Mennyi egy átlagos ember és egy testépítő napi fehérjeszükséglete?
néhány helyen azt olvasom hogy 0,5gtestsúlykilógram, testépítőknek 1gtestsúlykg. . Máshol meg azt írják, hogy egy testépítő szügséglete 2gtests. , ha szálkástunk akkor meg 3g .
Most akkor hogy van ez?
előzővel gyakorlatilag egyet értek!
plusz infó lehet, hogy a WHO egészségügyi alsó határnak 0,8g/ttkg-ot határozott meg, amcsi testépítők szerint jó étkezés mellett elég a 1,5g/ttkg is tömegeléskor. tudom, ez kevésnek tűnik.
és koxoláskor meg persze simán 3-4g/ttkg is megy versenyzőknek..
azt az 1,5g/ttkg adatot nem azért írtam, mert koptatni akarom a billentyűket, hanem mert külföldön naturálban már elfogadott, hogy nem kell annyirakur.vasok fehérjét enni.
szálkásításkor meg nézd, energiahiány van, ha meg akarod őrizni a az izomzatod minél jobban, hát enni kell :D
a fehérjeigény amúgy száraz tömegre vonatkozik. ha 90 kilód mellé van egy 25%-os zsír-arányod, akkor ugye.. 70 kiló körüli a száraz tömeged, ergó 120-140 gramm már jó is lehet. szálkásításkor meg 200g körül. ez így még mindég borzasztó? mondjuk 2 turmix + 300g csirkemell
Ezen az "erős csontozatú vagyok" dumán mindig jókat röhögök, tekintve, hogy a csontok rendkívül könnyűek. Egy átlagos férfi csontváz 12, míg egy női 10kg. Hiába erős és esetleg vastag egy csontváz, max 1-2 kilót számít az átlaghoz képest. :)
Szar ügy, ergo a kövérek védekeznek ezzel.
Én 85 kiló vagyok egyébként, és 240-300g fehérjén vagyok naponta. Nem egy nagy kunszt napi 6-szor 20dkg csirkét megenni. Az már 240. Kis turmix még mellé, és már 300-nál járunk. Te meg 200-tól rinyálsz? :)
száraz tömeg <kg> = testtömeg <kg> * (1-zsír-arány)
én -> 75kg * (1-0,1) = 67,5kg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!