Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az ateisták szerint mi és...

Az ateisták szerint mi és honnan volt/lett ELŐSZÖR?

Figyelt kérdés

Mert ugye ha SEMMIből nem lehet VALAMI, akkor honnan a világegyetem? Mert ha ugye az ősrobbanásban keletkezett az anyag, energia, tér és idő, akkor... de honnan volt mindez? A végtelenségig csak nem lehet visszamenni!

Köszönöm a válaszokat!

2011. júl. 6. 11:01
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
82%
Darwin elmélete számos dologban kiváló, az hogy valamilyen nyomásra visszavonta, semmit sem jelent. De az is sajnálatos tény, hogy az üvöltő darwinisták és az üvöltő darwin-ellenesek egyaránt oly keveset tudnak magáról Darwinról és az elméletéről...
2011. júl. 6. 13:29
 12/46 anonim ***** válasza:
88%
Különösen úgy nem, hogy vissza sem vonta.
2011. júl. 6. 13:34
 13/46 anonim ***** válasza:
96%

"Mert ha ugye az ősrobbanásban keletkezett az anyag"

Csakhogy a "valami" fogalma nem egyenlő az anyag fogalmával, szóval már eleve tárgyi tévedésben vagy. Az ősrobbanást pedig egy összeomlott fekete lyuk generálta, és azt ezt követő momentumokban az energia még sokáig nem öltött anyagi formát.

Ha hívő vagy, akár gondolhatod ez alapján azt is, hogy Isten csinált egy nagy bummot, hogy az univerzumot megtöltse anyaggal.

Amit te feltettél a kérdésben, az nem áll ellentmondásban a hívők és ateisták nézeteivel.

2011. júl. 6. 13:34
 14/46 anonim ***** válasza:
97%
Amúgy nem tudom melyik barom hozta fel Darwint, az égadta világon semmi köze Darwinnak az ősrobbanáshoz, teljesen más dolgok után kutatott.
2011. júl. 6. 13:35
 15/46 anonim ***** válasza:
97%
Fogjuk rá hogy ateista vagyok. nem tudom, hogy keletkezett ez az egész. de akár isten is lehetett, de ha ő lehetett a mindenség előtt, akkor valami más is lehetett..
2011. júl. 6. 13:44
 16/46 anonim ***** válasza:
91%
Ateista vagyok és azt hiszem sok ateista nevében írhatom:FOGALMUNK SINCS MI VOLT ÉS LÖVÉSÜNK SINCS HONNAN,de ez mégsem elég indok számunkra,hogy elképzelt lényekre alapozzuk a világképünket.
2011. júl. 6. 13:52
 17/46 anonim ***** válasza:
88%
ahh utolsó szívemből szóltál! :) szal ja.
2011. júl. 6. 13:57
 18/46 anonim ***** válasza:
82%

Az enyémből is! :)

De most őszintén! Miért fogadnék el egy olyan nézetet, amely legjobb esetben is csak filozófiai szintű kutatás eredménye? A tudományt rugódják napi szinten, hogy mindig változtatja az álláspontját, de pont, hogy az egyház, aki mindig odébb áll egy fél lépésnyit, amikor olyant tesznek le az orra elé, amin nem talál fogást. Ugye, ismerjük a hisztériát a Föld gömbölyűségét illetően, míg végül el kellett fogadni. Vagy hogy nem a Nap kering a Föld körül. Ahogy ezekért, úgy Darwin munkásságának kritizálásáért is nyilvánosan bocsánatot kért az egyház.

Most tiltakozás van az ősrobbanás miatt. Mitől kéne azt gondolnom, hogy ezúttal más lesz, most valóban az egyháznak lesz igaza?

Hozzátenném azok számára, akik a Teremtéstörténetet méltó elméletnek tekintik a világmindenség kialakulásának magyarázatára: egy elméletet nem lehet úgy elfogadtatni, hogy egy párhuzamosat cáfolunk. Elméletet úgy lehet elfogadtatni másokkal, ha a sajátunk mellett sorakoztatunk fel olyan nyilvánvaló tényeket, amelyek hatására a vitafelünk belátja igazunkat.

Szóval én nem tudom elhitetni senkivel, hogy igazat beszélek, ha egész nap azt magyarázom, hogy mindenki más hazudik. Csak ha vitathatatlan tényeket sorakoztatok fel az állításom mellé.

2011. júl. 6. 14:17
 19/46 anonim ***** válasza:
6%
Higyjétek csak a Darwin elméletet , amit még Ö saját maga is visszavont. De kellett egy elmélet az ilyeneknek mint ti akik nem akarjátok Istent , ugyhogy meghagyták nektek hogy LEGYEN MIBEN HIGYJETEK.
2011. júl. 6. 14:41
 20/46 anonim ***** válasza:
86%
Hogy jön ide Darwin te agyrokkant? A kérdésben az univerzum megszületése szerepel, semmi köze a biológiához. Ha te nem hiszel a tényekben, az meg a privát nyomorod, de annak még mindig nincs köze a témához.
2011. júl. 6. 14:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!