Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateisták, mi a véleményetek...

Ateisták, mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy Jézus élt, és keresztre feszítették. Ahogy akkoriban sok másik embert is. Ezen emberek számára nem lealacsonyító, hogy az ő kereszthaláluk a keresztények szemében kevesebbet ér, mint Jézusé, pedig ugyanakkora kínokat kellett kiállniuk? Kifejezetten ateisták véleményére lennék kíváncsi, mert én ateistaként így gondolom, mivel nem hiszek abban, hogy Jézus megváltotta volna az embereket. Ebből viszont egyenesen következik a fenti gondolat, más ateista is így látja ezt?
2011. ápr. 29. 23:48
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Ez olyan szinten részletkérdés, hogy szerintem kár vele foglalkozni.
2011. ápr. 29. 23:58
 2/14 anonim ***** válasza:
90%

akkoriban a bűnözőket feszítették keresztre.

a keresztények szerint meg Jézus az összes ember bűnéért feszíttetett meg. persze, hogy kevesebbet ér egy gyilkos halála, mint egy szent ember halála.

nem vagyok ateista, de nem is ismerem annyira a vallásokat, hogy higgyek. nem tudom, hogy mit hiszek.

2011. ápr. 30. 00:32
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

A legelvetemültebb gyilkosokat volt szokás keresztre feszíteni.

Jézus akármit is mondott vagy gondolt, nem volt gyilkos, főleg nem az elvetemült fajtából.

Ezek alapján milyen alapon emlegeted őt egy szinten a köztörvényesekkel? Pont ez a lényeg, hogy ártatlanul feszítették meg.

Neked ez ennyire nem jön le?

Pedig én sem vagyok hívő.

2011. ápr. 30. 00:45
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk nem azért, de ennek a kérdésnek csak hívő szemszögből van értelme. Mármint a keresztények nem azért dicsőítik jobban Jézust, mert 100%-osan értékesebb ember volt, mint mindenki más, hanem mert SZÁMUKRA volt mégis értékesebb, hisz a világot megváltani jött.
2011. ápr. 30. 06:50
 5/14 anonim ***** válasza:
73%

Teljes mértékben igazad van kedves kérdező. Jézus senkit nem váltott meg, de a magában érvényre juttatott Krisztust mutatta be, hogy ha az emberek ezt választják, akkor önmagukat válthatják meg...Tulajdonképpen az eszközt terjesztette elő, amivel az emberek túljuthatnak gonoszságukon, ami fogságba tartja őket...:)

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. ápr. 30. 09:30
 6/14 anonim ***** válasza:
Azért van lényeges különbség. Jézust ártatlanul feszítették keresztre. Ez pont olyan, hogy valaki manapság terjesztené a jóságot, szeretet, semmi bűnt nem követne el, de veszélyesnek tűnne valakik szemében, és kivégeznék. Vajon nem állna-e mellé több millió ember?
2011. ápr. 30. 10:24
 7/14 anonim ***** válasza:
68%

"Tegyük fel, hogy Jézus élt, és keresztre feszítették."

Az elméleti fizikust, a gyakorlati fizikust és a matematikust bezárják egy egy szobába egy egy raklap konzervvel.

Egy év múlva sorra felkeresik őket:

Bemennek az elméleti fizikushoz. A fal tele van írva, egy helyen leverve.

-Itt meg mi történt?

-Kiszámítottam hogyan kell a falhoz vágnom a konzervet, hogy kinyíljon.

Tovább mennek a gyakorlati fizikushoz. A szoba romokban, a fal mindenütt leverve.

-Itt mi történt?

-Kikísérleteztem hogyan vágjam a falhoz a konzervet, hogy kinyíljon.

Tovább mennek a matematikushoz. A szobában csak egy csontvázat találtak és egyetlen sor szöveget a falon:

"Tegyük fel, hogy a konzerv ki van nyitva!"

Ez gondolom jól illusztrálja a véleményem az első mondatról.

A maradékhoz annyit mondanék, hogy nem rám tartozik, hogy egy vallás képviselői hogyan ítélik meg mások halálát.

Egyébként az inkvizíció, ami szintén a katolicizmust használta fel alapjául, a kereszthalálnál sokkal gyötrelmesebb kivégzési módokat is alkalmazott.

2011. ápr. 30. 16:12
 8/14 anonim ***** válasza:
Nem igazán foglalkoztatott eddig ez a téma. A történelmet imádom, szóval ha figyelembe vesszük a múltat, nem pedig a vallást,akkor van megmagyarázható oka, és innentől már nem lealacsonyítás. A háborúkban is a hadvezérekről és királyokról emlékezünk meg, pedig sok katona szintén ott hunyt el, mégsem tud a nevéről egy egész világ.
2011. máj. 1. 15:03
 9/14 anonim ***** válasza:
48%

Az ókori Egyiptomban csak a legsúlyosabbnak számító bűncselekmények megtorlásaként alkalmazták a keresztre feszítést.

A Római Birodalomban vezették be, mint a rabszolgák kivégzési módját, hogy elrettentsék őket a szökéstől és lázadásoktól (például a Spartacus-féle rabszolgafelkelés mert mást akartak, mint a rabszolgatartók). Tehát már nem a gyilkosok ellen!

Jézus a maga módján is "mást" akart, hiszen alapítója lett a kereszténységnek és a rómaiaknak ez nagyon nem tetszett.

A vallásokban az terjedt el, hogy Jézus kereszthalálával az emberiséget váltotta meg bűneitől!

Igen ám csak a papok ezzel nagy öngólt lőttek, mert ha ez igaz, akkor már senkinek nincs bűne 33-tól napjainkig. No ezt gyorsan korrigálták is, saját maguk határozták meg a bűnös embereket és a középkorban ezreket végeztek ki ennek jegyében.

Ha hiszek az Új-testamentumban leírtaknak, akkor nekem nincs bűnöm! Ebből következik, hogy a papok ma is hazudnak, ha azt mondják, hogy bűnös vagyok, vétkezem.

(Csak zárójelben: akiben a vallás tanai a mai korban bűntudatot ébresztenek, élete végéig lelki nyomorék.)

2011. máj. 1. 20:58
 10/14 anonim ***** válasza:
75%

Szia!

Én nem vagyok ateista, és nem is a kérdésedre szeretnék válaszolni, inkább egy újabb kérdést feltenni. Végtére is, ha számodra kielégítő választ kapsz, mennyivel lesz jobb neked?

2011. máj. 2. 18:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!