Na miért nem következett be a nagy tudományos utópia a leg ateistább országokban?
Csak szerintem pofára esés az az új ateisták részéről, hogy az olyan országokban melyekben már az ateista és vallástalan emberi népesség szám a legmagasabb nem következett be a tudományos utópia mint ahogyan azt megjósolták.
Az legalább akkora pofára esés, koppanás mint mikor a Jehova tanúi vezetői (Charles Taze Russell, Joseph Rutherford) megjósolták Jézus eljövetelét, de semmi sem történt.
"Tehát tudatosan hazudtál, ok. Gondoltam ,hogy ez lesz."
Tevenyereggyarto látom jól belegabalyodtál.
Kiemelem hogy mire reagáltam:
"Javítsatok ki ha tévedek, de mikor utoljára megnéztem akkor a kereszténység egyáltalán nem volt olyan homogén. Rengeteg ágazata van s mindegyik kicsit vagy nagyon más egymástól."
Erre a válaszom az volt:
"Gondoltam hogy ez lesz. De most kultúrális kontextusról volt szó Tevenyereg. Ha úgy vesszük e tekintetben nagyon is egységes és homogén."
Érted?! Áh dehogy érted....... (Csak azért válaszolok mert szeretem a majmok intelligenciájára és értelmi képességeire irányuló kísérleteket, szóval nem maradt hátra más mint hogy........)
Szóval az hogy a kereszténység nem igazán egységes és homogén valóban helytálló meglátás volt tőled, de csak akkor hogyha azt teológiai szemszögből figyeljük.
Másfelől témán tárgyát most a keresztény kultúra képezte, tehát ebből a kontextusból nézve a kereszténység igenis egységes és homogén.
Vagy hallottál már olyant, hogy a keresztény Európa helyett Európa egyes részeit katolikus Európának míg más részit református Európának vagy anglikán Európának nevezik? És miért nem? Mert kultúrális szempontból bizony egységes és homogén a keresztény Európa.
"Magyarán egy szélhámos a sok közül mondott valamit, a tudósok rámutattak a hibáira s nem foglalkoztak tovább vele. De szerinted elhasaltak mert vannak akik neki hisznek? 😂"
Jogos. Azt viszont érdemes figyelembe venni, hogy azok vannak túlnyomó többségben akik Danikennek hittek a Nazca vonalak kapcsán, mintsem a tudósoknak.
"Egyrészt mutass egy olyan hülyeséget amire ne lehetne “hívőket” gyűjteni? Nem fogsz tudni ilyet mutatni mert bármit el lehet hitetni pár emberrel ha megtalálod a megfelelő célközönséget."
Mondjuk ezzel nem tudok vitázni. xD
#Kérdező
“(Csak azért válaszolok mert szeretem a majmok intelligenciájára és értelmi képességeire irányuló kísérleteket, szóval nem maradt hátra más mint hogy........)”
Az önértékelési problémáidat a pszichológusoddal beszéld meg. GyK-s álkérdésekkel nem sokra mész.
“Másfelől témán tárgyát most a keresztény kultúra képezte, tehát ebből a kontextusból nézve a kereszténység igenis egységes és homogén.”
Ha maga a kereszténység sem egységes s homogén akkor hogyan lenne már a teljes “keresztény kultúra” az? A zsidó s a keresztény népek kultúrája, szokásai, ünnepei stb-stb megegyezik? Nem, pedig a kereszténység onnan szakadt ki. Viszont azóta sokat változott s vele együtt változott az amit hoz. S így van ez a kereszténységen belüli ezernyi irányzattal is.
“Azt viszont érdemes figyelembe venni, hogy azok vannak túlnyomó többségben akik Danikennek hittek a Nazca vonalak kapcsán, mintsem a tudósoknak.”
Gondolom túl nagy kérés lenne erre forrást hoznod. Az viszont érdekesebb ,hogy elegánsan kikerülted a kérdést miszerint ezzel mit tudnak kezdeni a keresztények? De mindegy is mert…
“Mondjuk ezzel nem tudok vitázni. xD”
Mert itt elismered ,hogy ez teljesen felesleges szócséplés.
Jól van, nem etetlek tovább mert kaptál már eleget s tudom ,hogy nincs igazi értelme/ célja az egész kérdésnek. Minden jót 👋
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!