Na miért nem következett be a nagy tudományos utópia a leg ateistább országokban?
Csak szerintem pofára esés az az új ateisták részéről, hogy az olyan országokban melyekben már az ateista és vallástalan emberi népesség szám a legmagasabb nem következett be a tudományos utópia mint ahogyan azt megjósolták.
Az legalább akkora pofára esés, koppanás mint mikor a Jehova tanúi vezetői (Charles Taze Russell, Joseph Rutherford) megjósolták Jézus eljövetelét, de semmi sem történt.
"Az egyik gondolatodra reagáltam, ami szerint nem számít az egyes kommunisták magánvéleménye."
Ezek szerint tényleg nem tudsz szöveget értelmezni, hisz én sem ezt írtam. Én ezt írtam:
" A megvalósítás nem része az ideológiának. Egyes kommunisták magánvéleménye szintén nem." De ki is pótolom neked, tessék:
Egyes kommunisták magánvéleménye szintén nem a kommizmus ideológiájának része.
“Egyes kommunisták magánvéleménye szintén nem a kommizmus ideológiájának része.“
Igen erre reagáltam: Marx egy kommunista volt akinek a véleménye alapján létrejött a kommunizmus. Marx nem választható el a kommunista ideológiától. A kommunista ideológia alapvetésében Marx az erőszakos forradalmat említi. Tehát Marx egy vérgőzös eszmét alapított.
Elemi logika…….
"Marx nem választható el a kommunista ideológiától."
Helyesbítek. Te képtelen vagy egy ideológiát külön kezelni egy véleménytől. Épeszű emberek számára azért az ilyesmi nem jelent kihívást...
“Egyes kommunisták magánvéleménye szintén nem a kommizmus ideológiájának része.“
Ahhoz képest, hogy itt papolsz a kommunizmusról fogalmad sincs róla. Egy ideológiát a létrehozójától hogy lehet elválasztani? Ezt te mégis hogyan képzeled?
"Egy ideológiát a létrehozójától hogy lehet elválasztani? "
Simán. Alapvetően úgy kezdődik, hogy az ember felfogja, hogy az ideológia, az ember és a vélemény három külön fogalom. Komolyan nem értem, számodra mi akkora képtelenség ebben.
“Simán. Alapvetően úgy kezdődik, hogy az ember felfogja, hogy az ideológia, az ember és a vélemény három külön fogalom. Komolyan nem értem, számodra mi akkora képtelenség ebben.”
Egy ideológia=Az azt létrehozó ember gondolataival, ő fogalmazza meg milyen legyen az adott ideológia.
"Egy ideológia=Az azt létrehozó ember gondolataival"
Hát nem. Mégis mitől lenne a kettő egyenlő? Ha az ember kitalál egy ideológiát, akkor szerinted megszűnik gondolkodni, megszűnik véleménye lenni? Komolyan honnan szedsz ekkora marhaságokat?
“Hát nem. Mégis mitől lenne a kettő egyenlő? Ha az ember kitalál egy ideológiát, akkor szerinted megszűnik gondolkodni, megszűnik véleménye lenni? Komolyan honnan szedsz ekkora marhaságokat?“
Nem szűnik meg gondolkodni. Nem állítottam ilyet. Szalmabábozol? Azt mondtam, hogy aki egy ideológiát követ szükségszerűen el kell fogadja annak alapvetéseit. Az alapvetések viszont megegyeznek az ideológia kitalálójának gondolataival. Mit nem lehet ezen érteni?
"Az alapvetések viszont megegyeznek az ideológia kitalálójának gondolataival. "
"Hát nem. Mégis mitől egyeznének meg? Ha az ember kitalál egy ideológiát, akkor szerinted megszűnik gondolkodni, megszűnik véleménye lenni? Komolyan honnan szedsz ekkora marhaságokat?“
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!