Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért vagy ateista? Miért nem...

Miért vagy ateista? Miért nem adsz egy esélyt Istennek?

Figyelt kérdés
2010. nov. 7. 13:53
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
77%

"A válasz írója 90%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 19:45"

Szeretem olvasni az ilyen kulturált és felvilágosult hozzászólásokat, bárcsak mindenki így állna a másikhoz, világnézettől függetlenül.

(30/F, maga módján hívő)

2010. nov. 13. 19:50
 42/51 anonim ***** válasza:
100%
Mert nincs bizonyítva a létezése. Semmi logika nincs benne, hogy "valaki" teremtette volna a világot. Az evolúció sokkal logikusabb és bizonyítékok is vannak rá. Az egy másik dolog, hogy mit művel a keresztény egyház.
2010. nov. 14. 12:29
 43/51 anonim ***** válasza:
100%
Én csak azt hiszem el, amit látok. Erről nem én tehetek, ilyen vagyok és kész. Akkor hol itt a kérdés?
2010. nov. 14. 14:11
 44/51 Brian0 ***** válasza:
77%
Én is ateiste vagyok, Istennek viszont lojális ellenzék!
2010. nov. 14. 14:54
 45/51 anonim válasza:
75%

Talán segít:

1. Képzelj el egy olyan apró dolgot, aminél kisebbet már el sem tudsz képzelni.

2. Vágd félbe.

3. A létrejött két kis részt vágd megint félbe.

4. Már rájöhettél, hogy mindig félbe tudod vágni, vagyis végtelenszer kis részek lehetségesek.

5. Ebből ha következtethetsz, hogy mindkét irányba ez van. (végtelenül kicsi, végtelenül nagy)

6. Most ha nincs legkisebb akkor nincs legnagyobb se? (legnagyobb mint Isten)

Innen Neked kell döntened: 'végső' Isten nem létezik, mert nincs legnagyobb, vagy éppen ellenkezőleg: MINDEN ISTEN ÉS ISTEN MINDEN. (Vagyok aki vagyok!)

Innen ugye megint tovább lehetne vinni a dolgot. Miért nem jelenik meg Isten az embereknek?

Hát kérdem én: milyen formában szeretnétek, hogy megjelenjen, ha isten minden?

Ősz szakállú? Vagy nő? Gyerek? Milyen ruhában? És ha a kínaiaknak megjelenik mint egy kínai férfi, az afrikaiaknak mint egy néger az európaiaknak mint fehér ember akkor joggal mondhatnák egymásnak hogy nem is ugyan azt látták?

Mi van akkor ha a minden nap minden egyes percégben Őt látod? Pl. egy fában, egy fűszálban vagy ha a párod szemébe nézel, vagy ha belenézel a tükörbe?

Vajon ha Isten a legjószívűbb, a legjóságosabb és a leghatalmasabb (a MINDEN) akkor mi lehet a legnagyobb ajándék tőle? Nem az, hogy te is az vagy? :)

Ez Istenkáromlás? Megbántom Isten ezzel? Hogy bánthatnék meg valakit, akinek mindene megvan, sőt! aki minden? Engem se tudna senki se megbántani, ha sérthetetlen lennék és minden meglenne... Ha ehhez még hozzájön egy végtelen szeretet...

2010. nov. 15. 08:38
 46/51 anonim ***** válasza:
0%

Hűűű megakadt a szemem ezen a kérdésen, többször végigolvastam a válaszokat is, legszívesebben mindenkinek írnék valamit... :D

Szóval csak így általánosságban, feltételezve, hogy a keresztyénségről szól a vita:

A vallás, az egyház és a személyes meggyőződésen alapuló hit 3 különböző dolog. (megjegyzem sajnos). Az egyházat ugyanolyan tökéletlen emberek csinálják mint te meg én, tehát ez sem lehet tökéletes. A vallásosság csak a külsőségekről és a formalitásokról szól. Félre ne értsetek, ezek mind szép és jó dolgok, ha már megvan benned a hit. Amit Krisztus az életedbe történő meghívásával "szerezhetsz". (Mert ezekre az igényt a Szentlélek formálja benned, és minden jót amit cselekszel a Szentlélek teszi téged használva)

"A világ csak a kétkedő emberekkel megy előre, ha csak hinnénk ma is kőbaltával játszanánk..." tartalmú kommenthez csak annyit, hogy mindent Isten teremtett. A tudományokat is. Gondolom még nem hallottál az "elhívás" fogalmáról, hogy Isten használ Téged személyesen valamire, és ez lehet, hogy éppen az orvoslás. (Isten szeret téged és csodálatos terve van az életedre).

"Az adtam Neki esélyt, de nem jelent meg..." típusú kommentekre pedig csak annyit, hogy Isten nem italautomata... Nem mindegy, hogy szólsz az Úrhoz. Például amikor Heródes kigúnyolta Jézust Ő nem válaszolt, de amikor Pilátus tisztelettel szólt hozzá, máris felelt neki.

"1977 éve nem járt a Földön... " Hú, hát nem vagyok otthon a vallástörténetben, de feltételezem te utánajártál. Akkor esetleg hallottál már a Szentháromságról is: Atya, Fiú, Szentlélek. Ha igaz amit írtál akkor valóban az Atya és a Fiú 1977 éve nem járt közöttünk. És a Szentlélek? Akkor mi a Pünkösd???! Isten a Szentélek által munkálkodik bennünk, mindnyájunk szívében ott lakozik!

Akik bizonyítékot akarnak, azok keressék Krisztus igaz követőit és az ő életük elég bizonyságtétel. De sajnos én is rengeteg olyan vallásos embert ismerek, akikre ránézve nekem se tetszene a kereszténység. Ez csak az Isten és közted lévő szeretetkapcsolatról szól, ami a te saját döntéseden alapul.

Vagy ajánlom még Josh McDowell: Több mint ács c. könyvét: tudományos érvekkel be akarta bizonyítani, hogy Jézus nem volt Isten, de végül pont az ellenkezőjére jutott (mily meglepő... :D)

LastOneLeft csak így tovább!!! :)

És azt hiszem az Ige olyan választ adott az eredeti kérdésre, hogy teljesen értelmetlenné tette ezt az egész diskurzust, sőt még magát a kérdést is:

" A nem lelki ember pedig nem fogadja el az Isten Lelkének dolgait,mert ezeket bolondságnak tekinti, sőt megismerni sem képes: mert csak lelki módon lehet azokat megítélni. A lelki ember azonban mindent megítél, de őt senki sem ítéli meg. Mert ki ismerte meg úgy az Úr gondolatát, hogy őt kioktathatná? Bennünk pedig Krisztus értelme van." (1Korinthus 2,14-16)

18/L

2010. nov. 15. 22:18
 47/51 anonim válasza:
85%
Hajhaj! Sokan nem tanultak biokémiát!Felsorolhatatlan mennyiségű tény tárt fel, csak oda kellett volna figyelni..Persze, én is hiszek valamilyen ember feletti felső hatalomban, de még véletlenül se abban, ami itt körülöttünk zajlik. A kereszténység már több száz éve hanyatlik és ez csak egyre inkább így lesz. Olyan tanítások vannak benne, amely mára már teljesen elfogadhatatlan..De ezt nehéz lenne így röviden bemutatni. Akinek száraz és nehéz nyelvezetű lenne a biológia, az vegyen elő egy etika könyvet. Talán abban is találnátok pár választ, ha már kérdéseitek vannak.
2010. nov. 17. 17:35
 48/51 anonim válasza:
100%
Hajj, ne már megint! Elméletileg itt az ateisták válaszaira voltatok kíváncsik nem? Akkor te is LastOne meg a többiek, elhiszem, hogy ti vallásosak vagytok(semmi probléma nincs ezzel alapjába véve) De az, hogy itt próbáltok hittérítő munkát végezni bosszantó. Engem élőben is ezektől az emberektől ráz ki a hideg. Megkérdezi a véleményem, elmondom kulturált körülmények között, aztán ő direkt rádáfol, midnen megmagyaráz. Köszönjük szépen nem kérdtünk magyarázatot! Nem azt modnom, hoyg bunkó vagy stb.. hanem , hogy halál fölöslegesen strapálod magad. Hiába írsz 66.000 magyarázatot mindenre, egy ateista lehet h el se kezdi elolvasni, mi több lehet elolvas belőle valamennyit aztán egy undorral az arcán ellapoz. 100% Nem itt fogsz megtéríteni valakit, max csak jól felidegesíted őket az állandó magyarázkodásoddal, mert általában az embereket ez idegesíti a keresztényekben, hogy nem fogadják el az ateistákat, minden áron meg akarják őket téríteni. Aki megtér úgyis megtér, és hidd el, nem te fogod itt rávenni, majd az élet hozza magával.
2010. dec. 30. 10:10
 49/51 anonim ***** válasza:
0%

10:10.

Azt hiszem engem speciel félreértesz, ugyanis az én verziómba az ateizmus is beletartozik, csupán önmagunk lényege kiterjesztve. Nem hitet téríteni jöttem és győzködni, de ha kérdés van, ugyan miért ne válaszoljak ha engem is érint? csupán megemlítettem, hogy ha tudnák mi a verzió, akkor valószínűleg másként látnák a dolgokat, és megértenék, hogy Isten nem egy távoli "izé", nem egy konkrétan felettük álló hatalom, hanem önmaguk, de teljes variációban. Ennyi. Szóval én elfogadom az ateistákat...Én is ateista vagyok végül is, mert én nem Istenben hiszek, hanem magamban...csak hát nálam az "én" határa kicsit odébb van, kapacitása kissé tágabb. :)

Egyébként pedig valami elfelejtesz. Ez egy közösségi oldal, vagy fórum, nem tudom a hivatalos nevét...tehát itt nem csak ateisták vannak, és amit személy szerint én leírok, az nem egy konkrét személynek szól, hanem olyanoknak, akik "keresnek", akik olyan ponton vannak épp, hogy változtatni szeretnének. Nekem tehát nem vágyam, hogy megtérítsek itt bárkit is, csak leírom, mert tudom mi van...ha segíthetek, akkor ugyan miért ne tegyem, miért ne osszam meg a logikusan felépített magyarázatot?

Vagy úgy érzékeled itt tukmálom ezt a dolgot és erőszakoskodok? Én tökéletesen megértem a véleményedet és igazat is adok neked, mert annak tényleg nincs értelme, hogy akaratosan ráerőltetjük a másikra az igazunkat. :P :)

"Aki megtér úgyis megtér, és hidd el, nem te fogod itt rávenni, majd az élet hozza magával."

Ez számomra nem újdonság, viszont elő is lehet segíteni a felismerést...illetve megtisztítani a tévedésektől az emberek tudatát...no én ezt teszem, szépen aprójával, bár nem tagadom erőteljes kijelentésekkel. :D

Különben igazat adok neked abban, hogy egy ilyet szóvá teszel, de figyelj oda, hogy ne általánosíts. :)

üdv

26/F

LastOne.Left

2010. dec. 30. 10:25
 50/51 anonim ***** válasza:

Én sok-sok évig rendületlenül hittem, templomba jártam, olvastam a Bibliát, és kitartóan bizonygattam, hogy az a sok értelmetlenség, amit benne olvasok, az nem is úgy van, képletesen kell érteni stb. Naponta akár órákig is imádkoztam, néha azért, hogy a nagymamám meggyógyuljon, néha csak a szegényekért, néha magamért. Hányszor, de hányszor kértem, hogy adjon jelet! Szerintetek adott? A nagymamám meghalt, a szegények többen vannak, mint valaha. És egy jelet sem kaptam, sőt. Szerencsére elkezdett felnyílni a szemem, elkezdtem gondolkodni, ahelyett, hogy vakon hittem volna valamiben, amit még soha nem látott senki és bizonyítékunk sincs rá. Öt év alatt Isten egyszer sem nézett felém, pedig minden tekintetben az ő "báránya" voltam, úgy viselkedtem, mint egy kisangyal, és mindent elhittem.

Talán én nem adtam neki esélyt? Nem az áll a Bibliában, hogy aki hisz, azt Isten segíti, és vele van? Nem az áll benne, hogy az imádságok teljesülnek? Ezt hogy magyatázzátok?

2010. dec. 31. 19:19
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!