Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van még bármi értelme a...

Van még bármi értelme a kereszténységnek?

Figyelt kérdés

Nem vallásos családban nőttem fel, viszont kiskorom óta foglalkoztatott Isten léte vagy nem léte. (számomra az előbbi). Felnőttként csatlakoztam egy evangélikus gyülekezethez, eltoltottem benne hét évet, de mégis jobban érzem magam, ha nem vallasos közegben vagyok. Továbbra is érdekel Isten, viszont a gyülekezetet (és más gyülekezeteket, embereket) megismerve a közösség miatt kiábrándító az egész. Semmivel sem mások, mint egy vallastalan közösség és amiben rosszabbak az a képmutatás. Már nem is igen járok oda, mindenki pletykas és egymást beszélik ki, az öregasszonyok rosszindulatúak, a lelkész csak a pénzről (adományok) tudott beszélni és aki nem adakozik eleget az dögöljön meg kb. Mindegy, jógára járok mostanában, de itt meg túl sok az ezo-gagyi számomra.

Ti hogy vagytok a saját közösségetekkel?

ma 15:56
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
24%

Ha 2000 éve lehet tolni, hogy "mingyá' visszagyün", akkor még bőven van ebben patron.

Ráadásul ez sokkal inkább a politikáról szól, mint hitelvekről.

ma 18:10
 12/15 anonim ***** válasza:
A "mindjárt" az a genea ideje. Egy genea ~2300 év. A mostani genea Nagy Sándorral kezdődött és ezekben az extrém, globálisan turbulens évekkel ér véget. A nagy nyomorúság (lelki és testi).
ma 18:15
 13/15 anonim ***** válasza:
#12: az hogy van, hogy a keresztények folyton újra és újra megfejtik a Bibliát, és mindig az jön ki eredménynek, hogy "már közel van"?
ma 18:18
 14/15 anonim ***** válasza:

13: természetesen nem tudok mások elméletére spekulálni. Mi önnálló egyéni tudattal rendelkezünk, nincs "hivemind" ellentétben a démoni személyekkel szembeni. Gondolom ezért merül fel a kérdés.

Másrészt az idő a Mennyekben (nálunk magasabb létsík) nem olyan lineáris és egyenletes, mint itt. Ezt a Biblia is elmagyarázza, hogy 1000 év ott lehet 1 nap itt és vice versa.

ma 18:24
 15/15 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező

Attól függ, hogy a "kereszténység" melyik részére gondolsz.

Maga Jézus határozottan megmondta, hogy annak a részének nincs értelme, akik Jézus nevére hivatkoznak ugyan, de nincs összhangban sem az írásokkal, sem Istennek, az Örökkévalónak az akaratával.

(Máté 7:21–23) 21 Nem mindenki fog bemenni az egek királyságába, aki azt mondja nekem, hogy »Uram, Uram«, hanem csak az, aki cselekszi égi Atyám akaratát. 22 Sokan mondják majd nekem azon a napon: »Uram, Uram, hát nem a te nevedben prófétáltunk, űztünk ki démonokat és tettünk sok csodát?« 23 De én akkor ezt mondom nekik: »Semmi közöm hozzátok! Távozzatok tőlem, ti törvényszegők!«

Isten létrehozott egy olyan kormányzatot, aminek az élére a fiát Jézust nevezte ki királynak. Erről sok sok prófécia, és írás szól.

Mivel Jézus a gyülekezet feje is, ebben úgy tudjuk támogatni, ha részt veszünk ennek a királyságnak, és a királynak a támogatásában.

Sokan nem is gondolnak arra, hogy Isten országa, vagy királysága, egy létező kormányzat, aminek vannak "alattvalói", törvényei, igazgatási rendszere, iskolája, stb.

Isten a szavában meghatározta, hogy kik azok akiket felhasznál arra, hogy a nyájat egységesen minden nemzetből, szellemileg jól táplálja, és vannak feladatok, amiket elkell végezni.

Ebben a világban nem egyszerű felismerni a sok konkoly, gyom között a kevés búzát.

Krisztus modernkori tanítványai egységesek, de nem a világ után mennek, ezért nem népszerűek, és nem örvendenek elismerésnek az emberek körében.

Közöttük is vannak tökéletlenségek, de ezeket igyekszenek megoldani, és a lényegre koncentrálni.

A gyülekezet azért lett létrehozva, hogy ott megfelelő vezetést, tanítást nyújtsanak azoknak, akik keresztény életet szeretnének élni, és ezzel támogatni Isten királyságának érdekeit.

Ezt kell figyelembe venni, mivel Krisztus elsősorban ezért jött, hogy ezt kihangsulyozza:

(Lukács 4:43) . . .„Más városoknak is hirdetnem kell az Isten királyságának jó hírét, mert ezért küldettem el.. . .

(Lukács 8:1) 8 Röviddel ezután elkezdett városról városra és faluról falura járni, prédikálva és hirdetve az Isten királyságának jó hírét. . . .

(Máté 9:35) 35 És Jézus körútra indult minden városba és faluba, tanított a zsinagógáikban, prédikálta a királyság jó hírét, . . .

(Máté 6:33) . . .állandóan tegyétek első helyre az életetekben a királyságot és Isten igazságos alapelveit,. . .

Jézus, mint Isten királyságának felkent és kinevezett királyát kell támogatnunk azzal, hogy a gyülekezetben beszélünk, tanulunk arról, hogyan kell nekünk ezt a feladatot elvégezni.

Isten ezzel az igazgatási rendszerrel szeretné egyesíteni a Földön azokat, akik részesei szeretnének Isten szándékának lenni.

Mivel a történelem folyamán teljesen másra helyezték a hangsúlyt a kereszténységben élők nagyobb, világban élők része, ezért ez elnyomja azokat akik valóban Isten kormányzatára fókuszálnak, ami az egyedüli megoldása az emberiségnek.

ma 20:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!