Ateisták, mi a véleményetek erről?
akkoriban a bűnözőket feszítették keresztre.
a keresztények szerint meg Jézus az összes ember bűnéért feszíttetett meg. persze, hogy kevesebbet ér egy gyilkos halála, mint egy szent ember halála.
nem vagyok ateista, de nem is ismerem annyira a vallásokat, hogy higgyek. nem tudom, hogy mit hiszek.
A legelvetemültebb gyilkosokat volt szokás keresztre feszíteni.
Jézus akármit is mondott vagy gondolt, nem volt gyilkos, főleg nem az elvetemült fajtából.
Ezek alapján milyen alapon emlegeted őt egy szinten a köztörvényesekkel? Pont ez a lényeg, hogy ártatlanul feszítették meg.
Neked ez ennyire nem jön le?
Pedig én sem vagyok hívő.
Teljes mértékben igazad van kedves kérdező. Jézus senkit nem váltott meg, de a magában érvényre juttatott Krisztust mutatta be, hogy ha az emberek ezt választják, akkor önmagukat válthatják meg...Tulajdonképpen az eszközt terjesztette elő, amivel az emberek túljuthatnak gonoszságukon, ami fogságba tartja őket...:)
üdv
26/F
LastOne.Left
"Tegyük fel, hogy Jézus élt, és keresztre feszítették."
Az elméleti fizikust, a gyakorlati fizikust és a matematikust bezárják egy egy szobába egy egy raklap konzervvel.
Egy év múlva sorra felkeresik őket:
Bemennek az elméleti fizikushoz. A fal tele van írva, egy helyen leverve.
-Itt meg mi történt?
-Kiszámítottam hogyan kell a falhoz vágnom a konzervet, hogy kinyíljon.
Tovább mennek a gyakorlati fizikushoz. A szoba romokban, a fal mindenütt leverve.
-Itt mi történt?
-Kikísérleteztem hogyan vágjam a falhoz a konzervet, hogy kinyíljon.
Tovább mennek a matematikushoz. A szobában csak egy csontvázat találtak és egyetlen sor szöveget a falon:
"Tegyük fel, hogy a konzerv ki van nyitva!"
Ez gondolom jól illusztrálja a véleményem az első mondatról.
A maradékhoz annyit mondanék, hogy nem rám tartozik, hogy egy vallás képviselői hogyan ítélik meg mások halálát.
Egyébként az inkvizíció, ami szintén a katolicizmust használta fel alapjául, a kereszthalálnál sokkal gyötrelmesebb kivégzési módokat is alkalmazott.
Az ókori Egyiptomban csak a legsúlyosabbnak számító bűncselekmények megtorlásaként alkalmazták a keresztre feszítést.
A Római Birodalomban vezették be, mint a rabszolgák kivégzési módját, hogy elrettentsék őket a szökéstől és lázadásoktól (például a Spartacus-féle rabszolgafelkelés mert mást akartak, mint a rabszolgatartók). Tehát már nem a gyilkosok ellen!
Jézus a maga módján is "mást" akart, hiszen alapítója lett a kereszténységnek és a rómaiaknak ez nagyon nem tetszett.
A vallásokban az terjedt el, hogy Jézus kereszthalálával az emberiséget váltotta meg bűneitől!
Igen ám csak a papok ezzel nagy öngólt lőttek, mert ha ez igaz, akkor már senkinek nincs bűne 33-tól napjainkig. No ezt gyorsan korrigálták is, saját maguk határozták meg a bűnös embereket és a középkorban ezreket végeztek ki ennek jegyében.
Ha hiszek az Új-testamentumban leírtaknak, akkor nekem nincs bűnöm! Ebből következik, hogy a papok ma is hazudnak, ha azt mondják, hogy bűnös vagyok, vétkezem.
(Csak zárójelben: akiben a vallás tanai a mai korban bűntudatot ébresztenek, élete végéig lelki nyomorék.)
Szia!
Én nem vagyok ateista, és nem is a kérdésedre szeretnék válaszolni, inkább egy újabb kérdést feltenni. Végtére is, ha számodra kielégítő választ kapsz, mennyivel lesz jobb neked?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!