Miért vagy ateista? Miért nem adsz egy esélyt Istennek?
Mert nem fair az emberekkel. Az egyik ember miért indul több eséllyel, mert szebb a másikat meg miért teremti csúnyának?
Hinnék benne, nyolcosztáylos vallásos gimibe jártam, tanultam, hallottam róla. De nem megy...Egyszerűen én csak magamban hiszek. Az a biztos.
ha az ateisták tudnák, hogy igaziból mi is Isten, akkor bizony nem tagadnák tovább a létét, ugyanis az igazi önmagunk, az amiben az ateisták is hisznek, a jobbik, szárnyaló, józan eszű, félelmet, haragot "nem ismerő", pozitív, minden akadályt legyőző, feltétel nélkül szeretni tudó énünk Isten maga. Vajon saját magukat is letagadják az ateisták, saját létezésüket? Nem hinném. :)
ui.: Régebben én is úgy gondoltam, hogy nincsen szükség Istenre, ha van szeretet, békesség, bölcsesség, akarat és erő...aztán leesett a tantusz, hogy tulajdonképpen nem is létezik semmi..csak Isten(az Egész, egyetlen Tudat, ami megjelenít mindent magából/magában), így minden Ő maga. :P
üdv
25/F
LastOne.Left
Nem vagyok ateista, és nem vagyok keresztény sem. Próbálok minél több vallást megismerni.
Azok, akik a bizonyítékot keresitek a létére, olvassatok vallásfilozófiát. Mert már azzal, hogy a kérdésre válaszoltok, valamilyen szinten érdeklődtök.
"Miért vagy ateista? Miért nem adsz egy esélyt Istennek?"
A két kérdés - szerintem - két különböző embernek szól.
Egy _igazi_ ateista nem csak nem hisz Istenben, hanem biztos benne, hogy nincs isten. Véleményem szerint ahhoz, hogy ilyen egyértelmű véleményt alkosson valaki, ahhoz át kell gondolnia a dolgokat, mi szól ellene, mi mellette, stb-stb... a legtöbb igazi ateista (véleményem és tapasztalatom szerint) sokkal több esélyt adott bármelyik istennek, mint a vallásosok a többi vallás istenének.
Szerintem nem ugyanaz "nem hinni Istenben" és "hinni, hogy nincs Isten"... a második kérdésed inkább az első csoportnak szólhatna.
---
Végül a saját válaszom: Nem vagyok ateista, és adtam esélyt Istennek... de a keresztén Isten határozottan nem győzött meg.
"De Istenhez mindig van esélyed megtérni csak te nem adsz esélyt neki, hogy közel jöjjön hozzád."
Akkor meg nem ráérek???
Na mellesleg, nem érzem úgy, hogy nekem hinnem kéne valamiben amit valaki kitalált és főképpen k*rvára gusztustalannak tartom, ha rám tukmálják az emberek a saját hülyeségüket. Keresztesháború... Így osztjátok az észt b*zmeg? Ha mindenki lesz*arja akkor beléjük verjük nem? Egy ateista kussba elvan azt játszik, nem baszogat másokat vigyorogva a Tesco parkolóba, hogy térjek meg. Nekem ilyen emberek ne pofázzanak.
Amúgy meg meg sem vagyok keresztelve... hogy miért nem tudom, nyilván Isten akarata volt, mert tudta, hogy engem ez a téma baromira hidegen fog hagyni. Mik vannak...
Igazából a legnagyobb probléma még mindig az emberek tudatlansága és szűklátókörűsége. Mert ha azt mondod, hogy Isten vagy vallás, 90%-nak azonnal a keresztény vallás ugrik be gyilkos háborúival, meg az egyház álszent viselkedése, és erre alapoznak mindent: "Mert ők gonoszak voltak".
Arról már mindenki elfeledkezik, hogy maga a vallás és a követői nem egészen ugyanaz a dolog, mert az egyik egy eszme, a másik meg egy embercsoport, aki csak az eszme nevében beszél, de többnyire mégsem alkalmazza azt.
Az meg, hogy jé, a kereszténységen kívül van még néhány ősi és nagy vallás, mit ad az ég, vannak kisebbek is, másféle elvekkel, szinte senkinek nem jut eszébe.
Nem, az emberek java része döngeti a mellét, hogy ő bizony normális ember, nem hisz Istenben, mert ellentmondásos és gonosz - mindeközben mit sem tud sem a vallásokról, sem az istenképekről, még kevésbé ezek magyarázatairól. Persze a tudatlanság nem bűn, csak szégyen.
Az meg, hogy bizonyítsák be, hogy létezik - az már nem hit lenne, hanem tudás. Akkor pedig maga a hit és vallás, és még milliónyi dolog elveszti az értelmét.
Hozzáteszem, engem nem zavar, ha valaki ateista. Ha így véli, biztos megvan az oka, és szíve joga annak, lenni, ettől még nem lesz kevesebb vagy rosszabb, mint mások. Csak ha valamit nem tud, ha műveletlen a vallás témakörében, és legfőképp, ha nem is akar túllépni a saját tudatlanságán, akkor ne jöjjön már ilyen hülye érvekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!