Azt hallom, hogy az iszlám szerint csak az embernek van szabad akarata, egy macskának például nincs. Ez nem cáfolható tudományosan?
"Mi ebben a hamis?"
Az, hogy nem ez a két opció. Ráadásul ez technikailag mindkettő a korábban említett dilemma egyes állításával lenne eqvivalens. És ahogy mondtam, a második mondat logikája a probléma forrása, és az első létezése nem legitimálja ez utóbbit.
"Az, hogy nem ez a két opció. Ráadásul ez technikailag mindkettő a korábban említett dilemma egyes állításával lenne eqvivalens. És ahogy mondtam, a második mondat logikája a probléma forrása, és az első létezése nem legitimálja ez utóbbit."
Dehogynem. Az hogy nem mehetsz be valahova bikiniben ugyanolyan tiltás mint hogy nem mehetsz be pólóban. A több pedig mellébeszélés.
Kisegítelek, mert szemmel láthatóan a muszlim kommentelő nincs azon a szinten, hogy megértsen olyan bonyolult dolgokat, mint egy analógia, vagy logikai kapcsolatok.
Tehát, van egy olyan eset, amikor ugyan nem járkálhatsz pucéron vagy bikiniben az utcán, de ezen kívül azt veszel fel, amit akarsz. Pólót, pulcsit, garbót, blúzt, dresszt, ebből is bármilyen fazonút, mintájút, és természetesen akármilyen vallásos vagy kulturális öltözéket is szabadon viselhetsz. Ez a szabadság, minimális, de ésszerű korlátokkal. Ez jellemző a világ nagy részére.
És van olyan, amikor nem csak hogy bikiniben nem mászkálhatsz, de semmi másban sem, hiszen köteles vagy a vallásod által előírt ruhadarabot viselni, akár tetszik, akár nem. Na, ilyen csak a legdogmatikusabb iszlám országokban fordul elő, vagyis azokon a helyeken, ahol az iszlám vallás a törvénykezés alapja. Na ez az, ami teljesen észszerűtlen, és gyakorlatilag ez a szabadságtól való megfosztás egy formája.
"Az hogy nem mehetsz be valahova bikiniben ugyanolyan tiltás mint hogy nem mehetsz be pólóban"
Ez még mindig a hamis dilemma, hisz nem ezen két opciót állítottuk szembe egymással.
"Tehát, van egy olyan eset, amikor ugyan nem járkálhatsz pucéron vagy bikiniben az utcán, de ezen kívül azt veszel fel, amit akarsz. Pólót, pulcsit, garbót, blúzt, dresszt, ebből is bármilyen fazonút, mintájút, és természetesen akármilyen vallásos vagy kulturális öltözéket is szabadon viselhetsz. Ez a szabadság, minimális, de ésszerű korlátokkal. Ez jellemző a világ nagy részére."
Nem fogod fel hogy ez ugyanolyan korlátozás csak a te értékrended szerinti. Sok embernek viszont az lehet a normális hogy mindenhova bikinivel megy és a te normáidat tekintheti elnyomónak. Az sem változtat a tényen hogy Európába az az értékrend most mint amit te is írtál. A 20. század elején viszont kápásból börtönbe zártak volna ha nőkánt pólóban járkáltál az utcán.
"És van olyan, amikor nem csak hogy bikiniben nem mászkálhatsz, de semmi másban sem, hiszen köteles vagy a vallásod által előírt ruhadarabot viselni, akár tetszik, akár nem."
Az iszlám kendő viselését írja elő. Ettől még maga a ruha lehet sokféle ahogy országonként el is tér. Vannak helyek ahova például öltönyben mehetsz be. Akkor azok is elnyomó helyek igaz? :)
"Ez még mindig a hamis dilemma, hisz nem ezen két opciót állítottuk szembe egymással."
Én viszont ezt a kettőt állítom szembe mert rávilágít a logikai buktádra.
"Nem fogod fel hogy ez ugyanolyan korlátozás csak a te értékrended szerinti."
Pont ez az, hogy nem. Első az én értékrendem. Második a tiéd:
1. Xy dolgot nem viselhetsz, de bármi mást igen.
2. Semmi mást nem viselhetsz, csak XY dolgot
"Én viszont ezt a kettőt állítom szembe "
Hát igen, mert így nem kell szembenézbed vele, hogy én a második állítás logikáját kritizálom, nem az elsőét...
Pont ez az, hogy nem. Első az én értékrendem. Második a tiéd:
"Xy dolgot nem viselhetsz, de bármi mást igen. 2. Semmi mást nem viselhetsz, csak XY dolgot"
Mindkét állítás hazugság. A te értékrendben sem viselhetsz bármimást. Például ami lengébb mint a bikini azt nem. Továbbá rengeteg dresskód van az Európai értékrendben is. És az is hazugság hogy az iszlám szerint csak egy dolgot viselhetsz. Sokféle iszlám női viselet létezik.
"Hát igen, mert így nem kell szembenézbed vele, hogy én a második állítás logikáját kritizálom, nem az elsőét..."
Ami egy hazugság részedről.
Lol, komolyan már ott jársz, hogy a saját gondolataimat is hazugságozod, hogy ne kelljen szembenézned a valósággal? Na ennyit rólad :D
Azt hittem legalább egy kis kihívást jelentesz majd, de így, hogy még két állítás elemi logikáját sem sikerült megértened...
Amúgy hogy 1000-ből mondjuk 5 dolgot nem viselhetsz, 995-öt igen, még mindig nem olyan esztelen korlátozás és a nők szabadságának semmibe vétele, mint hogy 1000-ből eleve csak 5-10 dolgot viselhetsz, de van olyan ország, ahol csak egyet.
Legközelebbre remélem, felkészültebb leszel, unalmas ilyen könnyen rádcáfolni minden mondatban.
"Amúgy hogy 1000-ből mondjuk 5 dolgot nem viselhetsz, 995-öt igen, még mindig nem olyan esztelen korlátozás és a nők szabadságának semmibe vétele, mint hogy 1000-ből eleve csak 5-10 dolgot viselhetsz, de van olyan ország, ahol csak egyet."
Ezzel pont azt ismerted be hogy ugyanolyan korlátozás. Gratulálok :) Akinek normális hogy bikiniben mehet bárhova az ugyanazt fogja gondolni rólad mint te az iszlámról. Ráadásul elmagyaráztam hogy mi a célja. Még videót is mutattam amiben egy kísérletet láthattál. Ez igazolja az iszlám igazát amire annyit reagáltál hogy ne téged büntessenek hanem az elkövetőt mert fel sem fogod hogy mennyire nem életszerű az állításod. Nyilván az elkövetőt büntetik téged pedig véd az ötözködés korlátozása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!