Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha a zsidók az Isten népe,...

Ha a zsidók az Isten népe, akkor a többi ember a pokolba kerül?

Figyelt kérdés
2010. okt. 15. 12:48
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
100%

Nem. A zsidók arra lettek kiválasztva hogy lejegyezzék és megőrizzék Isten beszédét.

Az az ember Istené, aki követi őt és eszerint él. Az ilyen ember nem kerül a pokolba.

Isten akarata szerint senki sem kerülne a pokolba, csak a szabad akarat értelmében az ember döntheti el, mit akar.

2010. okt. 15. 12:49
 2/27 A kérdező kommentje:
hmm... értem, csak azért kérdezem mert hallottam egy zsidó beszélgetést és valami tóra/talmudról beszéltek, és azt mondogatták, hogy a gójok a pokolba kerülnek, meg hogy jézust ondóba főzik, stb.
2010. okt. 15. 12:52
 3/27 anonim ***** válasza:
XD
2010. okt. 15. 13:00
 4/27 anonim ***** válasza:
---
2010. okt. 15. 13:35
 5/27 anonim ***** válasza:
Minden vallás (vagy legalábbis nagyon sok) azt mondja, hogy ha nem az o istenében hiszel, a pokolra jutsz, így végso soron mindenki oda fog jutni... nem? :) Ott van pl. a dzsihád, amivel a "hitetleneket" viszik magukkal a "hívok" a másvilágra, pedig a "hitetlenek" lehet, hogy hisznek, csak pont nem az o istenukben. Jobban inkább nem merulok bele...
2010. okt. 15. 13:39
 6/27 anonim ***** válasza:

Nem így van ez, hogy csak a zsidók kerülhetnek a mennybe..

Mert a Biblia tisztán leírja, hogy Isten nem személyválogató,hanem ő a szíveket vizsgálja.. és számon tartja minden tettedet a jókat és a rosszakat is úgy tudja hajszál pontosan, hogy még te sem tudod úgy, mert neki jobb rálátása van a dolgokra.. na de aki megtér és elfogadja Jézust mint személyes megváltót, szabadítót.. legyen az zsidó, magyar , olasz vagy bármilyen származású..és Isten tanitásai szerint éli le az életét, azt Isten nem fogja hagyni, hogy elkárhozzon..Ámen. :)

2010. okt. 15. 13:50
 7/27 anonim ***** válasza:
Minden vallásnak vannak elvakultjaik, nekik (pont ezért) nem sok közük van Istenhez vagy a hithez.
2010. okt. 15. 13:54
 8/27 anonim ***** válasza:
Na de vajon hova kerül egy jó és szeretetteljes ember, aki nem fogadja el Jézust?;)
2010. okt. 15. 14:03
 9/27 anonim ***** válasza:
Szerintem "Jézus elfogadása" azt jelenti, hogy azon az úton járni, amit Jézus mutatott, de azt sokan elfelejtik, hogy ennek a fajta útnak a helyeslése minden vallásban ott van, csak nem mindegyikben Jézus mutatta ezt meg.
2010. okt. 15. 14:49
 10/27 anonim ***** válasza:

Ezzel értek én is egyet. Jézus ugyebár Isten megtestesülése volt. Egyetlen Isten van. Tehát ha ez az egyetlen Isten azt mondja, hogy "senki sem mehet az Atyához (jöhet hozzám, mert én és az Atya ugyebár egyek vagyunk) hanemha én általam" ezek a szavak azt jelentik,hogy ő megmutatja hogyan. És meg is mutatta.

Azért mert valaki buddhista vagy hindu vagy moszlim, ha az igaz Istent látja a maga vallásában (pl egy moszlim nem dől be a dzsihadnak, egy hindu nem fogadja el a kasztrendszert vagy egy indián nem skalpol mert ráérez hogy ölni bűn)akkor Isten kinyilvánítja magát neki. "Én vagyok az, akit mindig is kerestél."

Erre utal az is, amikor Jézus azt mondja: nem mindenki aki azt mondja nékem, Uram , Uram! Megy be a mennyek országába, hanem aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát.

Azt is mondta, hogy kevesen járnak a keskeny úton. Elgondolkodtató, nem?

2010. okt. 15. 14:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!