Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A keresztények miért nem...

A keresztények miért nem gondolkodnak el az abortusz és az eutanázia hasznosságán ebben a túlnépesedő világban?

Figyelt kérdés

Aki lemond a magzatáról, azt nem elítélni és kiközösíteni kéne, hanem elismerő szóval illetni, hisz épp ők azok, akik gondolnak a jövőre.

Hasonlóképp az eutanáziáról, amit ellenez az Egyház, pedig mennyi magatehetetlen, társadalmilag haszontalan ember van, akik a halált várják, de a hitük, vagy családjuk hite miatt csak a természetes halál elfogadott. Állatok esetén szemrebbenés nélkül elvégzik, pedig neki még csak véleménye se lehet akar e tovább élni.

szept. 18. 13:49
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/114 anonim ***** válasza:
33: Plusz a "társadalmilag hasznos" a tanácsköztársaság korifeusainak szavajárása volt, de mit tudtok ti arról?
szept. 20. 05:14
 42/114 anonim ***** válasza:
67%
#40 ez nem jött be, eddig 6 év egyetem, 2 diploma és nagyjából 4-5 orvosi és pszichológiai etikával a hátam mögött mondom, hogy az abortusz, és az eutanázia sok esetben a leghumanusabb megoldás. Nem kell egyetérteni, de amikor valaki a saját választott vallása szabályaira hivatkozva akarja mások jogait csorbítani, az én szememben az egyik legaljasabb bűncselekménynek kellene lennie. Gyakorold a vallásod ahogy akarod, de másokat hagyj ki belőle.
szept. 20. 09:01
 43/114 anonim ***** válasza:
33%
Nem, a kisbabakat nem hagyjuk ki. Mindenkinek kotelessege lenne vedeni oket. Foleg a sajat anyjuknak, de ha ok nem kepesek ra akkor barki mas megteszi aki meg tudja akadalyozni a megolesuket.
szept. 20. 10:28
 44/114 anonim ***** válasza:
57%
Milyen kisbaba? Milyen ölés? Fogalomzavarban szenvedsz. Egy 12 hetes embrió nem egyenlő egy gyerekkel, nem életképes, nincsenek az életben maradáshoz megfelelő szervei, ezért nem is ugyanolyan jogképes entitás, mint egy élő ember. És ha elméletben el is fogadnánk, hogy az, akkor sincs joga egyetlen elő embernek sem egy másik ember testét és annak erőforrásait, a beleegyezese nélkül igénybe venni, pl nem kényszeríthető senki szervadományozásra, akkor sem, ha csak ő tudna megmenteni valakit. Nem, ilyen nincs. A vallási maszlagot meg tartsák meg a templomra, nem a törvénykezésre.
szept. 20. 10:34
 45/114 anonim ***** válasza:
26%
Egy anyanak igenis kotelessege. Pont. Nem "masik ember", hanem a gyereked. Ha 12 hetes, akkor is egy elet.
szept. 20. 11:02
 46/114 anonim ***** válasza:
57%
#45 anya az, aki szült. Tehát nincs se anya, se gyerek a képletben. Pláne ha a nő nem is akar szülni. De hagyjuk, úgysem tudsz érdemben reagálni a tényekre. Inkább menj a kis templomodba és ott nyomjad ezt, a többieket meg hagyd ezzel békén.
szept. 20. 11:33
 47/114 anonim ***** válasza:
14%
Akkor leendo anya, bocsanat. A lenyegen nem valtoztat.
szept. 20. 11:53
 48/114 anonim ***** válasza:
Bem tudom, de szerintem nem is kell, hogy ezt tegyék, csak egyszerűen ne szóljanak bele a másik dolgába.
szept. 20. 12:06
 49/114 anonim ***** válasza:
57%
#47 nem leendő anya. Nő. Az anyává válás egy lehetőség, nem determinisztikus. Továbbra sem sikerült az érdemi válasz. Szerintem ne erőltesd.
szept. 20. 12:25
 50/114 anonim ***** válasza:
33%
Mindegy minek nevezzuk. Eletet elvenni nincs joga. Pont.
szept. 20. 15:13
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!