Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ez az Egyistenhit (Monoteizmus...

Ez az Egyistenhit (Monoteizmus) definíciója?

Figyelt kérdés

Hit egyetlen isteni személyben, kizárólagosan Őt imádni, szolgálni, és hozzá imádkozni, azzal a hittel, és meggyőződéssel, hogy ez a személy, egyedülálló, és egyedi lényegében, tulajdonságaiban, és cselekedeteiben, azaz semmiben nem hasonlít a teremtményeire, és semmilyen átfedés nincs közöttük, és hogy ez a személy, sem lényegében, sem tulajdonságaiban, sem cselekedeteiben, fel nem osztható, sem elméletileg, sem átvitt értelemben, sem fizikálisan, azaz térben, és időben, és hinni, hogy ebből a személyből csak egy létezik.

Ha szerinted ez az egyistenhit definíciója, akkor a szentháromságot ellentétesnek látod ezzel szemben?

(Mert én igen)

Ha szerinted nem ez az Egyistenhit definíciója, akkor az ami fent olvasható, minek neveznéd?

"Abszolút-egyistenhit" pl?

És mit írnál az Egyistenhit definíciójának?

(Én ezt nevezem egyistenhitnek, mert így egy és oszthatatlan Istenről beszélünk, aki egyedül kiérdemli az imádatot. Mert ugye, ha osztható, akkor már nem egy, és ha hasonlatos a teremtményeire, tehát van átfedés bizonyos tulajdonságokban, akkor megint csak nem egy)

2011. jan. 1. 01:11
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 111/122 anonim ***** válasza:

15:02

Ritka nagy barom vagy, ha ebből nem értesz... :))))

2011. jan. 31. 15:31
 112/122 A kérdező kommentje:

"Megtennéd, hogy bemásolod, azokat a részeket, ahol megfogott???"

Tehát nem. Érthető. Tudod, hogy nem fogtak meg, és ez irritál. Sőt! Eljutottunk a személyeskedéshez... gratulálok. Ez egy igazi jele annak, hogy nem fogtak meg!

2011. jan. 31. 15:36
 113/122 anonim ***** válasza:
Bemásoltam. Elég szar duma, persze hogy épp akkor untad meg a válaszolgatást, amikor a válasszal egyszerre magad cáfoltad volna meg. Ügyesen próbálod beállítani, hogy mindez a véletlen műve, a valóságban viszont ezzel is csak azt támasztod alá, hogy szánalmas vagy! :)
2011. jan. 31. 15:48
 114/122 A kérdező kommentje:

Szerinted ez a válasz nem hasznos.

A válasz írója 78%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 15:48

2011. jan. 31. 18:30
 115/122 Srapnel ***** válasza:
Valakit itt érdekelnek a %-ok? :D
2011. jan. 31. 19:38
 116/122 anonim ***** válasza:
Bassszuuus! A végén még lemegyek 77%-ra, csak azt ne :OOO :D
2011. jan. 31. 19:42
 117/122 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Tudom (és szerintem ők is tudják), hogy nekem írtad az előző oldalon lévő "felvilágosító" megjegyzésedet. Bár nem mindenben értünk egyet, a végkövetkeztetésem más, de az alapállásban igazat adok azoknak, akik veled itt vitatkoznak. Ezt lehet kulturált hangnemben is tenni, de ehhez korrekt vitakultúrára lenne szükség a részükről, de részedről is.

Tehát, ami engem illet, le vagyok kiskorúsítva? Akkor ezek szerint, az egyszerű muszlim paraszt bácsi - hittudományi egyetem híján - nem képes eljutni az Isten egyszerű lényegét megválaszoló dolgokig sem, vagyis nem ismerheti jól meg Őt, hiszen te magad mondtad: ez egyetemi tananyag. Egyszerű és műveletlen fejjel akkor reménytelen eset vagyok? Ezt tanítaná a Korán?

Pedig szerintem te nem válaszoltál nekem, még a legegyszerűbb kérdéseimre sem. Az csak üres kifogás, hogy felsőfokú ismeret híján nem tudsz segíteni. Ne nevettess már!

Látod a 75%-os úriember által bemásolt paradoxonok leírásában is eljutottak az én szintemre. A laikusnak is el tudták magyarázni, hogy mi az ábra.

Akkor ez a te fantasztikusan "felsőfokú" tudományoddal miért ne sikerülhetne? Próbálkozzál csak..., sikerülni fog. Nosza!

2011. jan. 31. 20:22
 118/122 A kérdező kommentje:

"Akkor ezek szerint, az egyszerű muszlim paraszt bácsi - hittudományi egyetem híján - nem képes eljutni az Isten egyszerű lényegét megválaszoló dolgokig sem, vagyis nem ismerheti jól meg Őt"

Nem! Értheti, de megtanítani nem fogja tudni. Másrészt van egy olyan fogalom, amit úgy hívnak, hogy "fitra"!

Ez az ember természetes istenképe, ami külső hatás befolyása nélkül kialakul az emberben. Ez az istenkép pedig a Korán, és az Ószövetség istenképe. Tehát ha egy gyereket nem ér semmi hatás, akkor gyakorlatilag muszlim lesz. Vagyis a bácsi is megismeri Istent, és megértheti.

Ugyanakkor a Koránban Isten kimondja:

"Mond Allah az egyetlen(oszthatatlan)!"

"Istenetek egyedüli Isten!"

"Semmi nem olyan mint Ő!"

Tehát így a bácsi is megérti, hogy Isten "ilyen"!

Viszont amit te kérsz azt tanulni kell! Azokat az alapokat próbáld megérteni, amit leírtam!

Juteszembe!

Ezt olvasd el, sokat fog segíteni!:

[link]

Innen kezd, mert előtte olyan infók vannak, amihez háttérinfó kell!

- "Az előbb említett szigettel szemben, szerintük, egy népes, nagy és gazdag sziget terül el."

2011. jan. 31. 20:41
 119/122 Srapnel ***** válasza:
No és érvelés nincs? Már csak azért, mert ennél bonyolultabb témában is lehet írni választ, de részedről ez nem történt meg. Az a baj, hogy hiába hivatkozol hitéleti levezetésekre, ettől még egy jottányi cáfolat sem jött az érveimre. Ez egyet jelent: azt, hogy az érveimet egyszerűen NEM ÉRTED. Ha értenéd, akkor tudnád, hogy hol a hiba bennük és megfelelően tudnál rájuk reagálni a saját világomon belül. Na mindegy, azt hiszem, az utóbbit sem érted...
2011. febr. 2. 01:00
 120/122 A kérdező kommentje:
Te valamit nem értesz. Nem a érveiddel, és annak hibáival van problémám, hanem magával a személyeddel. Veled különösen személyiséged miatt nem foglalkozom, mert nem látom értelmét.
2011. febr. 2. 07:20
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!