Na miért nem következett be a nagy tudományos utópia a leg ateistább országokban?
Csak szerintem pofára esés az az új ateisták részéről, hogy az olyan országokban melyekben már az ateista és vallástalan emberi népesség szám a legmagasabb nem következett be a tudományos utópia mint ahogyan azt megjósolták.
Az legalább akkora pofára esés, koppanás mint mikor a Jehova tanúi vezetői (Charles Taze Russell, Joseph Rutherford) megjósolták Jézus eljövetelét, de semmi sem történt.
Nem, ez nem igaz.
Én is ki tudok találni többféle ideológiát, amivel nem azonosulok.
“Nem, ez nem igaz.
Én is ki tudok találni többféle ideológiát, amivel nem azonosulok.“
Nem arról van szó, hogy Marx azonosult-e az általa kitalált ideológiával. Arról van szó, hogy a követői szükségszerűen azonosulnak vele.
“Az alapvetések viszont megegyeznek az ideológia kitalálójának gondolataival. "
"Hát nem. Mégis mitől egyeznének meg? Ha az ember kitalál egy ideológiát, akkor szerinted megszűnik gondolkodni, megszűnik véleménye lenni? Komolyan honnan szedsz ekkora marhaságokat?““
Mondom, nem tudsz szöveget értelmezni. Nem Marxra értettem, hogy azonosul az ideológiával. Marx követői azonosulnak a Marx által kifejtett gondolatokkal.
"Marx követői azonosulnak a Marx által kifejtett gondolatokkal."
Így is marhaság. VANNAK OLYAN követői. Más követői meg nem, hisz amit idéztél, nem része a kommunista ideológiának.
Ahogy mondtam, épeszű emberek számára semmi probléma szétválasztani egy ideológiát egy emberi véleménytől. Neked ez miért ekkora megoldhatatlan rejtély?
“Így is marhaság. VANNAK OLYAN követői. Más követői meg nem, hisz amit idéztél, nem része a kommunista ideológiának.
Ahogy mondtam, épeszű emberek számára semmi probléma szétválasztani egy ideológiát egy emberi véleménytől. Neked ez miért ekkora megoldhatatlan rejtély?“
Nem egy emberi vélemény. A kommunista ideológia alapját képező gondolat, amit a kommunista eszmerendszer alapítója, Marx Károly fogalmazott meg.
“hisz amit idéztél, nem része a kommunista ideológiának.”
Megmosolyogtató, hogy ennyire nem értesz az egészhez:
“A kommunisták nem titkolják nézeteiket és szándékaikat. Nyíltan kijelentik, hogy céljaik csakis minden eddigi társadalmi rend erőszakos megdöntésével érhetők el. Reszkessenek az uralkodó osztályok egy kommunista forradalomtól“
Forrás: [link]
Tehát szerinted a kommunista párt kiáltványa nem része a kommunista ideológiának……
#44 Aha, most már átlátom mi a probléma.
"Nem is arról volt szó, hogy eltűnt. De már semmilyen hatalma, befolyása nincsen, nem függ tőlük egy ország működése, törvénykezése, kultúrája, stb."
Itt a baj. Tehát azt mondod, hogy az aktuálisan hatalmon lévő politikai párt formálja, az adott ország társadalmának kulturáját.
Helytelen.
Helytelen mert ez éppen fordítva igaz. Vegyünk szemlélet alá egy random országot ahol a népesség aránya 57% keresztény, 30% ateista és a maradék más egyéb. Nyilvánvaló hogy a hatalmon lévő politikai párt elsősorban az 57% keresztény elvárásainak megfelelően, majd másodlagosan a 30% ateistához fogja igazítani a dolgokat. Legtöbbször amúgy is vannak keresztmetszetek, például a keresztények miden évben ünneplik a karácsonyt, az ateistákat pedig ez nem zavarja, sőt valamilyen formában ők is ünneplik. Na de ha az 57% keresztényt kicseréljük muszlimokra, akkor bizony lőttek a karácsonynak mert a muszlimokat irritálja, zavarja ezen keresztény ünnep. De a muszlimok szeretnék, hogy törvényes legyen a többnejűség, akkor bizony engedélyezve lesz mert a népesség javarészt muszlimokból áll.
Magyarországon a többnejűség törvényellenes. A polgári törvénykönyv szerint a házasság monogám, ami azt jelenti, hogy egy személy csak egy házastárssal lehet házas. És itt a baj az ateistákkal, őket az sem érdekelné ha holnaptól törvényes lenne a többnejűség.
"Javítsatok ki ha tévedek, de mikor utoljára megnéztem akkor a kereszténység egyáltalán nem volt olyan homogén. Rengeteg ágazata van s mindegyik kicsit vagy nagyon más egymástól."
Gondoltam hogy ez lesz. De most kultúrális kontextusról volt szó Tevenyereg. Ha úgy vesszük e tekintetben nagyon is egységes és homogén.
"Ellenállás meg hitvita helyett (mert a “nincsenek idegenek mert a Biblia nem írja” szintű érvelés legjobb esetben is csak hitvita) lehet a tudomány s tények felé fordulni. Ami természetesen nem az ateisták kiváltsága, viszont pont emiatt tök mindegy ki miben hisz mert nem hit alapján működik."
Ha így látod, akkor had meséljek valamit.
Erich von Daniken (az a sarlatán szélhámos) a Nazca-vonalakat az Istenek szekereiben tette közismertté. Javaslatával, hogy a vonalakat földönkívüli lények utasításai alapján építsék űrhajóik repülőtereiként.
Az 1998-as könyvében, az Istenek érkezésében hozzátette, hogy néhány kép földönkívülieket ábrázol.
A régészek között konszenzus van abban, hogy a Nazca-vonalakat a Kolumbusz előtti civilizációk hozták létre kulturális célokra. A régészek erőfeszítései a Dänikenéhez hasonló peremelméletek megcáfolására azonban minimálisak voltak.
Silverman és Proulx szerint a régészek hallgatása ártott a szakmának és a perui nemzetnek is. Von Däniken könyvei olyan sok turistát vonzottak a Nazca régióba, hogy Maria Reiche kutatónak sok időt és pénzt kellett fordítania a vonalak megőrzésére.
A tudomány itt mondtak csődöt. Nem a tudomány nem, hanem a tudósaid.
Az emberek inkább hisznek abban Danikenek mint a tudománynak.
“Ennyi felesleges szócséplést, csak hogy eljussunk ugyanoda, amit már leírt a 63-as válaszban a másik kommentelő...“
Te úgy néz ki nem értesz a történelemhez. Ha az ideológiában az erőszak szerepel és a végrehajtás is erőszakos, akkor nincs különbség a kettő között.
#Kérdező
“Gondoltam hogy ez lesz.”
Tehát tudatosan hazudtál, ok. Gondoltam ,hogy ez lesz.
“Erich von Daniken (az a sarlatán szélhámos) a Nazca-vonalakat az Istenek szekereiben tette közismertté. Javaslatával, hogy a vonalakat földönkívüli lények utasításai alapján építsék űrhajóik repülőtereiként”
“A régészek között konszenzus van abban, hogy a Nazca-vonalakat a Kolumbusz előtti civilizációk hozták létre kulturális célokra.” (…)
Magyarán egy szélhámos a sok közül mondott valamit, a tudósok rámutattak a hibáira s nem foglalkoztak tovább vele. De szerinted elhasaltak mert vannak akik neki hisznek? 😂
Egyrészt mutass egy olyan hülyeséget amire ne lehetne “hívőket” gyűjteni? Nem fogsz tudni ilyet mutatni mert bármit el lehet hitetni pár emberrel ha megtalálod a megfelelő célközönséget. Ez mindig is így volt… Vannak akik tényleg azt hiszik ,hogy lapos a Föld, mindegy mit csinálnak a tudósok.
A másik dolog ,hogy ugyan ezzel mit tudnának kezdeni a keresztények? Mármint tudomány nélkül. Tiltakoznak ,hogy márpedig nem földönkívüli készítmény mert csak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!