Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A keresztények miért nem...

A keresztények miért nem gondolkodnak el az abortusz és az eutanázia hasznosságán ebben a túlnépesedő világban?

Figyelt kérdés

Aki lemond a magzatáról, azt nem elítélni és kiközösíteni kéne, hanem elismerő szóval illetni, hisz épp ők azok, akik gondolnak a jövőre.

Hasonlóképp az eutanáziáról, amit ellenez az Egyház, pedig mennyi magatehetetlen, társadalmilag haszontalan ember van, akik a halált várják, de a hitük, vagy családjuk hite miatt csak a természetes halál elfogadott. Állatok esetén szemrebbenés nélkül elvégzik, pedig neki még csak véleménye se lehet akar e tovább élni.

szept. 18. 13:49
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 91/114 anonim ***** válasza:
48%

Hat, remelem rajottok az igazsagra mielott tul keso lenne.

Mellesleg ha nektek van (vagyis lenne) igazatok velem mi tortenne? Semmi, meghalnek es hello. De ha nekem van, ti nagyon rafaztok.

okt. 7. 13:18
 92/114 anonim ***** válasza:
62%
91 miért fáznánk rá egy olyan dolog miatt, ami nem is létezik?
okt. 7. 16:50
 93/114 anonim ***** válasza:
0%
Nyilvanvaloan ha nekem van igazam akkor letezik abban az esetben, 2 feltetelezest irtam le, de engedd el. Ha eleg intelligens lennel hogy ertsed, akkor eleve nem lennel ateista.
okt. 8. 15:16
 94/114 anonim ***** válasza:
62%
93 nincs olyan, hogy "ha"...ez jó vicc.... A kereszténység nem bizonyított tényeken alapul, így unintelligensnek nevezni azt, aki veled ellentétben a tényeknek hisz, nem pedig valami kitalált entitásban...eléggé nagy butaság, maradjunk annyiban. De ha véletlenül mégis van valami természetfeletti, akkor sincs jogod belepofázni a másik dolgába.
okt. 8. 19:14
 95/114 anonim ***** válasza:
Nekem nincs, de Neki van, es en csak ismetlem amit O leirt.
okt. 9. 14:49
 96/114 anonim ***** válasza:
62%
95 igen, neki, aki nem is létezik.... Valamiért mégis ti pofáztok be, nem pedig a szerintetek létező entitás... Isten sehol sem írja le azt, hogy az abortusz bűn. Sőt, Isten sehova nem írt semmit. Még a benne hívők is tudják, hogy emberek írtak mindent...max isteni sugallat vagy minek a hatására.
okt. 10. 00:49
 97/114 anonim ***** válasza:
0%

Akkor olvass utana, mit mond a Biblia az abortuszrol.

Egyebkent azt leirja, hogy a gyermek aldas, Isten ajandeka. Ezt eldobni pedig tiszteletlenseg.

okt. 16. 07:03
 98/114 anonim ***** válasza:
56%
97 a szó szoros értelmében leírva EGYETLEN fajta Bibliában sem olvastam, pedig révén, hogy keresztény családban nőttem fel, volt jópár különböző féle példány, amit a kezembe vehettem... Egy gyermek se nem áldás, se nem Isten ajándéka.... Biológiai folyamatok eredménye. A méhem tartalma felett dönteni pedig teljesen rendben van.
okt. 16. 09:19
 99/114 anonim ***** válasza:
0%
Nem, nincs rendben, es nincs hozza jogod. Egyedul Isten dontheti el, hogy ki elhet es ki hal meg, nem te. plane egy olyan no aki a szuletendo gyermekerol ugy nyilatkozik mint "mehe tartalma" amitol kenye kedve szerint megszabadulhat, nem erdemel semmifele jogot. Nem tudom milyen selejtes lelkivilag kell ehhez. Nulla noiesseg. Es ez ma a norma 👏🏻 nem rad haragszok szemelyesen, mert nem feltetlen tehetsz rola hogy ilyen iranyba torzultal mentalisan, hanem erre a modern vilagra ami tapsolva tamogatja ezt a lelketlen torzulast.
okt. 21. 08:18
 100/114 anonim ***** válasza:
100%

99 nem látod túl jól...

Nem Isten dönt. Ha ő döntene, akkor gyilkosságok sem léteznének.

Az embrió igenis lényegében a nő méhének tartalma, amiről minden normális helyen a nő dönthet.

De, igenis megérdemeljük az alapvető emberi jogokat.

Selejtes lelki világa, meg eltorzult mentális állapota annak van, aki hisz egy mesealakban, aki egy kitalált entitás miatt szól bele a másik ember dolgába....teszek rá, hogy te miben hiszel, az én dolgomba ne szólj bele, mert semmi közöd sincsen hozzá.

Igen, az a norma, hogy az önrendelkezési jog, amely az alapvető emberi jogok egyike, minden embernek jár. Az állapotos nőknek is.

Az általad képviselt nézet pedig sokkal lelketlenebb, mint a döntéspárti, tehát egyetlen normális nézet, már ami ezt a témát illeti.

okt. 21. 14:43
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!