Na ezt magyarázza meg nekem valaki!?
Katolikus gimnáziumba járok és múltkor elgondolkodtam...
A középkorban az emberek erkölcsösen éltek. Az egyház szabta meg mindennapjaikat. Tudásuk majdnem egyenlő volt a nullával, nem ismerték annyira a természetet, tehát amikor különböző természeti jelenségeket láttak (villám, eső, szél, földrengés stb) azt mind Istennek tulajdonították, ami erősítette hitüket= hittek istenben, ami az egyháznak jó volt (búcsúcédula,stb). Akkor miért áll az egyház érdekében, hogy tanítson? Miért jöttek létre anno tanító rendek (bencés, piarista)? Mert minnél többet tudtak az emberek, annál kevesebb lett a hitük, mert megismerték a természetet. Lehet gyökér vagyok,de ezt én akkor sem értem..
kedves révai ildikó
köszönöm a válaszod, gondolkodtam, hogy mit írhatnék rá, de aztán arra jutottam, hogy felesleges lenne kommentálnom az általad leírtakat, mert megtetted ezzel te magad
Kedves " mákos tészta " sincs a bibliában !
Én nem a katolikus személyeket minősítettem,hanem a katolikus egyházat, melyet nem én kritizálok, hanem a Jelenések könyve " démonok lakóhelyének " nevezi .
aztán a gyümölcsei is nyilvánvalóvá teszik ezt a mákostészta nevü vallást.
Én katolikusként nevelkedtem, mi több voltam elsőáldozó és bérmálkoztam is... noha ennek a rituálénak sincs köze a bibliához.
Tehát mivel volt részem a katolicizmus gyönyörűségében, joggal mondhatom: semmiképp nem járnék olyan helyre, mi több a lábam nem teszem a rám meredő bálványok közé.
A pedofil papjaik, a hamis tanításaik, a holocaustban való részük, az évszázadokig tartó kegyetlenkedésük, a cölibátus, a babiloni imádati ritusaik és jelképeik TESZIK nyilvánvaló , hogy kit is képviselnek.
Természetesen nem is lehetnél Jehova tanúja soha, ha ehhez a valláshoz vonzódsz, mert mindenki a saját Istenének nevében jár.
Egy azonban bizonyos: aki egyszer elkezdi ISTENT keresni, bármi lesz, de katolikus nem, és aki a bibliát kezébe fogja őszinte érdeklődéssel , azonnal rájön, hogy alapjaiban fertőzött ez a vallásnak nevezett mamutszekta.
Még egyszer hangsúlyozom: nem a katolikus SZEMÉLYEKET,hanem a katolikus vallást, mint egyházat és a mögötte lévő szellemi erőket "minősítem ".
- illetve nem én,hanem Isten fogja hamarosan mikor teljesen megsemmisíti nagybabilonnak nevezett borzalmat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!