Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért vagy ateista? Miért nem...

Miért vagy ateista? Miért nem adsz egy esélyt Istennek?

Figyelt kérdés
2010. nov. 7. 13:53
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
0%

Az ateisták nagyrésze leginkább gyakorlati okból ateista, sose értette a kereszténység lényegét, így mikor kritizálja azt, rendszerint csak szalmabábérvelni tud, vagy befobja a liberális média által futtatott gumicsontok egyikét pl. a pedofilpapok dumát.

Meg kéne érteni a kereszténységet, ehhez adok egy kis segítséget. Olvasd el:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2010. nov. 8. 08:48
 22/51 anonim ***** válasza:
0%

tegnap 22:23

A valós ima arról szól, hogy azt "kívánod", hogy minden emberben felerősödjön az az énje, amiről írtam neked...mivel minden Isten, ezért minden kapcsolatban van. Szóval ha a magadban élő Istenhez szólsz, akkor a mindenkiben élő Istenhez "fohászkodsz", ilyen egyszerű...nincs kívül semmi. Egyébként én úgy gondolom, hogy nem biztos, hogy konkrét imára van szükség...mert Isten, vagyis a mélyebb valód nagyon jól tudja, hogy milyen vagy...mert az sem korrekt, ha imádkozik valaki, de csak felületesen...az igazi ima őszinte és szívből/észből szól...s mivel Isten igazából te vagy, ezért nem kell ismételgetni minden este...mert az "Öreg" képben van minden pillanatban. :)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. nov. 8. 10:11
 23/51 anonim ***** válasza:
84%

Önvalóm, mélyebb valóm, magam vagyok az isten...nem csodálkozom, hogy inkább ateista valaki, mint hogy ezeket a valóságtól elhajlott fogalmakat magáénak mondja.

Ha úgy gondolom, hogy Isten teremtette a világegyetemet, akkor nem én vagyok az, aki esélyt adok neki.

Ha nem fogadok el egy teremtőt, akkor kinek kellene esélyt adnom?

Ha hívő vagyok, az azért van, mert megbizonyosodtam arról, hogy van Isten. Sokan nem keresnek maguknak bizonyítékot, egyszerűen elhiszik, hogy van.

Ha ateista vagyok, akkor az azért van, mert megbizonyosodtam arról, hogy nincs Isten. Ezen az oldalon is sokan vannak, akik nem keresnek bizonyítékot maguknak, hanem elhiszik valakinek, hogy nincs teremtő.

Lényegesnek tartom, hogy mindenki tegyen erőfeszítést azért, hogy bizonyosságot szerezzen magának arra, amiben azután hisz. De szerintem a bizonyítékokat nem önmagunkban kell keresnünk. Egy ateista nem fogja magában keresni a bizonyítékot Isten létezésére, tehát azt fogja mondani, hogy nincs is. És ez azt igazolja, hogy valóban nincs?

2010. nov. 8. 18:59
 24/51 anonim ***** válasza:
0%

"Önvalóm, mélyebb valóm, magam vagyok az isten...nem csodálkozom, hogy inkább ateista valaki, mint hogy ezeket a valóságtól elhajlott fogalmakat magáénak mondja."

nem tudom, hogy nekem címezted e, de én speciel arról az énjéről beszéltem az embernek, ami a pozitív, mondhatjuk annak az énnek is, ami konkrétan a lelkiismeretére hallgat, úgymond a belső hangra...tudom jól, hogy az ateisták is ugyanúgy használják ezt a dolgot...no ez igazából Isten. Egyébként egy elkülönült teremtőt is elhajlottnak tartanak a valóságtól az ilyen emberek, ha jól tudom, így ennek a megjegyzésnek a részedről értelme nem volt, másrészről meg olyan dologról nem tudsz megbizonyosodni ami elvileg nem létezik, mert hogyan tennéd? csak arról tudsz megbizonyosodni, amit tapasztalsz...valami nemlétezését képtelen vagy tapasztalni, nem tudsz olyat észlelni ami nincs, így tehát bizonyosság sincs. S légy szíves ne érts félre, nem "beszóltam", csak natúr szóltam. :P

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. nov. 8. 19:18
 25/51 anonim ***** válasza:

Pörgessük vissza a történelem kerekét. Több millió évvel ezelőtt az emberi tudatban nem létezett Isten. Ha összevetem a Biblia teremtés-elméletével, akkor a kezdeti időpont nem határozható meg belőle, mert elnagyolták. A "kezdetben vala" meg nem időpont. Ádámtól már lehet számolni. Ő csak kb. 9000 évvel ezelőtt élt, a Föld meg 4,5 milliárd éves. Tehát az "írások" egyrészt pontatlanok, másrészt hiteltelenek.

Az ateizmus és a teizmus az ember "komolyabb észjárásának" kialakulásától számítható.

Amikor a természeti jelenségeket nem tudta még magyarázni akkor a saját maga által teremtett bálványokat imádta, mert félt. Aztán egyik ősünknek "lőtt az agya" és megálmodta Istent. Óriásit alkotott, mert innentől kezdve egy szellemet imádtak, és ezzel sok dolgot el tudott érni, pl.: munka nélkül jól élt, mert ő tartotta a kapcsolatot az istennel és mindenki neki tett szívességet (végezetül is varázsló volt, később meg ezeket papnak hívták). Amit nem tudtak őseink megoldani, vagy nem volt bátorságuk hozzá, azt azonnal az isteni akaratra fogták.

A tudomány fejlődésével egyre több isteni dologról derült ki, hogy a tudomány eredményeivel megmagyarázható. Ebből lettek az ateisták, hiszen már nem csak Isten tudta megcsinálni a jelenségeket. Gondolj bele: ha elfogadom az ősbumm elméletét, akkor Isten az ősbumm?

Én adtam esélyt Istennek. Elolvastam és kijegyzeteltem a ma rendelkezésre álló (csonka) Biblia egyes részeit. Összehasonlítottam az ősi népek mítoszaival, és a Koránnal. A bibliai Isten teremtéskor és még utána is többször itt járt a Földön, ugyanolyan volt mint mink (Mózes I.18.1-2-3), de Jézus halála után nyomtalanul eltűnt, pedig ennek már 1977 éve! No akkor hogyan találkozzam vele? Mi az esély, hogy eljön hozzám is személyesen?

Ha elfogadom a teremtés elméletből az ember létrehozását, akkor az isteni lélek bennem is Ádám "apámon" keresztül. Tehát bármikor találkozhatom magammal. Akkor minden ember egyben Isten is.

Erre van egy nagyon szép magyar közmondás: "Segíts magadon, Isten is megsegít! ... de a második részét kikoptatták a nyelvünkből ... "Segítettem magamon én vagyok az Isten!"

A végső következtetésem, hogy teljesen mindegy, hogy teistaként vagy ateistaként élsz Istent nem tudod megismerni sem szellemi, sem anyagi mivoltában.

2010. nov. 8. 21:19
 26/51 anonim ***** válasza:
100%
Adtam neki, de elb**zta...
2010. nov. 8. 22:08
 27/51 anonim ***** válasza:

Szia 25/F

LastOne.Left!

Örülök, hogy te sem vetted beszólásnak a véleményem, nem is annak szántam.

Nekem be lehet bizonyítani észérvekkel is olyan dolgokat, amiket magam nem tapasztalok. Igaz, a tapasztalt dolgoknál nincs nagyobb bizonyíték. Mindig érdemes megvizsgálni a dolgokat ellenkező oldalról is, ha kell, magam keresek cáfolatokat azokra a gondolatokra, amiket igaznak fogadok el, hogy dönteni tudjak, és lássam az igazságot.

Egy ateistának a lelkiismeret nem Isten bizonyítéka, hanem a fejlődés csúcsa. Egy hívőnek Isten ajándéka az önismerethez.

2010. nov. 8. 22:09
 28/51 anonim válasza:
100%

Egyszerű logikai úton leírva:

Kérdés: Isten része a világnak?

1. Ha igen akkor nem teremthette

2. Ha nem akkor a tudomány számára nem létezik, mert csak az világgal foglalkozhat

3.Ez utóbbi esetben számomra sem létezik

Ha Isten tudja befolyásolni a világot, akkor van a világgal közös keresztmetszete, ha van közös keresztmetszete a világgal, akkor része is. Lásd első pont. Ha nem tudja befolyásolni a világot, akkor nincs a világon Isten. Azért nem teremthette a világot, ha ő is része, mert akkor saját magát is teremtette volna, de ez paradoxon, hiszen hogyan teremthette volna magát, addig még nem volt.

Én személy szerint a tudományban hiszek, geológus hallgatóként meg főleg. Azt viszont hozzáteszem, hogy nem ítélem el a hívőket sem. DE ők is fogadják el azt amit én hiszek!

2010. nov. 8. 23:21
 29/51 anonim ***** válasza:

Milyen világról van szó?

Miért feltétel, hogy része legyen a világnak?

Miért kellene befolyásolnia a világot?

2010. nov. 9. 08:15
 30/51 anonim ***** válasza:
Engem a szervezett egyház tart vissza attól, hogy higgyek Istenben (az övékében)
2010. nov. 9. 08:51
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!