Haho valaki magyarazza el nekem, hogy van kepuk az
embereknek ugy tavozni egy kavezobol, cukraszdabol h nem ad
jattot?
Figyelt kérdés
Senki nem mondta h tobb szaz forintot kell ott hagyni na de ha az ember kiviszi az asztalhoz a kv't sutit , nem eremel meg 1forintot sem?????hat h van ez itt magyarorszagon????
Hát magyarország szerintem az egyik legjattosabb ország, itt németeknél vagy semmit nem adnak vagy pl nekünk a 100€-s számlához a párom 2-3 € hagy ott és még mondják is milyen szuper. A pincér így is nagy hajlongva megköszöni.
szerintem semmi rossz nincs benne ha nem hagy ott. egyébként a jatt tükrözi legtöbbször a kiszolgálást.
Mo-n én mindig adok jattot csak akkor nem ha rossza kiszolgálás vagy az étel.
2011. okt. 20. 17:32
3/24 anonim válasza:
Neked van fizetésed...mi a gond?
És valóban itthon hatalmas jattok vannak,a legtöbb országban nem kapsz végképp semmit.
2011. okt. 20. 17:37
4/24 anonim válasza:
Egyébként én pl.akkor nem adok jattot ha paraszt a felszolgálás. Lehet, hogy nálad is ez a helyzet
2011. okt. 20. 17:38
5/24 szamóca.. válasza:
hát a jatt nem kötelező. kedves vagyok, ha adok, és semleges ha nem. a fizetésedért dolgozol, amit amúgyis én fizetek a kávé árában, nem pluszért.
egyébként meg csak annak adtam világ életemben jattot - bár nem srűn kávézom meg ilyesmi ilyen helyeken - ha kimondottan, feltűnően kedves volt a kiszolgálás. ha még bunkó is az illető igyekszem ötforintosokban fizetni. hhehe.
2011. okt. 20. 17:41
6/24 anonim válasza:
Tényleg nem kötelező. De illendő a fizetett összeghez plusz 10%-ot borravalóként adni. Ez Magyarországon tényleg nem hagyomány. De ha megnézed a küldföldieket, ritka aki elmúlasztja.
2011. okt. 20. 17:44
7/24 anonim válasza:
Hogy én mennyire utálom azokat akik elvárják a borravalót.. Az ilyen nem annak örül, ha kap, hanem bosszankodik ha nem, és természetes ha igen. Nem kötelező.
2011. okt. 20. 17:47
8/24 anonim válasza:
1 forint jattot se adok. tegyék bele a kávé árába. ja nem tetszik akarni adót fizetni utána? te alamuszi nyálkás csiga!
2011. okt. 20. 17:51
9/24 anonim válasza:
Hahó ezzel a stílussal, és helyesírással örülj, hogy dolgozol, nem hogy jattot kapj!
2011. okt. 20. 17:54
10/24 anonim válasza:
Kijavítanám az előzőket: "átlagos vagyok, ha adok, és egy utolsó bunkó, senkiházi, zsugori alak, ha nem". Ez Magyarországon tuti, hogy így vagy. Pedig az volna a normális, hogy amit veszünk, annyiért vesszük, amennyi rá van írva, a felszolgáslás ára pedig bele van számolva abba, ami rá van írva. Persze oké, ha egy étteremben pl. tényleg rendesek, segítőkészek, tehát van valami extra, akkor kapjon borravalót.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!