A Biblia miért tiltja meg a maszturbációt?
Egyáltalán tilos? És ha tilos, akkor miért az? Kinek és mit ártunk vele? Ráadásul még jó érzés is...
Jelenleg ezen kérdések érdekelnek és ezekre gyüjtök válaszokat, magyarázatokat stb... Kérem, ha bibliaverset írtok, akkor azt magyarázzátok is el, és ne az legyen hogy a kutya azért kutya mert kutya, az ilyen típusú válaszolók kíméljenek.
"saját véleménnyel ellentmondó információval szembesül a személy, feszültséget kelt, ezért kerüljük a nézeteinkkel ellentmondó információkat"
Ez így igaz barátom. De ha nem olvasod el azokat amiket korábban írtam, akkor ne is kommentelj...
Kedves KT.
Az első oldalon adott válaszom felett lehet elsiklottál. Idevágom a kedvedért :)
"a Biblia nem tiltja a maszturbációt...a Biblia csak tanácsolja, hogy ne tedd. az oka annyi, hogy amikor ezt végzed, mocskos gondolataid támadnak, tudatban birtoklod a másik egyént, amikor ezt végzed, saját kielégüléseddel vagy elfoglalva ez az idő alatt...ez röviden és tömören önzés, mivel nem foglalkozol semmi érdekével sem, csak sajátoddal, s mindeközben élvezkedsz...tulajdonképpen a paráznaság bűnét követi el az ember ekkor, mivel a paráznaság maga a szexuális vágy(nem az ösztön)...a vágy hiányérzet kielégítésére való erős lelki törekvés, s amíg hiányunkat töltjük, addig bizony mással nem foglalkozunk...ezért is bűn."
És megjegyezném, hogy nem azért önzetlen valami, mert ketten csinálják egyszerre, hanem az egyén hozzáállása miatt az adott cselekményben...tudod a gyilkos is azért gyilkol, mert vágyik, vagy az ölésre, vagy saját magával(amit annak vél) kapcsolatos dologra, sajt kielégülésre...Azt is tudja egyedül csinálni, akkor ez talán elfogadott lenne? Itt konkrétan az élvezkedésről van szó...ami az egyén bűne, az egyén önzése...ilyen egyszerű...Ha Kobe Bryant élvezkedésből sportol, függve attól, ragaszkodva ahhoz, akkor bűnről beszélünk...s ezzel csak magának árt, mivel ha éppen nem tudja csinálni, belerokkan lelkileg...
Mellesleg a maszturbáció alatt("a" esetben) az ember a paráznaság bűnét követi el...tudjuk mindketten mi a paráznaság, ugye a szexuális vágy...nem az ösztön. Ilyen egyszerű, de ezt az első oldalon szépen leírtam, ahogyan Sir Butcher nevű válaszolóval kissé mélyebbre hatóan is elbeszélgettünk az önzésről a második/harmadik oldalon. :)
üdv és köszi a kommentárt
26/F
LastOne.Left
Barátom. Köszönöm hogy mégegyszer leírtad kedvemért, de egyszer már elolvastam:)
Amúgy, én minden válaszoló véleményét tisztelem és megköszönöm hogy megosszák velem a saját véleményüket, csak egy gond van: Bizonyíték?
"A kérdező kommentje:
Barátom. Köszönöm hogy mégegyszer leírtad kedvemért, de egyszer már elolvastam:)
Amúgy, én minden válaszoló véleményét tisztelem és megköszönöm hogy megosszák velem a saját véleményüket, csak egy gond van: Bizonyíték?"
Kedves Kérdező.
Nem neked szántam a választ bevallom, hanem KT aláírású válaszadónak.
Bizonyítékot kaptál, érthetően kifejtve, de természetesen nem kötelező elfogadnod, és én sem várom el tőled. :)
üdv és további jókat
26/F
LastOne.Left
A kérdező kommentje ma 14:24
Pontosan azért másoltam be az idézetet, mert az összes kommentedet elolvastam ebben a kérdésedben is és a többiben is; továbbá a mások kérdéseihez írt válaszaidat is többségükben. És mivel elolvastam őket, észrevettem, hogy azokból egyértelműen az általam kiemelt (aláhúzott) elkerülési módokat alkalmazod.
Azaz: a forrás leértékelését, ill. a saját nézeted erősítésére szociális támogatás keresését; továbbá szelektíven veszed fel az információkat.
A másik két lehetőséget még gyakorolnod kellene: a forrás nézetéhez való igazodást, ill. a forrás meggyőzését.
Ha még most sem érted, hogy miért írtam ezeket, akkor szólj nyugodtan, lefordítom neked magyarról magyarra; mivel gondolom, 17 évesen nem nagyon tanultál még pszichológiát. :-)
Viszont vitatkozni nem vagyok hajlandó, annak semmi értelme.
Na, alakulunk, alakulunk... :-)
A stílusodra gondolok, hogy legalább beismerted.
Kérdeznék: Mit fogadnál el bizonyítéknak?
Írtunk már neked Bibliai igehelyeket, biblikus és egyéb magyarázatokat, akkor mit akarsz még?
Előre is elnézést kérek, egy kicsit erős lesz, de:
Azt szeretnéd, ha Isten személyesen megmondaná neked, hogy miért rossz? Ha hallanál egy hangot, ami ezt mondja, úgy, hogy nincs körülötted senki? Feltételezhetően az sem lenne megfelelő, inkább elsétálnál a pszichológushoz v. a pszichiáterhez, hogy gondjaid vannak, mert hangokat hallasz... :-)
Vagy az lenne bizonyíték, ha beléd csapna a villám vagy rád szakadna a plafon, miközben épp "bűnözöl"? Ha ez így működne, az emberiség már rég kihalt volna...
Remélem, érted, hova akarok kilyukadni!
Magánvéleményem a kérdéseid, kommentjeid és válaszaid alapján (amikről fentebb már leírtam, hogy becsületesen átrágtam magam a többségén)a következő:
Vannak kérdéseid a "vallási" területeken, bizonytalanság, ismerethiány, stb. Ennek oka lehet a gyerekkori hittan, vagy a JT-s tanulmányozás, vagy az, hogy - a korosztályodra jellemző módon - keresed a válaszokat az élet nagy kérdéseire, keresed az igazságot... (Vagy ezek bármely kombinációja...)
E motivációk miatt kérdezel, viszont a válaszokat szelektálod, mert - szintén életkori sajátosságként - "lázadó" korszakban vagy. (A nicked is ezt mutatja...)
Tehát próbálsz lavírozni a két oldal között, de hidd el, ez nem megy sokáig. Hasonlatképpen: Biciklivel nem lehet sokáig egyhelyben állni, mert felborulsz. Menni kell, tekerni, csak így tudod hosszú ideig megtartani az egyensúlyodat.
Ha őszintén keresel, őszintén kérdezősködsz, meg fogod kapni / találni a válaszokat, de ezek elfogadásához kell egy kis alázat, szerénység.
Két elgondolkodtató idézet illik ide a tiédhez hasonló helyzetekről, leírom, mondhatnám "ajándékként":
"I have spent a lot of time searching trough the Bible for loopholes."
/W. C. Fields amerikai színész, író/
"I gave in, and admitted that God was God."
C. S. Lewis /Keresztény író, gondolkodó/
A 2.-at bővebben itt olvashatod: - És valószínűleg lesz néhány meglepetés is még...:-)
Na tessék, még ilyenkor fent vagy... Micsoda dolog ez? :-)
Amúgy miért mosolyogtál rajta? Vigyázz a válasszal, mert ha nem tudod, kapsz tőlem megint egy pár oldalas leírást... :-)
hOpp-hOpp.:) xD miért mosolyogtam rajt? xD mert jövő héten megYek tankcsapda koncira :)
Am, visszatérve a kérdéshez, olyan választ szeretnék ami konkrétan megmondja hogy miért bűn.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!