Miért vagy ateista/ keresztyén?
Már párszor leírtam, hogy szerintem erre születni kell. Nem emlékszem, hogy valaha is hittem volna. Nem is hiányzott soha. Szerintem van hívő típusú ember és van nem hívő típusú. Hogy miért pont a "keresztyén"-ség (megj. de hülye egy szó ez...) van szembeállítva az ateizmussal azt most nem értem, tartok tőle valami szektás dolog lehet.
"Sajnálom ezt a Hawking figurát."
Szerintem az érzés kölcsönös.
Egyébként a világ jelenleg élő legismertebb elméleti fizikusa. Hogyan vihetné még ennél is többre?
"Egyébként a világ jelenleg élő legismertebb elméleti fizikusa. Hogyan vihetné még ennél is többre?"
Ambrus Attila Magyarország legismertebb bűnözője. Hogyan vihetné még ennél is többre?
előző: jó:)"Hawking" -egyszercsak a homlokára csap:jaaa és akkor..(legkésőbb a halál pillanatában)
mert, ha az ember nem hasítja le az életről a halált, akkor máshogy fénylenek a dolgok.
Az meglett ember, akinek
szívében nincs se anyja, apja,
ki tudja, hogy az életet
halálra ráadásul kapja
s mint talált tárgyat visszaadja
bármikor - ezért őrzi meg,
ki nem istene és nem papja
se magának, sem senkinek.
József Attila
"Ambrus Attila Magyarország legismertebb bűnözője. Hogyan vihetné még ennél is többre?"
LOL
Kicsit más kategória, Hawking nem vihetné többre, de Ambrus igen..
"Kicsit más kategória, Hawking nem vihetné többre, de Ambrus igen.."
Miért is?
Mije van Hawkingnak? Pénze? Igen! Hírneve? Igen!
Ugyanez meg van Ambrus Attilának? IGEN!
Akkor miről beszélünk?
Előrébb vitte az emberiséget?
Ha összevetjük Hawking és Ambrus munkásságát.... ugyan ott tartok, ugyan annyit keresek, ugyan úgy élek. Egyiktől se lett jobb.
Szép, hatásvadász videó, csak az a baj, hogy érvelési hibákat tartalmaz. A felhőn üldögélő, villámokat szóró, szakállas isten létét sikerült megcáfolni. És a végén adós marad a nagy kérdéssel. HOGYAN lesz a semmiből valami? (úgy tűnik, mintha megválaszolná, de valójában kibújik a válaszadás alól, hatásvadász elemekkel eltereli a figyelmet, és innentől már tudjuk, hogy meg van válaszolva). Hogyan lesz a semmiből valami? Hogyan lesz a semmikorból valamikor? A fekete lyukból nem-fekete valami (már magam sem értem).
Hívő vagyok, Keresztény és római katolikus. Mindhárom dologról az ellentábor (hitetlenek, pogányok és protestánsok) győzött meg, különböző kalandos utakon.
"Ambrus Attila Magyarország legismertebb bűnözője. Hogyan vihetné még ennél is többre?"
Gratulálok! Ezzel bizonyítottad, hogy annyi eszed van, amennyi látszik. Légy rá büszke.
"Egyébként a világ jelenleg élő legismertebb elméleti fizikusa. Hogyan vihetné még ennél is többre?"
Nekem nincs bajom vele, de hidd el, vihetné többre is. Ha választhatnék hogy a gyermekből kora legismertebb ELMÉLETI fizikusa legyen, vagy egyszerűen egy becsületes, morálisan igényes, boldog ember aki GYAKORLATILAG tesz valamit az emberiségért, akkor a második opciót választanám.
Tudom, hogy a kettő nem zárja ki egymást elvileg. Csak arra utalnék, hogy önmagában a tudományos karrier semmi, ha valaki emberileg nulla, és ha valaki emberileg nagy, az mindennel felér!
Egyetlen jó anya vagy jó tanár aki motivál és bátorít és kibontakoztat vagy életmentő orvos többet ér, mint egy elméleti fizikus. Főleg ha az univerzum titkait kutatja, ami rendkívül érdekes, csak nem old meg problémákat itt a földön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!