Van még bármi értelme a kereszténységnek?
Nem vallásos családban nőttem fel, viszont kiskorom óta foglalkoztatott Isten léte vagy nem léte. (számomra az előbbi). Felnőttként csatlakoztam egy evangélikus gyülekezethez, eltoltottem benne hét évet, de mégis jobban érzem magam, ha nem vallasos közegben vagyok. Továbbra is érdekel Isten, viszont a gyülekezetet (és más gyülekezeteket, embereket) megismerve a közösség miatt kiábrándító az egész. Semmivel sem mások, mint egy vallastalan közösség és amiben rosszabbak az a képmutatás. Már nem is igen járok oda, mindenki pletykas és egymást beszélik ki, az öregasszonyok rosszindulatúak, a lelkész csak a pénzről (adományok) tudott beszélni és aki nem adakozik eleget az dögöljön meg kb. Mindegy, jógára járok mostanában, de itt meg túl sok az ezo-gagyi számomra.
Ti hogy vagytok a saját közösségetekkel?
Most van csak igazán értelme, mikor sokaknak nem marad semmi más csak a hit (vagy a hitetlenség az elkárhozottaknak).
De Jézus még mindig esélyt ad az istenteleneknek a megtérésre, ezért a sok csapás. Ébresztőnek. Viszont, aki ezek után sem jut el a bűnbánatig, annak neve eltűnik az élet könyvéből. Ez az emberek 1/3-a lesz.
A szervezetek, egyházak meg fognak szűnni. Ez egybevág pl. Szt. Malakiás próféciájával a rom.kat. esetében. De más egyházra, templomra se lesz szükség, hisz Jézus közöttünk lesz újra.
A vallás és az egyház két teljesen különálló dolog. Az egy dolog, hogy maga az intézmény amiben elvileg gyakorolhatod a hitedet milyen, viszont lehetsz vallásos anélkül is, hogy fizetnél az egyháznak.
Azt meg nem teljesen értem, hogy miért gondolod azt, hogy attól még, hogy a vallás jelen van mindennapjainkban miért ne alakulhatna ki egy „tudományos, okos társadalom“.
7
Nem lehetsz micel az adónkból tartjàk el a parazita egyházakat.
Miért is kéne az egyházzal foglalkoznunk? Hidd el, én is tudom, hogy mik a problémák. Azt viszont nagyon sok válaszban látom, hogy nem csak az egyházat kritizálják, hanem magát a hitet is, és nem értem a problémájukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!