Keresztényektől kérdeznék főként, bűn az oráis sex isten szemében? és ha bűn akkor miért bűn? (ateisták kíméljenek a kommentektől) Bibliában nem találok erről leírást sehol sem.
A párom azt mondja hogy nem bűn az hogyha örömet okozunk annak akit szeretünk,ezzel meg győzött.
én úgy érzem hogy bűn,de lehet hogy tévedek.
Hát...nem tudom..
Nem hiszem, hogy annak számít, és nem tudom, hogy milyen kategóriába sorolná be ezt a Biblia.
A sex az utód nemzésről szól, és nem az élvezetek halmozásáról...lehet viszont, hogy ez benne a bűn.
Mindenkinek magának kell eldöntenie.
Nem bűn.szerinted az élő Isten ilyen marhaságokba köt bele,hogy,hogyan akarsz szeretkezni a pároddal? azért adta a szexet,hogy élvezzétek.Ha nem okoztok egymásnak fájdalmat,mindkettőtök élvezi akkor semmi baj nincs az orális szexxel.ha emiatt mégis bűntudatod van,meg kizárólag a Bibliára meg vallásos emberek véleményére akarsz támaszkodni akkor nem fogod tudni élvezni a szexualitásodat,márpedig gondolom nem ez a célod.
ui:Nem vagyok ateista.
sem a Biblia nem említi, hogy bűn lenne, sem a párhuzamokból nem lehet erre következtetni
tehát ha a másik örömére teszed, Isten éltessen
Szép is a hit ...
"Atyám, szop.nom szabad?"
De tudod mit, javasolnék egy megoldást.
Kérdezd meg hit-társaidtól a gyülekezetben, vagy ahová / akikhez jársz. Remélem jól feltételezem, hogy ők segítőkészen fognak neked válaszolni. Te pedig fel mered tenni nekik a kérdést - mert ugye az őszinteség, az egyenes, gerinces viselkedés nem bűn ...
A Biblia azért nem ír róla,mert az orális szex csak a bordélyokban volt divat,még 40-50 évvel ezelőtt is. Sőt a K@vák közül sem mindegyik volt rá hajlandó.
Ma viszont a pronófilmek hatására divat lett.
23:04 - jó észrevétel, nagyon ott van :D
Persze mindent meg lehet "magyarázni". Azt a vétkes szájat is az Úr adta az ember lánya örömére és boldogságára. ( És így az emberfia örömére és boldogságára is ... :D )
Régen azért nem volt divat, mert a folyóvíz és a tisztálkodószerek hiányában a higiénia nem állt magas fokon. Ebben a korban, e téren az lehet a kihívás, hogy ne vigyük túlzásba. Ha valaki csak a párjával teszi és kölcsönös örömszerzés céljából, akkor ebben ugyan mi lenne a kivetnivaló? Engem felháborít az, ahogy egyesek az Istent elképzelik. Ne nézzük már Istent egy vén, szakállas, impotens, kötekedő erkölcscsősznek!
Nem, Ő szeret minket és jót akar. Mi a probléma ezzel?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!