Egyformák vagyunk? Egy átlagos európai ember "egyformának" lát minden négert, vagy minden kínait. Ez "viszafelé" is így van? Egyformának látnak minket?
Én múltkor néztem filmet(japán-amcsi), és a fehéreket nem tudtam megkülönböztetni a japánokat pedig igen :D (hófehér vagyok :) ).
Jó mondjuk van köze hozzá annak, hogy a szereplő fehér nők 90%-a piszer orrú szőke volt, semmi jellegzetes vonással, de én sose értettem ezt a nem lehet megkülönböztetni dolgot, pedig borzasztó az arcmemóriám (ha valakivel megismerkedek azzal búcsúzok, hogy ne sértőjön meg, ha nem ismerem fel/vagy látom, hogy ismerős, de fogalmam sincs miért).
Tippre egyébként nem, mert tényleg nincs az, hogy mindenkinek kb. ugyanolyan a haja/szeme színe/formája.
Na persze azért csoportokra osszuk az embereket szép, csúnya ronda, sovány, kövér vagy épp a haj színe és minősége az ami bedobozol egy egy fajt. De az arcokat és vonásokat azért általánosítjuk, mert futólag nézzük nem külön-külön megfigyelve.
hiűba azonos a japán vagy a kínai a mongol a feketék de ha beszélgetünk többel is akkor kiderül ők is különbözőek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!