A Biblia miért tiltja meg a maszturbációt?
Egyáltalán tilos? És ha tilos, akkor miért az? Kinek és mit ártunk vele? Ráadásul még jó érzés is...
Jelenleg ezen kérdések érdekelnek és ezekre gyüjtök válaszokat, magyarázatokat stb... Kérem, ha bibliaverset írtok, akkor azt magyarázzátok is el, és ne az legyen hogy a kutya azért kutya mert kutya, az ilyen típusú válaszolók kíméljenek.
62% -os nak:
Károli a nemi vágy, kéjelgés, szenvedélyes sóvárgás kifejezést fordította GONOSZNAK.
De nézzünk meg más angol fordítást is:
But I can guarantee that whoever looks with lust at a woman has already committed adultery in his heart.
lust= nemi vágy, kéjelgés, szenvedélyes sóvárgás
I say to you, that every one who is looking on a woman to desire her, did already commit adultery with her in his heart.
Ha jól érted az angolt, akkor láthatod tisztán hogyan gondolkozik Isten erről.
Ti komolyan elhiszitek ezt a sok baromságot? szomorú ez ,a 21.században,Európa szívében,hogy ilyen szexuális kúltúrátok van felnőtt ember létetekre!
Csak azt magyarázzátok meg nekem,hogy a néhány hónapos ,vagy 1-2 éves gyerekek miért piszkálják a nemi szervüket például? Megszállta őket a gonosz,na ne röhögtessetek már..
nyissatok ki egy biológia könyvet,nincs benne olyan fogalom,hogy "vágy".
A reprodukciós késztetés (ÖSZTÖN) teljesen normális,az ember ezzel születik,és ezzel is hal meg,hogy szereti a szexet,az önkielégitést,az orgazmust,akkor is ha ti mind próbálkoztok ezt elnyomni magatokban
akkor ,Kérdező, erre szép, értelmes válaszokat is kaptál. Az rajtad múlik, hogy a 'vallásosokat' átugrod, és lecsapsz arra, aki bátorít, csináld csak, jó az.
Biztos nem véletlen, hogy elmegyógyintézetekben gyakori az onanizáló, magábaroskadt beteg
(ami egy KÖVETKEZMÉNY, nem attól lett beteg).
Beteg a tudata, a lelke. Nem tud uralkodni saját testén, késztetésein, ez elzárja a világtól, a normális kreatív munka lehetőségétől, az emberi kapcsolatoktól,
a normális párkapcsolat lehetőségétől,
és így tud örömet szerezni, szorongását így oldja.
Elzáródik attól, elborult, elsötétült tudattal,
hogy megérthesse,
másnak kell boldogságot, örömet szerezni, csak ennek visszfénye, ami sötét lelkünket fénybe boríthatja.
"mert azok semmi reálisat, semmi bizonyítékot nem mutattak nekem arról hogy valóban rossz lenne."
Csak annyit, hogy ekkor az egyén önző magatartást folytat, az önzés pedig az egészet, a közösséget szétszedi, vagyis az a "rossz", és így az egyén boldogságát fedi el. :)
üdv
26/F
LastOne.Left
és így az egyén boldogságát fedi el...függve attól, tehát korlátozva magát és szabadság érzését. :P
üdv
26/F
LastOne.Left
Kedves Rockerboy800!
Ajánlom szíves figyelmedbe N. Kollár Katalin: Kognitív disszonancia és az elégtelen jutalom pszichológiája c. munkáját, a neten megtalálható.
Egy rövid részlet:
"Kommunikációs helyzetek disszonanciakeltő hatása: ha saját véleménnyel ellentmondó információval szembesül a személy, feszültséget kelt, ezért kerüljük a nézeteinkkel ellentmondó információkat: _forrás_leértékelése_ / forrás nézetéhez való igazodás / forrás meggyőzése / _saját_ _nézetünk_erősítésére_szociális_támogatás_keresése_ _(szelektív információfelvétel)_. "
/Kiemelések tőlem./
Nem csak az ehhez a kérdéshez fűzött kommentjeidhez passzol, hanem általánosan...
"Csak annyit, hogy ekkor az egyén önző magatartást folytat, az önzés pedig az egészet, a közösséget szétszedi, vagyis az a "rossz", és így az egyén boldogságát fedi el. :)"
Kedves LastOne.Left!
Miféle önző magatartás? Olyasmi amit az emberek akkor élnek át, mikor aknakeresőznek? Kobe Bryant is önző, hogy kimegy gyakorolni a saját kosárpályájára? Szerintem pont annyira nem halálosak ezek a dolgok, mint a maszturbáció. Mi ha beszélget valakivel közben akkor oké? Ez nem érv. Vannak dolgok amit az emberek egyedül is tudnak csinálni, de ezt nagyon nehéz felfogni úgy látom. Nem attól önző valaki, hogy egyedül végez egy egyedül is elvégezhető tevékenységet pl: porszívózás, Sims3, séta, dolgozatjavítás, jóga- lehet közösen is csinálni ezeket, de van, hogy nincs kivel, vagy éppen egyedül akarjuk csinálni. Vagy ha közösen csinálják: direkt durvát írok 2 fiú egymás előtt az már nem önző, mégsem hinném, hogy világnézetedbe belefér, mégis a logikád alapján tökéletes.
Valami jobbat már kérem...
Mély tisztelettel:
KT
A sport is bűn? Nem halok meg nélküle,mégis jó érzés mozogni.Azért csinálom,mert élvezem,tehát egy önző cél vezérel (mint mindenkit,minden cselekdetében a világon)
Ha a maszturbációt azért csinálom,hogy a partnerem tovább birjam (mondjuk szex előtt rárántok) az már nem bűn? Ezt a hülyeséget.
Akkor egyértelműen sanyargatnom kell magam,hogy minél szarabb legyen nekem. Egyébként a ti jóistenetek adta a maszturbációhoz (is) az élvezetet,akkor ezt miért lenne bűn kihasználni?Vagy csak úgy lehet istennek tetsző életet élni,ha mindent megvonok magamtól amit élvezek? Akkor miért adta hozzá a jó érzést,hogy minél többet szenvedjek a hiányától? Ez lenne a jóságos Isten? hát köszi,akkor én ebből nem kérek.
Egyetlen egy normális indokot sem tudtok felhozni,miért lenne bűn,csak mondvacsinált hülyeségeket. És,hogy lássátok,attól ,hogy nem vagyok hívő még el tudom ismerni,ha valamit jogosan tart bűnnek a Biblia: ne ölj-egyetértek,ezzel másnak ártasz
-ne lopj: egyetértek,másoknak ártasz
-felebarátod társa: egyetértek,másnak ártasz
soroljam még?
Azzal ne gyertek,hogy magamnak ártok a maszturbációval,mert ezt senki nem fogja elhinni aki már próbálta..
A lelkiismeretfurdaláshoz: semmi köze Istenhez,a szülők helytelen neveléséhez van köze. Az egész kicsi gyerekek is maszturbálnak,persze nem tudatosan.ha a szülő ezt úgy reagálja le,hogy fúj,nem szabad,mit csinálsz,esetleg büntetéssel,ne adj isten veréssel "jutalmazza" a gyereket,akkor egy életre szóló szexuális gátlásokat nevel belé,lelkiismeretfurdalást.Ha anyád apád elmondja,hogy ezzel nincsen semmi baj,de csináld otthon,este az ágyadban,ne mások előtt,mert nem illik,akkor nem lesz semmi gondod vele.
Persze olvastam itt már olyat,hogyha egy gyereket születésétől kezdve vallásosan nevelnek,akkor nem fog maszturbálni,mert az ANYATEJJEL magába szívja,hogy nem szabad. Ezt nem kommentálom,aki ilyen állásponton van,az nem fogja sohasem megérteni amit feljebb irtam,de pofára is fog esni párszor a gyereknevlés során. ugyanis a gyerekek nem olvasták még a Bibliában,mi számit bűnnek:) A kis sátánfajzatok:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!