Hívők! Ha egy átlagos ember valahonnan természetfeletti erõt kapna, akkor a szemetekben lehetne ő az egyetlen, igazi, létező Isten a Földön?
Első: Volt ilyen, több is. Volt, akit úgy kellett újra kiásni a föld alól és kiszabadítani a koporsóból. Csak hát ugye ma már mindenki tudja, hogy ez mit jelent valójában. Ma már minden csodának ismerjük a magyarázatát, és bárkiről, aki azt állítja magáról, hogy ő Jézus, Isten küldötte, Szentlélek-megszállta vagy miegyéb, tudjuk, hogy hova való.
Kár, hogy 6000, de még (kb., +/- valamennyi) 2011 évvel ezelőtt sem ez volt a helyzet. Rengeteg kellemetlenségtől menekülhetett volna meg az egész emberiség.
22:39
Igazad van, egyetértek.
Velem történt rengeteg természetfeletti jelenség, amelyek nagyon megviseltek.
Hát, én már számos emberrel találkoztam, aki "valahonnan" (akiket én ismerek, Istentől) természetfeletti erőt kapott, és tudja használni is.
Ez egyáltalán nem meglepő azok számára, akik olvasták Márk evangéliumát:
"Márk 16:17 Azokat pedig, akik hisznek, ilyen jelek követik: az én nevemben ördögöket űznek; új nyelveken szólnak.
Márk 16:18 Kígyókat vesznek föl; és ha valami halálost isznak, meg nem árt nékik: betegekre vetik kezeiket, és meggyógyulnak."
Ilyen értelemben minden olyan keresztény, akinek van valóságos Szent Szellem keresztsége, természetfeletti erővel fel van ruházva. Ilyenek voltak az apostolok a korai keresztény egyházban, csak aztán a kereszténység némelyik ága, mint pl. a később maguknak kizárólagosságot követelő római katolikusok elvetették az Isten Szellemével való valóságos közösséget, és felcserélték egy erőtlen, vallásos szertartással, a bérmálkozással.
Ilyenek voltak azóta is folyamatosan a történelem során sokan, csak sajnos közülük sokaknak meg kellett halniuk a hitükért.
Ilyenek vannak ma milliószámra az újjászületett keresztények között, akiket Jézus Krisztus természetfeletti erővel ruházott fel.
Végső soron, ilyen vagyok én is. :) Mégsem hiszem, hogy én vagyok Isten. Meg egyik keresztény ismerősömről sem. Azonkívül olyan emberek is vannak, akiknek más forrásból származik a természetfeletti erejük, ők sem Isten.
Tudni kell megkülönböztetni az egyszerű természetfelettit az egyetlen igaz Istentől.
(Tp.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!