Ez az Egyistenhit (Monoteizmus) definíciója?
Hit egyetlen isteni személyben, kizárólagosan Őt imádni, szolgálni, és hozzá imádkozni, azzal a hittel, és meggyőződéssel, hogy ez a személy, egyedülálló, és egyedi lényegében, tulajdonságaiban, és cselekedeteiben, azaz semmiben nem hasonlít a teremtményeire, és semmilyen átfedés nincs közöttük, és hogy ez a személy, sem lényegében, sem tulajdonságaiban, sem cselekedeteiben, fel nem osztható, sem elméletileg, sem átvitt értelemben, sem fizikálisan, azaz térben, és időben, és hinni, hogy ebből a személyből csak egy létezik.
Ha szerinted ez az egyistenhit definíciója, akkor a szentháromságot ellentétesnek látod ezzel szemben?
(Mert én igen)
Ha szerinted nem ez az Egyistenhit definíciója, akkor az ami fent olvasható, minek neveznéd?
"Abszolút-egyistenhit" pl?
És mit írnál az Egyistenhit definíciójának?
(Én ezt nevezem egyistenhitnek, mert így egy és oszthatatlan Istenről beszélünk, aki egyedül kiérdemli az imádatot. Mert ugye, ha osztható, akkor már nem egy, és ha hasonlatos a teremtményeire, tehát van átfedés bizonyos tulajdonságokban, akkor megint csak nem egy)
"Még mindig nem érted, hogy ez egyetemi anyag?
Ó, nem kell ennyire ijesztgetni, nem hat meg.
"Ezt tanulni kell, nem lehet csak így megírni részleteiben. A lényeget megírtam. Sajnálom hogy nem tudsz következtetni!"
Jaj, már, ez elég gyerekes.
Akkor adj egy konkrét linket, ahol szerkesztve ott van, aminek ott kell lennie. Azt elolvasom. Nem várhatod, hogy 3 fórumból mazsolázzam ki azt, amit írtál, több száz hozzászólásból. Vagy, akkor írd le ide, összefoglalva azt, amiről eddig szó volt és hogy HOL A HIBA pl. az én érvelésemben és miért hiba. Mindig csak megkapjuk, hogy
1. Te már megmondtad, olvassam vissza
2. Úgysem értjük, mert egyetemi anyag
3. Viszakozás, kérdések elhagyása
Egyszerűen nem találok szavakat arra, hogy kifejezzem a válaszaid - vitaértéket tekintve - szánalmas mivoltát.
Nézd csak, ez is megtörtént veled, amikor nem értetted, hogy miért van a 0-ból és a semmiből (koncepcionálisan, logikailag) csak egy darab:
Én: "Ja, és erre meg te válaszolhatnál, mondhatnám "ezzel mi lesz??? ... Ha esetleg nem értenéd a kérdést, akkor a feladat az, hogy
1. Megkeresni azokat a számokat, ami ha valaminek a darabszáma, akkor abból a valamiből nincs egy darab sem.
2. Megszámolni, hogy hány ilyen számot találtál.
Megtennéd?
"
Te: "Nem... nem tenném meg."
Én: "Miért? Nem olyan bonyolult."
( http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__1..
No és itt vége lett. Ej-ej.
"Veled nem foglalkozom."
Azt hiszem, ez a mélypont.
Megtennéd, hogy bemásolod azt a részt, részeket?!
Köszönöm!
"1. Megkeresni azokat a számokat, ami ha valaminek a darabszáma, akkor abból a valamiből nincs egy darab sem.
2. Megszámolni, hogy hány ilyen számot találtál.
Megtennéd?"
"Nem... nem tenném meg."
Ím. Szánalmas, hogy mindenkinek lököd a szöveged: "Válaszolj a kérdésre!", holott te legalább annyira nem teszed meg. Persze megértem, hogy erre tényleg nem szerettél volna felelni, mert akkor be kellett volna ismerned a matek buktát. :)))
Tehát akkor nem akarod bemásolni, csak azt a részt, amikor megelégeltem, hogy mellébeszél!!!???
Érthető.
Ez arra ad gyanút, hogy te is tudod, hogy nincs egy beszélgetés sem, ahol "megfogtak"!
Tehát utoljára kérem... Megtennéd, hogy bemásolod, azokat a részeket, ahol megfogott???
Köszönöm.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!