A reformátusok és evangélikusok vetnek keresztet?
Figyelt kérdés
2011. okt. 22. 17:43
1/8 Pendragon válasza:
A református nem. Tudtommal az evangélikus sem.
2/8 ava87 válasza:
Az evangélikusok sem. Legalább is nem szokás.
3/8 anonim válasza:
Búzát,kukoricát biztos vethetnek.......
4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm!!! Az utolsó kommentáló nagyon vicces volt..pff
-,-"
2011. okt. 23. 19:02
5/8 anonim válasza:
A reformátusok minden formában elítélik a kereszt kiábrázolását.Az új evangélikus liturgiában már szerepel a keresztvetés intézménye, mint Krisztushoz tartozásunk megvallása.A katolikusoknál ezen felül bizonyos fokig ördögűző szerepe is van.
6/8 anonim válasza:
Igen mert a Katolikusoknál sok az ördög :-)
7/8 anonim válasza:
Az vet keresztet kínálat. Istentiszteleten nem vetnek magukra keresztet se a pap de azon kívül....
8/8 anonim válasza:
Úgy akartam írni vet keresztet magára aki akar. Nem hiszem hogy van a világon református aki sose vetett keresztet. Olyan pláne nincs aki keresztet se tud vetni. Ez keresztény alapműveltség. Én mint református 9 éves koromtól tudok keresztet vetni. Az iskolában is láttam még a mexikói katolikus filmekben és mindig megragadta a figyelmem amikor keresztet vetett valamelyik szereplő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!