A keresztények miért nem gondolkodnak el az abortusz és az eutanázia hasznosságán ebben a túlnépesedő világban?
Aki lemond a magzatáról, azt nem elítélni és kiközösíteni kéne, hanem elismerő szóval illetni, hisz épp ők azok, akik gondolnak a jövőre.
Hasonlóképp az eutanáziáról, amit ellenez az Egyház, pedig mennyi magatehetetlen, társadalmilag haszontalan ember van, akik a halált várják, de a hitük, vagy családjuk hite miatt csak a természetes halál elfogadott. Állatok esetén szemrebbenés nélkül elvégzik, pedig neki még csak véleménye se lehet akar e tovább élni.
"A gyerek az már a méhen kívül van."
Akkor az újkoraszülött gyerekkel mi a helyzet? A szabad levegőre téve ő is meghalna. Vagy mitől más egy 9 hónapos kibújt gyermek és egy 8 hónap 2 hetes, aki még a méhben van?
Az abortusz pedig latin szó, nem magyar.
62
Nincs olyan, hogy újkoraszülött. Az koraszülött. Gondolj, amott akarsz, nekem egy magzat a semmi gyermeki nincsen, és nem tekintem velem egyenértékű életnek, amíg minimum egy koraszülés esetén legalább a gépek életben tudják tartani...
A 9 hónapos alatt arra gondolsz, hogy a valódi élet keudetétől számított 9. hónapban lévő gyerek? Mert akkor már elég sok különbség van... Egy 8 hónapos és 2 hetes méhben lévő lény még csak magzat. Gyerek akkor lesz, ha megszületik.
Az abortusz pedig úgy, ahogy leírod, magyar szó, amely a latinból ered.
Az egy elírás volt, de örülök, hogy átment a mondanivalóm lényege (vagy még sem).
"Egy 8 hónapos és 2 hetes méhben lévő lény még csak magzat. Gyerek akkor lesz, ha megszületik."
Szerinted, az orvostudomány szerint meg nem.
"Az abortusz pedig úgy, ahogy leírod, magyar szó, amely a latinból ered."
Attól, hogy fonetikusan írva az s után z is kerül, még nem lesz magyar szó.
64.
Ahogy neked sem mennek át alap dolgok....tudod én veled ellentétben én legalább nem pofázok bele a másik dolgába...
Ezt nem kezelheted tényként, hiszen a mai napig nincsen egyetértés még az orvosok között sem.
De, magyar. Az, hogy latin eredetű, csak egy dolog. De hívhatjuk embrió méhből való eltávolításának is, hiszen az még igaz rá. Viszont a gyermekgyilkosság kifejezés ehyaltan nem illik erre a műveletre.
"én legalább nem pofázok bele a másik dolgába..."
Most is azt teszed, nézd meg, kikre vonatkozik a kérdés. A keresztényekre, tehát több oldalon keresztül pofázol bele mások dolgába.
"Ezt nem kezelheted tényként, hiszen a mai napig nincsen egyetértés még az orvosok között sem."
Abban nincs egyetértés, hogy egy 8 hónapos 2 hetes gyermek már teljesen életképes? Normális vagy? Kérdezz meg bármilyen orvost. Ilyenkor még speciális koraszülött inkubátorokra sincs szükség.
"Viszont a gyermekgyilkosság kifejezés ehyaltan nem illik erre a műveletre."
Egy megfogant gyermek életét előre tervezett szándékkal kioltják. Ez gyermekgyilkosság. Milyen érdekes, hogy ezekre a dolgokra szerettek szépnek tűnő latin szavakat ráhúzni, eutanázia, gyermekgyilkosság, hogy elfedjétek a rideg valóságát.
66 keresztény családba nőttem fel, valamilyen szinten talán még én is az vagyok, így van közöm hozzá...
Fhu tanulj már meg értelmezni....egy 8 hónapos ess 2 hetes MAGZAT még mindig nem baba, hanem magzat.
Megfogant gyermek nem létezik, Megfogant embrió van, meg zigóta. Élete sose nagyon van, igazából minden általad elfogyasztott étel valaha úgymond élőbb volt, mint az a sejtcsomócska, ami a fétised tárgyát képezi... Gyermekgyilkosság akkor volna, ha egy gyermeket ölnének meg, viszont az itt nem történik meg. Nem tartjuk mi sem olyan qrva jó dolognak, csak veletek ellentétben van annyi eszünk, amivel fel tudjuk fogni, hogy ez egy SZÜKSÉGES dolog.
"Fhu tanulj már meg értelmezni..."
Neked kéne, amekkora baromságokat írsz, hogy az már szánalmas. Amikor nézik az ultrahangon, hogy a 8 hónapos kisgyermek hogy rugdalódzik, az orvos mit mond? Azt, hogy "a gyermek", "a baba".
Mitől is szükséges gyermekek millióit az anyaméhben megölni? A németek szerint a zsidók millióit volt szükséges megölni, rosszabb vagy, mint a nácik.
68 az ultrahangon 8 hónapos magzat van. Nem tudom, te milyen orvoshoz szoktál járni, nővéreméknél nem babázgatott az orvos, hanem azt mondta, amit látott.
Azért szükséges nők millióinak biztosítani a biztonságos abortuszt, mert egy senki által sem akart gyermeknek nem kellene megszületni. Terhességmekszakításról van szó még mindig, nem pedig gyerekgyilkosságról. Mint TUDJUK, a kettő 2 teljesen már dolog..... A németek EGY RÉSZE szerint szükséges volt, igen, ezt nem tagadhatjuk le, viszont ott már ténylegesen élő emberekről van szó, nem pedig lényegében szinte semmire sem képes szövetdarabkáról. Én nem vagyok rosszabb, mint a nácik, inkább az abortuszellenesek azok, akik szörnyű emberek. Ti csak annyit láttok, hogy jaaaaj, babaaaaaaaa.... Pedig qrvára nem ennyiből áll az egész. Egyik ismerősöméknek sok év, és több vetélés után sikerült összehozni lombikkal végre egy egészséges terhességet. Mind a ketten nagyon akartak gyereket, és még így is nagyon nehéz volt. Nem egyszer mondta, hogy így, vagy úgy, de legyen már vége....nem véletlenül mondjuk terhességnek. Hiszen még egy olyan nőt is nagyon meg tud viselni egy várandósság, aki tényleg nagyon akarja.
Nem csupa rózsaszín, szivárvány, meg szeretet az egész. Azt a gyereket fel kell nevelni, és nem csak 18 éves korodig szorul rád, hanem akár még az egyetemi évei alatt is. Ahhoz pedig nagyon sok pénz, energia, türelem kell. Mint a terhességnél is, itt is iszonyatosan nehéz a dolog még akkor is, ha akarod a gyereket...ha meg nem is akarod...ha gondolod, nagyon szívesen elmesélem a történetemet, amely a hozzád hasonló betegek miatt kezdődött olyan iszonyatosan xarul, ahogyan...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!