Azt hallom, hogy az iszlám szerint csak az embernek van szabad akarata, egy macskának például nincs. Ez nem cáfolható tudományosan?
Ez alapján az iszlámnak pont a férfiakat kéne korlátozni, mégis a nőket szorítjátok korlátok közé. Miért is?
"Itt azt látod hogy egy nő először az általad normálisnak tartott öltözékben sétál az utcán. Folyamatosan zaklatják, beszólogatnak neki.
Utána az iszlám szerinti öltözékben megy végig ugyanott és senki nem zaklatja. Na érted már?"
Ez alapján az iszlám teljesen kifordítva gondolkodik. Gyakorlatilag ez alapján te azt helyesled, hogy ha az áldozatot fosztják meg a szabad akaratától ahelyett, hogy a bűnöst ítélnéd el?
"Érdekes, évekig éltem az USA-ban, de se ott, se az európai országokban ahol eddig éltem, nem tapasztaltam hasonlót, csak elvétve. Szóval nagyon úgy tűnik, hogy ez egy direkt úgy összevágott és megszerkesztett propagandavideó, ami hamisan nagysagrendekkel durvábbnak mutatja a helyzetet, mint a valóságban."
Akkor javaslom nézegesd a nemi erőszakra vonatkozó statisztikákat. Magasan a keresztény országokban erőszakolják meg a legtöbb nőt.
"Ráadásul ez nem igazolja az iszlám igazát, hisz továbbra is, ez a szabad akarat korlátozása, lásd a 25. kommentet!"
A te logikád alapján akkor a világon mindenhol korlátozzák a nők szabad akaratát csak nem fogod fel, mert magas a téma.
"A te logikád alapján akkor a világon mindenhol korlátozzák a nők szabad akaratát csak nem fogod fel, mert magas a téma."
Lásd a 25. kommentet! A második állítást nem igazolhatod az elsővel!
20
Kedves Kérdező
Isten szavát a Bibliát kell alapul venni, ahol Isten határoz arról, hogy mi a helyes mi nem.
Ádámnak is ugyan ezt mondta. Isten dönti el, mi a rossz és mi a jó, ember erre nem kapott képesítést.
Az tény, hogy csak a kereszténységen belül sok ezer felekezet létezik, azonban Isten előre figyelmeztetet mindenkit, hogy az emberek többsége a saját kényelmük szerint gyűjtenek maguknak tanítókat.
Sokan a személyes egyéniségük, vagy gondolkodás módjuk alapján döntenek, nem pedig Isten meghatározása, vagy elvárása alapján.
Sokszor olvasom vagy hallom, hogy némelyek azt mondják,: "ahhoz a valláshoz menj, ami hozzád közelebb áll".
Ez nincs összhangban Isten szavával.
Ami pedig az eleve elrendelést illeti:
Isten kizárólag azt rendelte el, hogy mit szabad tenni, és mit nem.
Ez azt jelenti, hogy aki eleve rosszul dönt és él, annak rossz lesz az élete.
Isten senkinek nem határozza meg előre milyen döntést hozzon, és hogyan éljen. De amit tesz, az határozza meg eleve a jövőjét.
Mindenkinek a saját kezében van az élete és a jövője Isten előtt.
Csak magát hibáztathatja, ha nem élt összhangban Isten erkölcsi alapelveivel.
Minden egyéb dologban, az ember szabadon hozhat döntést:
"mit főzől, milyen virágokat ültetsz, hova szeretnél menni nyaralni, vagy milyen szakmát választanál, amiben szívesen dolgoznál, stb.
"Ez alapján az iszlámnak pont a férfiakat kéne korlátozni, mégis a nőket szorítjátok korlátok közé. Miért is?"
Hogyan kellene korlátozni a férfiakat szerinted? Mesélj :)
"Ez alapján az iszlám teljesen kifordítva gondolkodik. Gyakorlatilag ez alapján te azt helyesled, hogy ha az áldozatot fosztják meg a szabad akaratától ahelyett, hogy a bűnöst ítélnéd el?"
Neked fogalmad sincs mi az hogy szabad akarat, kezdjük itt :) Ráadásul a saját szubjektív véleményed tekinted normálisnak, tehát ami ettől lengébb öltözék az közszemérem sértő, ami meg zártabb az a nők korlátozása :) Nagyon magas ez a téma neked, nem vagy vitaképes.
Szerintem a zaklatókat kéne büntetni, a nők szabadságát pedig egyenlő szinten hagyni a férfiakéval, nem pedig pont a dologban vétlen nőktől elvenni a szabadságukat.
Szerinted?
"Lásd a 25. kommentet! A második állítást nem igazolhatod az elsővel!"
Nem tudom miért állsz le ennyi ésszel vitázni. A te logikád alapján ha egy nőt nem engednek be bikiniben a boltba akkor az is a szabad akarat korlátozása.
"Nem tudom miért állsz le ennyi ésszel vitázni. A te logikád alapján ha egy nőt nem engednek be bikiniben a boltba akkor az is a szabad akarat korlátozása."
Nem, hiszen ez az első állítással egyenértékű. A probléma forrása a második állítás logikája. Komolyan nem megy a különbségtétel a kettő között, vagy direkt csak kötekszel?
"Szerintem a zaklatókat kéne büntetni, a nők szabadságát pedig egyenlő szinten hagyni a férfiakéval, nem pedig pont a dologban vétlen nőktől elvenni a szabadságukat.
Szerinted?"
Ilyen nincs :) A zaklatókat egyébként is büntetik, ha nem tűnt volna fel de ez sok esetben nem akadályozza meg őket hogy nőket molesztáljanak vagy erőszakoljanak. Ha te lengén öltözöl ami szerinted a normális akkor méginkább kiteszed magad ennek a veszélynek, mig ha az iszlám szerint öltözködsz, sokkal kevésbé leszel veszélyben. Emlékszem a magyar rendőrségnek is volt néhány éve ilyen figyelemfelhívó videója fiatal lányok számára hogy öltözzenek visszafogottabban mert annyi volt a nemi erőszak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!