Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Na miért nem következett be a...

Na miért nem következett be a nagy tudományos utópia a leg ateistább országokban?

Figyelt kérdés

Csak szerintem pofára esés az az új ateisták részéről, hogy az olyan országokban melyekben már az ateista és vallástalan emberi népesség szám a legmagasabb nem következett be a tudományos utópia mint ahogyan azt megjósolták.

Az legalább akkora pofára esés, koppanás mint mikor a Jehova tanúi vezetői (Charles Taze Russell, Joseph Rutherford) megjósolták Jézus eljövetelét, de semmi sem történt.

nov. 29. 08:29
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
 101/102 A kérdező kommentje:

"Tehát tudatosan hazudtál, ok. Gondoltam ,hogy ez lesz."

Tevenyereggyarto látom jól belegabalyodtál.

Kiemelem hogy mire reagáltam:

"Javítsatok ki ha tévedek, de mikor utoljára megnéztem akkor a kereszténység egyáltalán nem volt olyan homogén. Rengeteg ágazata van s mindegyik kicsit vagy nagyon más egymástól."

Erre a válaszom az volt:

"Gondoltam hogy ez lesz. De most kultúrális kontextusról volt szó Tevenyereg. Ha úgy vesszük e tekintetben nagyon is egységes és homogén."

Érted?! Áh dehogy érted....... (Csak azért válaszolok mert szeretem a majmok intelligenciájára és értelmi képességeire irányuló kísérleteket, szóval nem maradt hátra más mint hogy........)

Szóval az hogy a kereszténység nem igazán egységes és homogén valóban helytálló meglátás volt tőled, de csak akkor hogyha azt teológiai szemszögből figyeljük.

Másfelől témán tárgyát most a keresztény kultúra képezte, tehát ebből a kontextusból nézve a kereszténység igenis egységes és homogén.

Vagy hallottál már olyant, hogy a keresztény Európa helyett Európa egyes részeit katolikus Európának míg más részit református Európának vagy anglikán Európának nevezik? És miért nem? Mert kultúrális szempontból bizony egységes és homogén a keresztény Európa.

"Magyarán egy szélhámos a sok közül mondott valamit, a tudósok rámutattak a hibáira s nem foglalkoztak tovább vele. De szerinted elhasaltak mert vannak akik neki hisznek? 😂"

Jogos. Azt viszont érdemes figyelembe venni, hogy azok vannak túlnyomó többségben akik Danikennek hittek a Nazca vonalak kapcsán, mintsem a tudósoknak.

"Egyrészt mutass egy olyan hülyeséget amire ne lehetne “hívőket” gyűjteni? Nem fogsz tudni ilyet mutatni mert bármit el lehet hitetni pár emberrel ha megtalálod a megfelelő célközönséget."

Mondjuk ezzel nem tudok vitázni. xD

dec. 1. 09:29
 102/102 Tevenyereggyarto ***** válasza:
86%

#Kérdező

“(Csak azért válaszolok mert szeretem a majmok intelligenciájára és értelmi képességeire irányuló kísérleteket, szóval nem maradt hátra más mint hogy........)”

Az önértékelési problémáidat a pszichológusoddal beszéld meg. GyK-s álkérdésekkel nem sokra mész.

“Másfelől témán tárgyát most a keresztény kultúra képezte, tehát ebből a kontextusból nézve a kereszténység igenis egységes és homogén.”

Ha maga a kereszténység sem egységes s homogén akkor hogyan lenne már a teljes “keresztény kultúra” az? A zsidó s a keresztény népek kultúrája, szokásai, ünnepei stb-stb megegyezik? Nem, pedig a kereszténység onnan szakadt ki. Viszont azóta sokat változott s vele együtt változott az amit hoz. S így van ez a kereszténységen belüli ezernyi irányzattal is.

“Azt viszont érdemes figyelembe venni, hogy azok vannak túlnyomó többségben akik Danikennek hittek a Nazca vonalak kapcsán, mintsem a tudósoknak.”

Gondolom túl nagy kérés lenne erre forrást hoznod. Az viszont érdekesebb ,hogy elegánsan kikerülted a kérdést miszerint ezzel mit tudnak kezdeni a keresztények? De mindegy is mert…

“Mondjuk ezzel nem tudok vitázni. xD”

Mert itt elismered ,hogy ez teljesen felesleges szócséplés.

Jól van, nem etetlek tovább mert kaptál már eleget s tudom ,hogy nincs igazi értelme/ célja az egész kérdésnek. Minden jót 👋

dec. 1. 13:56
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!