Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztényektől kérdeznék...

Keresztényektől kérdeznék főként, bűn az oráis sex isten szemében? és ha bűn akkor miért bűn? (ateisták kíméljenek a kommentektől) Bibliában nem találok erről leírást sehol sem.

Figyelt kérdés

A párom azt mondja hogy nem bűn az hogyha örömet okozunk annak akit szeretünk,ezzel meg győzött.

én úgy érzem hogy bűn,de lehet hogy tévedek.

2010. okt. 23. 19:54
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
76%

Hát...nem tudom..

Nem hiszem, hogy annak számít, és nem tudom, hogy milyen kategóriába sorolná be ezt a Biblia.

A sex az utód nemzésről szól, és nem az élvezetek halmozásáról...lehet viszont, hogy ez benne a bűn.

Mindenkinek magának kell eldöntenie.

2010. okt. 23. 20:00
 2/16 anonim ***** válasza:
77%
Említeni nem említi,nem paráználkodás,hanem öröm szerzés és a boldogságot még a Biblia sem tiltja,elvileg legalább is.Meg ugyebár "kellemeset a hasznossal".
2010. okt. 23. 20:03
 3/16 anonim ***** válasza:
34%

Nem bűn.szerinted az élő Isten ilyen marhaságokba köt bele,hogy,hogyan akarsz szeretkezni a pároddal? azért adta a szexet,hogy élvezzétek.Ha nem okoztok egymásnak fájdalmat,mindkettőtök élvezi akkor semmi baj nincs az orális szexxel.ha emiatt mégis bűntudatod van,meg kizárólag a Bibliára meg vallásos emberek véleményére akarsz támaszkodni akkor nem fogod tudni élvezni a szexualitásodat,márpedig gondolom nem ez a célod.

ui:Nem vagyok ateista.

2010. okt. 23. 20:05
 4/16 anonim ***** válasza:
60%

sem a Biblia nem említi, hogy bűn lenne, sem a párhuzamokból nem lehet erre következtetni

tehát ha a másik örömére teszed, Isten éltessen

2010. okt. 23. 20:10
 5/16 anonim ***** válasza:
41%
Engem még nem büntetett meg érte, pedig elég régóta űzöm. :)
2010. okt. 23. 20:21
 6/16 anonim ***** válasza:
47%

Szép is a hit ...

"Atyám, szop.nom szabad?"

De tudod mit, javasolnék egy megoldást.

Kérdezd meg hit-társaidtól a gyülekezetben, vagy ahová / akikhez jársz. Remélem jól feltételezem, hogy ők segítőkészen fognak neked válaszolni. Te pedig fel mered tenni nekik a kérdést - mert ugye az őszinteség, az egyenes, gerinces viselkedés nem bűn ...

2010. okt. 23. 20:27
 7/16 anonim ***** válasza:
75%

A Biblia azért nem ír róla,mert az orális szex csak a bordélyokban volt divat,még 40-50 évvel ezelőtt is. Sőt a K@vák közül sem mindegyik volt rá hajlandó.

Ma viszont a pronófilmek hatására divat lett.

2010. okt. 23. 20:30
 8/16 anonim ***** válasza:
55%
Én megkérdeztem és azt mondták, hogy nem túl... Szóval a lényeg: Ugyanazzal a szájjal dícséred utána az Urat?
2010. okt. 23. 23:04
 9/16 anonim ***** válasza:
76%

23:04 - jó észrevétel, nagyon ott van :D

Persze mindent meg lehet "magyarázni". Azt a vétkes szájat is az Úr adta az ember lánya örömére és boldogságára. ( És így az emberfia örömére és boldogságára is ... :D )

2010. okt. 23. 23:13
 10/16 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:
69%

Régen azért nem volt divat, mert a folyóvíz és a tisztálkodószerek hiányában a higiénia nem állt magas fokon. Ebben a korban, e téren az lehet a kihívás, hogy ne vigyük túlzásba. Ha valaki csak a párjával teszi és kölcsönös örömszerzés céljából, akkor ebben ugyan mi lenne a kivetnivaló? Engem felháborít az, ahogy egyesek az Istent elképzelik. Ne nézzük már Istent egy vén, szakállas, impotens, kötekedő erkölcscsősznek!

Nem, Ő szeret minket és jót akar. Mi a probléma ezzel?

2010. okt. 24. 09:57
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!