Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha a zsidók az Isten népe,...

Ha a zsidók az Isten népe, akkor a többi ember a pokolba kerül?

Figyelt kérdés
2010. okt. 15. 12:48
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
mármint a zsidók szerint a nem-zsidók nem kerülnek a pokolra.
2010. okt. 22. 22:46
 22/27 anonim ***** válasza:
Bizony nem! Ellentétben néhány kereszténnyel, aki meg van róla győződve, hogy irány a pokol mindenkinek, akinek nincs tagsági igazolványa!
2010. okt. 23. 10:38
 23/27 anonim ***** válasza:
0%
A zsidók pokolba mennének mert lopnak csalnak hazudnak. De mivel nincs se pokol se menny ezért újraszületnek úgy mint te vagy én.
2010. okt. 23. 14:04
 24/27 anonim ***** válasza:

Temetés után nem támadt fel még senki, és ugyanígy egy pitli hamuból semmi sem születik újjá semmi... Pl. ha elégetsz egy fát, láttad már, hogy újból ugyanaz kinőtt? Vagy megettél egy halat/csirkét stb. mi történt utána?

Ezt még a középkorban el lehetett hinteni, hogy pokol meg menyország, pont azért dumálták ezt, hogy a szegény ember ne merjen fellázadni a sarc és hasonlók miatt fellázadni a gazdag ellen, ezért is írták ki a temetők bejáratához, hogy "feltámadunk". Ezzel hülyítettek. Ha valaki nem volt hívő azért nyomták rá a bélyeget, hogy boszorkány, és gyorsan meg is szabadultak tőle. Az igaz hívő meg ugyebár nem veszi el senki életét... Olvasd el Jeanne d'Arc életét.

Manapság is próbálkoznak ezzel a dumával, aztán van, aki beveszi, van, aki nem. És tök mindegy, hogy zsidó vagy keresztény az illető, egyik sem ugrott még ki a koporsóból.

2010. okt. 23. 15:16
 25/27 anonim válasza:

a biblia tanítása szerint csak az üdvőzül aki elfogadja az az elhiszi, és szájal megvallja ! hogy Jézus Krisztus az Isten fia,aki feltámadt a halálból !

ilyen egyszerű !

2010. okt. 24. 15:54
 26/27 anonim ***** válasza:
15:16 - Attól, hogy te még szemeddel nem láttál valamit, nem biztos, hogy nem is létezik. Láttad már az agyadat? Mert a te gondolatmeneted alapján mivel én még nem láttam, szerintem nem is létezik, az már nem kell, hogy érdekeljen, hogy te tapasztaltad a működését, mert én nem hiszem el...
2010. okt. 24. 16:08
 27/27 világvége1 ***** válasza:
A zsidó volt a kiválasztott nép, mert se fekete, se fehér. Arra voltak kiválasztva, hogy felkészüljenek rá, és közülük legyen ,,megváltó". Hogy legyen kereszténység. Hogy jobb hely legyen a világ annak, aki jó. Pokolra a gonoszok kerülnek.
2020. jún. 5. 16:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!