Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztényektől kérdeznék...

Keresztényektől kérdeznék főként, bűn az oráis sex isten szemében? és ha bűn akkor miért bűn? (ateisták kíméljenek a kommentektől) Bibliában nem találok erről leírást sehol sem.

Figyelt kérdés

A párom azt mondja hogy nem bűn az hogyha örömet okozunk annak akit szeretünk,ezzel meg győzött.

én úgy érzem hogy bűn,de lehet hogy tévedek.

2010. okt. 23. 19:54
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Miután a Biblia nem sorol föl pontról pontra minden egyes bűnt, amit itt a földön elkövethetünk, én úgy ítélem meg -remélem helyesen- hogy ami egy icipicikét is elbizonytalanít, hogy vajon Isten szemében helyes vagy helytelen, azt elkerülöm, és nem gondolkozok rajta, hogy megtegyem e.

25/L

2010. okt. 25. 23:33
 12/16 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat
2010. okt. 26. 20:45
 13/16 anonim ***** válasza:
45%

Némo Kapitány.

Egyetlen oka van annak, hogy az orális szex is bűnnek minősül...ami pedig a szexuális vágy, paráznaság a Biblia szerint(nem az ösztön), ami a kéjes gondolatoknak felel meg, szó szerinti élvezkedésnek...de vajon az ember, amikor ezen élvezkedéseken töpreng és cselekszi, akkor nem e önzését táplálja, ami tulajdonképpen az ember eredendő bűne? Hiszen saját kielégülését helyezi szem elé, hiába van benne a másik is. Ha magad elé képzeled a jelenetet, akkor észreveheted magad is, hogy szó szerint kihasználod ilyenkor párodat, önző vágyaid teljesítésére. A Biblia pedig alapvetően arra tanít, hogy szeressünk feltétel nélkül...vagyis elhagyjuk az önzést teljes mértékben egyénenként. :)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. okt. 28. 20:03
 14/16 anonim válasza:
Egyetlen helyen sem szerepel a Bibliában az, hogy orális sex. Pedig már Egyiptomban is gyakorolták, az első világhatalom idején. Olyan szó van a Bibliában, hogy tisztátalanság. Nos, én nem vagyok abban biztos, hogy ha az ember azt szépen űzi, akkor olyan tisztátalan. Azt gondolom, hogy ebben a világban az teljesen elfogadott dolog, mivel annyi sérelmet hordozunk, hogy szexuálisan nem vagyunk annyira egészségesek. Belénkrögzült ez az "előjáték" kifejezés. És mivel vágyainkat Isten ültette belénk, ezért ha más módon valaki nem elégül ki, akkor ebben a megoldásban leli örömét. De azt nem tudom elképzelni, hogy Mária, JÉzus anyja, miután megszülte Jézust, Józseffel orálszexet űzött volna, hiszen irja a Biblia, hogy Máriát azért választotta Isten, mert egyrészt szűz volt, és nem volt benne semmilyen tisztátalanság. Ez a világ plántálta belénk, hogy ez a szexxel jár. Igazából mindenki döntse el, hogy mit űz. A legnagyobb feltétel, az, hogy házasságban.
2010. okt. 29. 10:44
 15/16 anonim ***** válasza:
Igen az és jól érzed. Mert csúfot űznek az az Isten képére teremtett emberből.
2010. dec. 27. 18:01
 16/16 anonim ***** válasza:
mikor olyan 14 éves fiú voltam én is azt hittem bűn a masztizás lelkiismeret furdalásom is volt miatta de mára már nem nagyon érdekel : D
2012. jún. 29. 17:19
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!