Mit jelent az,hogy Istennek terve és célja van életünkre vonatkozóan?
Azt, hogy minden ember része a nagy egésznek és az életével így vagy úgy, de hozzájárul mások fejlődéséhez.
Azért vagyunk itt, hogy jobbak legyünk, mint voltunk.
Hogy a tapasztalataink által fejlődjünk és hassunk egymásra és így a világra is. Végső soron pedig azért, hogy egyre istenibbé váljunk, azaz egyre közelebb kerüljünk Istenhez és visszatérjünk az egységbe.
"elvárásait"
Isten szeret. Aki igazán szeret, annak nincsenek elvárásai azzal szemben, akit szeret. Ha elvárásai vannak, az már nem szeretet, hanem valami üzleti viszony.
Szia
Azt jelenti, hogy Istennek csodálatosan szép és számunkra kielégítő életet biztosító terve van. Sokszor és sokféle képen elmondja ezt nekünk a Bibliában. Bizonyítékot is ad, hiszen annyira szerette az embereket (János 3:16), hogy a Fiát adta váltságul értünk, hogy nekünk reménységünk, kilátásunk legyen egy sokkal szebb, jobb jövőre.
"„Ezt mondja Jehova, a föld alkotója, Jehova, aki megformálta és megszilárdította azt; az ő neve Jehova: »Kiálts hozzám, és én válaszolok neked. Készséggel elmondok neked nagy és felfoghatatlan dolgokat, amelyeket nem ismersz." Jeremiás 33:2
"Ezt mondja Jehova, a te megváltód...: „Én, Jehova, vagyok a te Istened, aki arra tanítalak, ami javadra válik,aki azon az úton vezetlek, amelyen járnod kell. Bárcsak odafigyelnél a parancsaimra! Akkor olyan lenne békéd, mint egy folyó, és igazságosságod, mint a tenger habjai." Ézsaiás 48:17,18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!