Amikor a kereszténység eltűnik a világból, milyen lesz az új, keresztényi értékek nélküli társadalom? Disztópia, vagy utópia lesz?
Szia
Elképzelni sem tudom, mire alapozod az elképzelésedet, a kereszténység megszűnéséről!?
A keresztény név, a Krisztus nevéből ered, már az első században így nevezték Krisztus követőit, a Cselekedetek 11:26 szerint. Hamarosan Krisztus veszi át a föld fölött is a hatalmat, amikor minden olyan ember kívánsága teljesül, amelyért imádkozott a Máté 6:10-ben, miszerint "Jöjjön el a királyságod(országod). Legyen meg az akaratod, mint az égben, úgy a földön is."
Nem gondolhatod azt, hogy miközben Krisztus követői élnek majd a földön, ő megszünteti a kereszténységet.
Biztosan hallottál arról a tanításról, "amely ház meghasonlik önmagával, összeomol".
Mint leírták a "keresztény értékek" egy jó része nem fog eltűnni, ahogyan nem a kereszténységgel jöttek létre.
Amennyiben pedig eltűnne a kereszténység akkor lényeges lenne, hogy ez hogyan is zajlana.
- Átveheti a helyét egy másik, erőszakosabb vallás és ebben az esetben egy rosszabb világ jöhetne létre.
- Kikophat a társadalomból a kereszténység, egyéb vallásokkal és ezoterikus tanításokkal együtt egy társadalomban ahol az emberek elégé jól informáltak és mentálisan egészségesebbek ahhoz, hogy ne legyen szükségük ilyen mankókra és egy jobb világot alkotnának.
Ezenfelül még temérdek lehetőséget fel lehetne vázolni amiknek jobb, rosszabb végkimenetele lehetne vagy csak nem változna különösebben semmi.
Ez is lehetőség, hogy a kereszténység elhalványul mint ahogyan sok családnál nem több már mint régi szokások.
Miért szerepel az istentelenek vágyálmai közt előkelő helyen Krisztus követőinek eltűnése a világból?
Mert tudják,hogy főnökük-Sátán-legfőbb ellensége Krisztus,a feltétlen Szeretet.
Az a szeretet,aminek energiatömörülése anyaggá formálódott s az isteni intelligencia életre keltette a testté szervezett anyagot.
Valóban emberfeletti hatalom a Szeretet!
Ez a szeretet legyőzte a kereszten a "főnököt".
Követői közösségének megszüntetésére sincs hatalma! Hála Istennek!
A 6.Hsz-hoz:
Istenteleneket még nem hallottam,vagy olvastam sem hindu,sem buddhista,sem muszlim vallások elleni támadásban,gyűlöletben megnyilatkozni,csak a kereszténység ellen.
Valamit biztosan tudnak:
Krisztus nevében hatalom van!
Szerintem a kérdés izgalmasabb lenne, ha azt fontolnánk meg, mi lenne ha az ateizmus eltűnne a világból?
Személyes véleményem szerint, meg is oldódna az emberiség gondjainak 90%-a.
El jönne az igazi kánanán, az emberiség fénykora.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!