Azért mert a szívemmel (test) érzem, lelkemmel hiszem tudatommal(szellem) tudom, tapasztalataimban visszaigazolva látom: így helyes.
Test-lélek-szellem: egyaránt, szinkronban ezt kívánja tőlem.
(és ebből- helyesen- nem derül ki, melyik vagyok - mert szerintem ez mindenkinél így van. Ateistánál is, kereszténynél is,sőt muszlimnál is, buddhistánál is, hindunál is :)
A hit lényege szerint ez kívánja.
2011. okt. 18. 15:29
2/124 anonim válasza:
Nem csak ez a két kategória létezik. Sok száz más hitrendszer, materialista, nihillista egyéb szemlélet létezik. Ha a kérdésed csak erre a kettőre irányul, akkor nem értem, mit szeretnél megtudni...
2011. okt. 18. 15:30
3/124 anonim válasza:
Az az igazság, hogy engem a többi fanatikus keresztény ember tett ateistává. Meguntam, hogy minduntalan hittérítgetnek,de vallással kapcsolatos logikus kérdésekre nem tudnak választ adni. Persze az egyházról se feledkezzünk meg, amiket az csinált a múltban (sőt a mai napig), igazán nem hántorgathatja fel senki, hogy miért nem hiszek. Bár az is igaz, hogy Istent nem egyértelműen tagadom, mert nem tudom, hogy létezik e vagy sem. Adok a dolgoknak annyi hitelt, hogy amíg nem bizonyították az ellenkezőjét, addig akár igaz is lehet. De nem hiszek se az egyházban ,se abban, hogy másokra rátukmáljam a meggyőződésemet (ahogy néhányan velem tették anno)
2011. okt. 18. 17:52
4/124 anonim válasza:
Nincs szükségem kapaszkodóra (hitre). Isten létére pedig nincs olyan bizonyíték, ami meggyőzött volna.
Ha létezik is vmilyen teremtőnk, az nem hinném, h azt várná tőlünk, h imádkozzunk hozzá...
Miért vagyok keresztény? Hm....nem annak neveltek az biztos :-) Viszont az évek folyamán teljesen meggyőződtem Isten létezéséről. Csak nem tudtam, hol hogyan keressem.
Próbálkoztam keleti irányban, mert a kereszténység elsőre taszított (szent képek, ilyesmik) de aztán megismertem Jézust és rájöttem, hogy a kereszténység valójában egy életforma, és nem sok köze van a vallásos bálványozáshoz. Sőt, Jézus tanításaiban ugyanaz a bölcsesség köszön vissza, minta taoizmusban, buddhizmusban,csak egy nagy pozitívummal kiegészítve: ez pedig az élő Istennel való kapcsolat. Na, ezért.
Nekem bejött.
2011. okt. 19. 20:46
7/124 anonim válasza:
Azért mert Isten nagyon szeret minden embert és ezt a szeretet nem fogom elutasítani. Az Istennel való kapcsolatom előnyös Istennek és nekem is. Isten a betegségeimből meggyógyított(!) és mindig mellettem volt amikor szükségem volt valakire. Ő az én legjobb barátom! Nagyon szeretem Őt! Dicsőség Istennek!
2011. okt. 19. 21:49
8/124 anonim válasza:
Azért vagyok keresztény, mert megismerhettem az igazságot, és megtapasztalhattam Isten szeretetét.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!