A keresztények miért nem gondolkodnak el az abortusz és az eutanázia hasznosságán ebben a túlnépesedő világban?
Aki lemond a magzatáról, azt nem elítélni és kiközösíteni kéne, hanem elismerő szóval illetni, hisz épp ők azok, akik gondolnak a jövőre.
Hasonlóképp az eutanáziáról, amit ellenez az Egyház, pedig mennyi magatehetetlen, társadalmilag haszontalan ember van, akik a halált várják, de a hitük, vagy családjuk hite miatt csak a természetes halál elfogadott. Állatok esetén szemrebbenés nélkül elvégzik, pedig neki még csak véleménye se lehet akar e tovább élni.
Kérlek, nézz bele egy biológia tankönyvbe, ahol a magzati fejlődést tárgyalják. A nőt végig a gyermek anyjaként említik.
A nő, amint fogant, már anya.
#50 az nem élet, ami nem tudja fenntartani az életet más test vagy eszköz segítsége nélkül.
#51 nem biológiai kifejezés az anya. Ezért a biológia könyv ebben a kérdésben nem releváns. De azért bátran tanulmanyozd, ártani nem fog.
Ha magára hagysz egy egyéves gyereket, az is elpusztul; nem tudja ellátni magát, mégis jogképes.
Ez a logika egyáltalán nem működőképes.
Szekularizációról hallottak már a kedves hívők? Mi köze a vallásnak a politikához? A törvényeket pedig nem isten hozza, hanem ugyanolyan emberek, mint itt bármelyikünk (vagy a természet). El kéne már engedni ezt a mesét, ha valaki ez alapján akar élni, tegye, de másokat erre kényszeríteni nevetséges.
"Az élet felett egyetlen egy személy határozhat, mégpedig az, Aki létrehozta azt." - ez alapján akkor a szülők határozhatnak róla, hiszen ők hozták létre.
Én se vagyok abortuszpárti, mert törekedni kellene arra oktatással, hogy az csak a legvégső eset legyen, hiszen ezer más védekezési mód van, de mégis mi köze akárkinek ahhoz, hogy két ember (vagy legalábbis egy) hogyan dönt erről?
Az eutanáziát pedig végképp nem értem, miért ellenzik. Ha valaki gyógyíthatatlan beteg, miért kéne szenvednie? Saját életéről mindenki maga döntsön, ne egy képzeletbeli szakállas bácsi. Nevetséges, hogy 2024-ben ez egyáltalán még felmerül.
Van sok ateista is, akik helytelennek tartják mind az asszisztált öngyilkosságot, mind a gyermekgyilkosságot. Sok orvos utóbbit nem is hajlandó elvégezni, mert szembe megy orvosi esküjével. Az asszisztált öngyilkosságban pedig világ szinten kevés van, aki közreműködne.
Attól, hogy idegen szóval írod én pedig magyarul, nem fog megváltozni a tény, hogy megfogant gyermeket gyilkolnak meg az anyaméhben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!