Isten miért küldi Pokolba a "bűnösöket"?
Jómagam nem vagyok keresztény - hívő igen, de más vallású -, a kérdésem viszont nyilván azokhoz szól, akik úgy vélik, a bibliai istenkép és a Pokol teljesen reális.
Na mármost: erre a kérdésre a hívők többnyire azt felelik, hogy nem Isten küldi a Pokolba a bűnösöket, hanem ők nem fogadják el Isten, tehát ezáltal a megváltás.
1. A hit nem hasraütéses dolog. Az nem úgy megy, hogy holnaptól hinni akarok Jézusban és akkor hinni fogok. Ha mást tapasztalok, akkor a világért rá nem bírnak a kereszténységre. És ahogy emberek milliárdjain láthatjuk, lehet nagyon mást tapasztalni.
És azért józan ésszel belegondolva mi a logikusabb és értelmesebb: ha a tapasztalatainkra hagyatkozunk, vagy ha mereven ragaszkodunk valamihez, aminek az igazságáról semmi bizonyságunk nincs?
Mennyire jogos megbüntetni valakit azért, mert úgy cselekszik, mint egy értelmes ember?
2. Ha Isten mindenható, akkor csak rajta múlik, hogy van-e Pokol - azaz megtehetné, hogy az embereket nem küldi oda. Ő dönt.
De ha olyannyira szeret bennünket, jobban mint bárki más, ha ismeri az összes szépet és jót bennünk, akkor miért akarna örök szenvedésre kárhoztatni minket, ha egyszer nem is muszáj? A szeretet megbocsátás, és még az emberek is képesek erre, csak Isten nem? Sőt, mi több: elvárja az emberektől, hogy bocsássanak meg az ellenük vétkezőknek, de ő nem bocsátja meg, ha ellene vétkeznek? Ez amolyan bort iszik és vizet prédikál effektus...
3. Tulajdonképpen nincs is értelme a Pokolnak, mert a meglétének célja csupán, hogy az emberek szenvedjenek. Minthogy elvileg nem lehet kikerülni belőle, semmi többletet, fejlődést nem ad. Nem nevelő célzatú büntetés, mert az ember a Pokoltól nem lesz jobb, ott már nem bánhatja meg, amit tett és ha megteszi is mindegy.
Szóval tényleg csak annyi a Pokol lényege, hogy aki odakerül, örök kárhozatra legyen ítélve és semmi másra- de akkor visszatérünk ismét csak oda, hogy Isten miért akarja ezt? Ha nem akarja, miért ad mégis esélyt rá olyan dolgok miatt, amit egy esendő embernek aligha lehet felróni ebben a világban?
A válasz írója 53%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 04-05 20:38
"Mivel emberi formában a túlvilágról még senki sem tért vissza és nem mondta el tapasztalatát, akkor ez is lehet valóságos."
Bizony sokan visszajöttek , inkább NEM AKAROD elhinni..
megtapasztalásokat itt nézhetsz: [link]
A feltett kérdéseddel zaklatom már kb 1 éve hívő ismerőseim (úgy néz ki nem csak nekem tűntek fel a kérdéskör "fókaságai").Amikor az ember fia elkezdi használni a proteintömböt a csontpáncél mögött,elkezd kérdéseket feltenni és beindul valami.Valami felfedező,okság és információ forrás kereső dolog.Elkezd rájönni,hogy az eddig manipulációra használt tanok,rendszerek milyen óriási kátyúkat,szellemi sovinizmust,önértékelési zavart tartalmaznak és okoznak.
Legjobb módja az emberek igában és fékentartásának,ha rettegnek valamitől.Olyantól,ami a halandó uralkodón (miniszterelkök,pápa,király,királyné...) is túlmutat.
A mulandó léttel kevesen bírnak megbarátkozni,így kézenfekvő egy olyan hely kitalálása,ahol minden elképzelt és elképzelhetetlen kín vár mindenkit,aki nem úgy viselkedik,ahogy a rendszer alkotói,megrendelői (uralkodó kaszt,testület,személy) kívánja.
Egyszerűen hihetetlen,hogy manapság értelmes (vagy magukat annak valló) emberek,olyan dolgokat hisznek el,aminek a kutya se járt utána,nem bizonyítható és ellent mond minden józan érvnek.
Cak a körülöttem élők 5-10%-a hisz nyíltan a pokol nevű intézményben,ahol mindenféle csúnya lények kínozzák az embert ameddig világ a világ.
A legdurvább az,hogy minden évben 1-2 ismerős áldozatul esik ennek az őrültségnek és elkezdi letenni a lét,annak a szervezetnek,akiknek sikerült beszervezni őket.
Súlyosbítja a helyzetet,hogy onnantól kezdve szót se lehet érteni velük,követik a "programot".Lassan (némelyek nagyon is gyorsan) eltávolodnak minden egykori ismerősüktől,akik nem léptek az "üdvözülés útjára".
Az újra felfedezésre,gondolkodásra már nehéz invitálni őket.
Kár.
53 %-os vagyok:
ma 15:13-as, amit én leírtam, azt te miért nem akarod elhinni?
(Én is megjártam a túlvilágot és én ezt láttam.)
Amikor a vallások azt tanitják hogy Isten tüzes pokolban bünteti az embereket igazsságtalanak álítják be.
Ádám és Éva története mindenki előtt ismerős. Isten adott nekik egy parancsot és elmondta mi lesz a következménye ha megszegik. Meghalnak. Most gondolyunk bele ma Ádám bűne miatt minden ember bűnösként születik. Annak ellenére hogy ilyen súlyos bünt követett el, mondott neki Isten olyat hogy ezért pokol tüzében kell bünhődniük?Nem! Ezt mondta "arcod verítékével eszed kenyered,míg vissza nem térsz a földbe,mert abból vétettél.Mert por vagy és porba térsz vissza" 1Móz 3:19. Igazságos lett volna Isten részéről azt mondani,hogy a porba térnek vissza miközben a tüzes pokolba kerülnek?
Az esetükből láthatjuk hogyan járt el Isten, nem kinoztatta őket. A bünőkért járó büntetés a halál volt. Ez megerősiti amit a Róma 6:7,23-ban is olvasunk "mert aki meghalt azt felmentették a bűne alól. Mert a bűn zsoldja a halál".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!