Az ateisták szerint mi és honnan volt/lett ELŐSZÖR?
Mert ugye ha SEMMIből nem lehet VALAMI, akkor honnan a világegyetem? Mert ha ugye az ősrobbanásban keletkezett az anyag, energia, tér és idő, akkor... de honnan volt mindez? A végtelenségig csak nem lehet visszamenni!
Köszönöm a válaszokat!
"Igazából az a baj, hogy a legtöbb dolog amiből információt nyerhetnénk annyira kívül esik a hatáskörünkön. Talán ha majd egyszer felismerjük jobban a téridő vagy az anyag természetét, és meg tudjuk majd mondani hogy ezek hogyan viselkednek, lehetséges-e megfordítani vagy átalakítani vagy megszüntetni őket, akkor talán arra is következtethetünk majd hogy milyen esemény hozhatja létre őket."
Addig viszont az marad, amit most tudunk.
"Nem, csak azok az anyagok és folyamatok amik összeállnak hogy létrehozzák bajosan nevezhetőek embernek, de akkor is tulajdonképpen ugyanazok. Valószínűleg az univerzum is valamiféle nagyobb valóságban létezik, ha ugyan ennek a kijelentésnek van a magasabb dimenziókban bármiféle értelme."
Az ember életciklusát és születését az univerzuméhoz hasonlítani elég merész és indokolatlan lépés.
Márpedig vissza lehetne menni a "kezdetekig", csak épp nincs elég információnk, illetve elég magas felfogóképességünk, hogy a szükséges információkat kezelni tudjuk.
Ezzel az állapottal érdemes megbarátkozni, mert soha nem is lesz. Elképzelni is lehetetlen a világ összes dolgáról gyűjtött információt aminek a segítségével ki lehetne fejezni pontosan, hogy "mikor-mi volt".
15f/simicsámeg
Jaőőáh ki is maradt, hogy minden egyéb akármennyire tudományos Neografikus meg mitomén milyen állítás pontatlan.
simicsámeg
Az, hogy az a téridő és az az energia, ami a mi univerumunkban létezik, az ősrobbanás következményeként keletkezett, még nem jelenti azt, hogy az ősrobbanás előtt semmilyen téridő, semmilyen energia, semmilyen anyag nem létezett volna...
Egyébként a már említett ciklikus elmélet mellett többek között az az elképzelés is felmerült a kozmológusok körében, hogy az ősrobbanást két korábbi univerzum találkozása idézte elő.
Köszönöm a válaszokat! Belátom, hogy rosszul fogalmaztam, és most már átlátom az ateisták álláspontját/álláspontjait. Én csak néhány emberrel beszéltem és néhány dolgot olvastam e témában, így csak kevés verziót láttam, ezekre tettem föl a kérdést, így más verziókat valló embereknek a kérdés sok helyen értelmetlen volt. :-)
Azokkal, akik azt írták, hogy a vallás és a tudomány nem mond egymásnak ellent, teljes mértékben egyetértek. A vallás végül is inkább a "miért", mint a "hogyan" kérdésre akar válaszolni. Vallásról én nem is kérdeztem, a vallástalanok "vallási" elképzeléseire voltam kíváncsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!