Reformátusok és Unitáriusok. Ki mivel magyarázza a saját hitét és mivel cáfolja a másikat?
Minden keresztény felekezet azzal igazolja a saját hitét, hogy ez az őskeresztény valláshoz legközelebb álló irányzat.
A többit pedig nem cáfolják. Max. tagadják.
Egyébként, nem értem a keresztények "nagy kereszténységét" ill. azt, hogy, más vallást nem tisztelnek (tisztelet a kivételnek). A keresztény biblia is tartalmazza "Ne csinálj faragott bálványt és ne imádd." Akkor mi az a keresztre feszített jézus bent a templomban, a templom tetején, a nyakláncon, ha nem faragott bálvány?
Na ennyit a keresztény vallásról.
Üdv: Egy zsidó.
Kedves Zsidó!
Nem értem, hogy engedheted meg magadnak azt, hogy a kereszténységet a szádra veszed! Biztos a te néped is csak a szent írásaitok szerint élnek, azért van az, hogy nyugatra sírtok a holokauszt miatt, keletre meg gyártjátok (ld. palesztina)!
En Erdelyben elek ahol Unitarius vagyok.A legnagyobb kulonbseg Unitarius es Reformatus vallas kozott, hogy mig mi szentharomsag tagadok ok szentharomsag hivok.Az Unitarius vallas a tenyeken alapszik pl nem hiszik el a teremtestortenetet mondvan hogy egy szep tortenet de nem LEHET igazsag alapja.Ezt sok ember meg elborzadva halgatja.A bibliat nem ertjuk szo szerint.Az urvacsoravetelkor nem Jezus testet es lelket fogyasztjuk hanem a Jezusra emlekezunk ez altal.
Sok ilyen kulonbseg van.Szerintem, pusztan csak egy szemelyi velemeny, de az unitarius eszme nagyon ember kozeli nem alit valotlansagokat, ezaltal egy atlagember is konnyen megerti illetve azonosul az unitarius vallas hivatasaval.
15:26
Mi Jezus tanait kovetjuk, Jezusrol mi azt mondjuk hogy Isten legjobb fia volt.Jezus embernek valotta magat ezert az embernek szerintem nincs az a joga hogy istenne avassa.A Jezus altal hirdetett kereszteny egyhaz lenyege az egy Isten, nem a ketto es nem a harom volt.Jezus egy olyan ember volt aki Isten torvenyei szerint elt es Isten szellemeben tanitott.Ha az unitarius egyhaz tagjai nem udvozolnek azert mert nem imadjak Jezust hanem szeretik es elismerik akkor mi legyen azokkal a keresztenyekkel akik bar imadtak Jezust de a szellemeben oltek es bunoztek.Azok udvozolhetnek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!