Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért vagy ateista? Miért nem...

Miért vagy ateista? Miért nem adsz egy esélyt Istennek?

Figyelt kérdés
2010. nov. 7. 13:53
1 2 3 4 5 6
 1/51 anonim ***** válasza:
100%

Nap mint nap bizonyíthaná létezését, de én csak azt látom, hogy a világban pont nem az van, ami bizonyítaná a létezését.

Azok, akik hisznek benne, pont ugyanúgy szenvednek, mint azok, akik nem. Akkor hol is van a hit igazságossága?

2010. nov. 7. 14:04
 2/51 anonim ***** válasza:
31%

Aranyos kérdés:)

Egyébként én úgy vélem, hogy mielőtt valaki kitartóan kardoskodik az ateizmus mellett, szánjon egy kis időt a vallásra. Nem kell, hogy hívő akarjon lenni, egyszerűen olvasgasson el néhány vallási szöveget ( és az legyen akár keresztény, akár buddhista, pogány vagy akármilyen), és ha talál egy olyat, ami megegyezik az elveivel (már azon túl, hogy van-e istenség), próbálja ki, milyen hívőnek lenni.

Csak egy hét az egész, nem több. Csak egy hétre képzelje el, hogy van valamilyen Istenség/ek, esténként mondjon hálát azért, amit kapott, beszéljen hozzá, próbálja ki, milyen, amikor hívő szemszögből éli valaki az életét.

És ha semmit nem tapasztal, akkor aláírom, hogy jogosan állítja, hogy nincs Isten. Csak legyen korrekt és ne mondjon véleményt olyan dologról, amit nem próbált.

2010. nov. 7. 14:06
 3/51 anonim válasza:
20%
Nem vagyok. És Isten szabad akaratot adott mindenkinek, így mindenki maga dönti el, hogy ad-e neki esélyt vagy nem. Ha meg azt se tudja mi a lényege az egész vallásnak, és csak a tv-ből hall a pedofil papokról, meg a filmekbe látja, hogy mindenki kifigurázza a keresztényeket, akkor nem hiszem, hogy olyan vonzó lenne bárki számára is.
2010. nov. 7. 14:06
 4/51 anonim ***** válasza:
82%
Már nehogy egy ember adjon egy esélyt az Istennek! :)
2010. nov. 7. 14:14
 5/51 A kérdező kommentje:
De Istenhez mindig van esélyed megtérni csak te nem adsz esélyt neki, hogy közel jöjjön hozzád.
2010. nov. 7. 14:18
 6/51 anonim ***** válasza:
96%

Gondolod, hogy az ateisták mindig ateisták voltak, és soha nem próbáltak hinni Istenben? Sokan pont azért lettek ateisták, mert nem érezték bizonyítottnak Isten létét.

(nem vagyok ateista egyébként, csupán úgy gondolom, hogy semmi baj nincsen abban, ha valaki a többiektől eltérő módon hisz, vagy éppen nem hisz)

2010. nov. 7. 14:38
 7/51 anonim ***** válasza:
100%

Kapott esélyt, időpocsékolás volt. Hinni sosem hittem igazán, de apám templomba járatott. Neki és nagyanyámnak fontos volt, hogy elsőáldozzak, bérmálkozzak. Ha van isten, akkor ez idő alatt lett volna esélye.

Miután letudtam a kötelezőt, minél többet tanultam, annál kevésbé volt valószínű a léte, és annál furcsább, hogy valaki képes őszintén hinni, nem pedig a bizonytalantól való félelem miatt.

2010. nov. 7. 14:44
 8/51 anonim ***** válasza:
85%

Mit jelent nálad az, hogy ateista? Mert attól még lehet valaki vallásos, ha éppen nem hisz egy szakállas istenben, aki a felhők között csücsül. A buddhizmus például sokkal régebbi, mint a kereszténység, és még csak véletlenül sem istenhit.

Szóval, mi a kérdés? Hogy miért nem hisz valaki Istenben, vagy hogy miért érzi valaki szükségtelennek, hogy ne csak magában higgyen?

2010. nov. 7. 14:45
 9/51 anonim ***** válasza:
91%

Én nem vagyok ateista.

Agnosztikus vagyok.

Rengeteg esélyt adok istennek, sőt Buddhának, Jehovának és a Repülő Spagettiszörnynek is, h bizonyítsa létezését. Sajnos eddig senki nem jelentkezett...

2010. nov. 7. 14:49
 10/51 anonim ***** válasza:
100%

14:06! Ez logikai bukfenc. Láss bizonyítékot, utána kezdj el hinni. Mert ha fordítva történik, az nem bizonyítás, hanem önigazolás. Kezdj el hinni az UFO-kban, és meglátod, hogy mennyi bizonyítékot találsz rá. Vagy kezdj el hinni abban, hogy a igazából a macskák irányítják a világot, és bizonyítékok tömkelegét találod majd meg :P

A hit megakadályozza azt, hogy az ember kételkedjen, keresse az okokat. Ha nem lennének ateisták, akkor még mindig azt mondanánk, hogy a betegségek ellen az ima a legjobb ellenszer, az istenek haragosak, ha villámlik, ha balsors sújt minket, akkor biztos kiérdemeltük.

Nem kell ahhoz hívőnek lenned, hogy eredményes, boldog életed legyen, és az emberekkel, a világgal és az élettel harmonikusan tudj együtt élni. Tanulj meg magadért és embertársaidért küzdeni, és nem máshonnan várni a segítséget, mert minden erő benned van.

2010. nov. 7. 14:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!