Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek van értelme az...

Szerintetek van értelme az itt zajló hitvitáknak, ha valakinek emiatt változik a meggyőződése?

Figyelt kérdés
Tehát Gyakorin olvasgat, és ennek hatására lesz ateistából vallásos, vagy fordítva, vallásosból ateista. Szerintetek mennyi embert lehet így bármelyik irányba áttéríteni? Kevés olyan ember van, aki ennek hatására "vált"?

ma 19:09
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
35%

Csak nem képzeled, hogy az itt lebzselő, műveletlen, vagy félművelt alakok képesek lennének lebeszélni a hitemről?!

😁

ma 19:12
 2/11 A kérdező kommentje:
Csak kérdés volt. Jómagam nem nagyon szoktam kiírni kérdést ebben a témában, de gondoltam más aspektusból is rávilágítok erre a dologra.
ma 19:21
 3/11 A kérdező kommentje:
És olyan nincs, hogy valaki elég bizonytalan, megingatható, olyan 50-50, és ezeknek a diskurzusoknak a hatására billen át nála valamelyik irányba a mérleg nyelve?
ma 19:25
 4/11 anonim ***** válasza:
69%

AZ itteni kérdések-válaszok miatt garantáltan nem, de elöfordulhat, hogy valaki, aki nem teljesen valláskárosult, elkezd gondolkodni, utána nézni dolgoknak és utána rájön, hogy nem kellene mesevilágban élni.

De ha olyan, mint az 1-es válaszoló, akinek még a gondolat is elképzelhetetlen, hogy vannak, akik tudnak logikusan gondolkodni, na ök teljesen esélytelenek.

ma 19:26
 5/11 anonim ***** válasza:
48%
El se olvasom mások véleményét, csak a saját véleményemet hangoztatom.
ma 19:31
 6/11 anonim ***** válasza:
95%
Akkor is van értelme, ha senki nem tér meg, de legalább elgondolkodnak egyesek.
ma 19:33
 7/11 A kérdező kommentje:
Egyáltalán cél meggyőzni a másik felet? Vagy csak egy sima eszmecsere is lehet az erről való beszélgetés? És ebben a kérdésben lehet úgymond középen állni? Aki azt mondja, fogalmam sincs, mi az igazság, és egyik álláspont mellett sem meri letenni a voksát..? És mi van, ha valaki se jónak, se rossznak nem vallja magát a keresztény értelmezés szerint, inkább olyan semmilyennek, jelentéktelennek? Van jelentősége, hogy én mit gondolok magamról? Számít?
ma 19:55
 8/11 modder151 válasza:
100%

A vita érvek szembeállítása/ ütköztetése lenne, amire ezen az oldalon sajnos nemigen van példa. Legtöbben csak kinyilatkoznak, az ellentétes véleményt pedig vagy meg sem hallják, vagy szimplán hülyének nézik a másikat.

Győzködni felesleges bárkit szerintem. Ha nekem tetszik valaki nézőpontja, akkor elgondolkodom rajta, ha nem akkor meg nem.

Középen szerintem csak úgy állhat valaki, ha annyira nyitott, hogy mindkét oldalt el tudja fogadni. Igazándiból ahogy tapasztal az ember jóesetben mérlegel, analizál, és valamelyik 'oldalra' a sokból úgyis jobban fog húzni. Legalábbis szerintem.

ma 20:21
 9/11 anonim ***** válasza:
62%
Engem nem érdekel nem vagyok hittérítő meg annyira nem érdekelnek az emberek..én megvagyok terve (nem vallásos vagyok) hiszek Istenben. Hogy innentől ki mit tesz az életével nem érdekel
ma 20:48
 10/11 anonim ***** válasza:
50%

Szerintem van értelme.

Én konzervatív vallásos voltam, de szerepe volt a Biblia iránti bizalmam és Istenben való hitem megnyílásában az itt olvasott különböző írás.

Ma már nem vallásos vagyok,hanem Krisztus követője.(Keresztény.)

ma 21:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!