Haho valaki magyarazza el nekem, hogy van kepuk az embereknek ugy tavozni egy kavezobol, cukraszdabol h nem ad jattot?
ez nem arról szól hogy ki régimódi és ki nem.
egyszerűen arról szól, hogy nem tudhatod hogy én miből élek, és hogyan. a nyugdíjasnak kevés a nyugdíja, de próbálj meg egyetem mellett fenntartani magad kb null háttértámogatással. írtad, hogy van ahol csak jattból van a fizetésük. na erre kíváncsi vagyok... hol van ez? egyet mondj, mert én nem ismerek egyet sem. igen, általában ha ilyne helyre mész dolgozni belekalkulálod hogy " oké, kapok x forintot, plusz majd nyilván a jattot". DE ez akkor sem elvárható. eredetileg ezt arra találták ki hogy ha te vmi extrát nyújtasz (nyakonöntelek kávéval és pukedlizve te kérsz bocsánatot, vagy csak éppen nagyon kedves vagy én meg nagyon balf.sz és háromszor módosítom a kérésem) akkor a fáradalmaidért lehet adni. nem kötelező. a fizetés, az a kötelező. és rajta van a kávém árán a te fizetésed, a vendéglátóegységek mindegyike úgy számolja az árait, hogy belekalkulálja a te fizetésed, a többiekét, az összes költséget, és még magának hasznot. ezért kerül egy átlag-olcsó helyen 500forintba egy sima kávé, aminek az előállítása olyan... hm... 50 forint? se.
szóval oké, hogy illik, oké, hogy kevés a fizetés tudom én, én is dolgoztam felszolgálóként. de a felháborodott hangnemed, "ha az ember kiviszi az asztalhoz a kv't sutit , nem eremel meg 1forintot sem?????hat h van ez itt magyarorszagon????", ez, ez nem oké.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!