióban legközelebbi rokona az a csimpánz, amely még mindig fáról fára ugrálással és makogással tölti a legtöbb idejét?"
Már pedig a genomok összehasonlításából ez jön ki. Meg amúgy is. Mi a gond ezzel is?
"Te abban hiszel, hogy a vallás ódivatú. Ez is egy vallás. Te abban hiszel, hogy az evolúció juttatott minket ide. Ez is egy vallás. Te abban hiszel, hogy nincs isten. Ez is egy vallás.
Tényleg lejárt a vallás ideje?"
Ha átértelmezed a szavakat, akkor nyelvtanilag helyes, de szemantikailag helytelen mondatokat kapsz. Mint pl. az iméntiek.
Látom összejött a népes társaság egy kis kellemes esti anyázásra :D
Nem a vallás ideje járt le szerintem, sőt még csak nem is a tudományé... Végre fel kéne fogni, hogy az evolúció és Isten megférhetnek egymás mellett. A hívők nagy része már nem veszi szó szerint a bibliát. Például ha csak veszed Ádámot és Évát. Ők fehérnek vannak ábrázolva, de itt vannak a négerek is. Ez a változás is evolúció. Most mindegy, hogy Isten akarata, vagy a kedvezőbb tulajdonságok miatt a sötétebb bőrűek maradtak életben, de a létét nem lehet letagadni, maximum azon vitázhatunk, hogy miért. (Mellesleg a katolikus egyház hivatalosan is elismerte az evolúciót, az egyházi iskolákban is tanítják.)
Vallás volt,vallás van, vallás lesz !!!
A vallás" belevan építve" az emberbe,ha tudja hanem.De ha megnézed a vallásokat ,azok nemtudják megoldani az emberiség problémáját:nevezetesen azt,hogy az ember életében ott a BŰN!!!
Egyedűl Jézus Krisztus adja meg a kiutat a vallásokból és a te bűneidből,HIT ÁLTAL!!!A biblia szerint a vallásos és a hívő ember között óriási a külömbség :az egyik" halott "a bűn miatt,a mási él Krisztusban.
Olvasd a János evangéliumát!!!!!!!!!!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!